Értékelés - Colleen Hoover: Velünk ér véget

2018. január 19., péntek


Sziasztok!

Ma ismételten Colleen Hoover könyvet hozunk, nagyon szeretjük az írónő történeteit. Ez a regény is csakúgy mint a többi fantasztikus lett, elgondolkodtat hogy a dolgok korántsem olyan egyszerűek mint amilyennek látszanak és a világot nem csak feketében vagy éppen fehérben lehet nézni, hanem a kettő között is vannak dolgok amikhez idő kell hogy megérthessük. Szívből ajánljuk mindenkinek!


Fülszöveg

Néha ​az okozza a legtöbb fájdalmat, aki szeret.
Lilynek nem ment mindig könnyen a sora, de annál keményebben dolgozott, hogy olyan életet élhessen, amilyenre vágyik. Elhagyta a Maine állambeli kisvárost, ahol felnőtt; egyetemet végzett, és Bostonba költözött, ahol saját vállalkozásba kezdett. Amikor szikrázni kezd a levegő közte és a jóképű idegsebész, Ryle Kincaid között, Lily életében hirtelen minden túl szép lesz ahhoz, hogy igaz legyen.
Ryle magabiztos, makacs, kicsit talán arrogáns is, de emellett érzékeny, okos, és Lily a gyengéje – bár a kapcsolatoktól való viszolygása aggodalomra ad okot.
Lilyt mégsem csak az új kapcsolata foglalkoztatja. Rengeteget gondol Atlas Corriganre is – az első szerelmére, aki a hátrahagyott múltjához köti. A fiú, aki lelki társa és védelmezője volt, most újra feltűnik a színen, veszélyeztetve ezzel mindent, amit Lily és Ryle együtt felépített. Ebben a merész és mélyen személyes regényben Colleen Hoover szívszorongató történetet tár elénk, ami új, izgalmas utakra vezeti őt magát mint írót is. A Velünk véget ér felejthetetlen mese a szerelemről, amiért nagy árat kell fizetni.
Add át magad a reménynek!

Borító szemle

Úgy látszik hogy a kiadók 90%-a meghagyta az eredeti borítót, vagy éppen nagyon keveset változtatott rajta, amit nem is csodálunk hiszen alapjában csodálatos.

Coeur értékelése

Ha Colleen Hoover könyvet veszel a kezedbe, biztos lehetsz abban, hogy elvarázsol az írónő stílusa, és magával ragad a történet. Ez velem is így történt, dacára a komoly témának. Családon belüli erőszak.
Rettenes, elfogadhatatlan és gyakran érthetetlen a kívülállók számára. "Miért nem lép ki a bántalmazott a megalázó kapcsolatból? Mivel áltathatja magát, milyen csodában reménykedik? És persze: mi vesz rá férfiakat, hogy vadállatként viselkedjenek? Miért csak az erőszaktól érzik magukat férfinak?

Lily nem áldozattípus, pedig könnyen azzá válhatna. A körülmények ellenére egy talpraesett, önálló csaj, aki képes meghozni komoly döntéseket, mégha beleszakad is szíve. Ezzel kilép a karma kezei közül. Jó példa arra, hogy merjünk álmodni, valósítsuk meg álmainkat; és hogy mindig van választásunk, csak merjünk választani. Ugyanakkor el kell fogadnunk, hogy minden választás egy kis lemondás is egyben.
Kedvenc szereplőm mégis Ryle, és nem azért, mert jóképű és idegsebész ( a lányos anyák álma), hanem mert megérti, hogy úgy tudja a legjobbat nyújtani szeretteinek, ha"hátralép". Ezért számomra ő igazi jó ember.

Colleen Hoover jól adagolja ebben a könyvében is a feszültséget és a romantikát. Hol felemel, hol meg sárba döngöl; szívet melenget majd elgondolkodtat, így hozva létre egy újabb sodró lendületű történet.
Csak ajánlani tudom.

Genevieve értékelése

"Öt perc.
Ennyi kell hozzá, hogy ember teljesen megsemmisüljön."

Colleen egy nagyon szomorú témát kezdett el boncolgatni és mégis egy csodálatos történetet írt nekünk, szívszaggatót de csodálatosat. Emelem kalapom előtte, szerintem sikerült megragadnia a lényeget. Lily egy érett, erős nő akinek ugyan közvetetten de rengeteg szörnyűséget kellett végignéznie. Az ember soha nem gondolja, illetve azt hiszi hogy ő máshogyan fog cselekedni amíg bele nem kerül az ördögi körforgásba. Mert mi lehet annál szörnyebb mint amikor az az ember bántja egy szerettünket akinek elvileg mindennél jobban szeretnie kellene őt? Ez így érthető?! Úgy igazából mindezek ellenére sem tudtam utálni Ryle-t, csupán sajnálni tudtam. Sajnáltam hogy megtette azokat a szörnyűségeket és egész addig nem ébredt rá milyen súlyos a helyzet mígnem már késő volt. Sajnáltam mert igazából ahogy ő is mondta nincs olyan hogy rossz ember, csak emberek vannak akik cselekedhetnek rosszul vagy jól. Csodáltam mert képes volt beismerni ő sem hagyná, hogy ez mégegyszer megtörténjen.

Ha egy igazsággal, szenvedéssel és mégis reménnyel, szeretettel teli könyvet szeretnél olvasni nyugodt szívvel ajánlom!

Kikyo értékelése

„Attól, hogy valaki bánt bennünket, még nem szűnünk meg csak úgy szeretni. Nem az illető cselekedetei fájnak a legjobban, hanem a szeretet. Ha a tettek mögött nem lenne ott a szeretet, akkor kicsit könnyebb lenne elviselni a fájdalmat.”

Azt kell, hogy mondjam, leborulok Colleen Hoover nagysága előtt. Komoly téma, szőnyeg alá söpört téma, amely (ahogy az írónő is fogalmaz) sokkal gyakoribb jelenség, mint amennyit beszélünk róla.
Egyszer valaki azt mondta nekem, „Még fiatal vagy, majd meglátod, hogy az életben nem minden fekete és fehér.” Azóta tudom, hogy tényleg nem az, de ez a könyv csak megerősített benne. Elismerem, sírtam a végén. Megdöbbentett azonban, hogy elsősorban nem Lilyért és Emmyért sírtam, hanem Ryle-ért. Nagyon-nagyon sajnáltam őt, mert láttam rajta, hogy küzd önmaga ellen. Tiszta szívből remélem, hogy egyszer sikerül felülemelkednie önmagán, és ő is megtalálja a boldogságot. Hiszen nem rossz ember. Csak ember, aki néha rossz dolgokat tesz.

Kedvenc szereplő: Ryle Kincaid 
Kedvenc jelenet: A kendőzetlen igazságok 
Csillagok: Millió!

Köszönjük hogy elolvastad!
Coeur és Genevieve

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co