Értékelés - Nicola Yoon: A nap is csillag

2018. január 15., hétfő


Sziasztok!

Ma ismételten Coeur örvendeztet meg minket egy értékeléssel, még pedig Nicola Yoon A nap is csillag könyvéről ír nekünk. Nicola Yoon Minden, minden könyvéről lehet ismerős számunkra amelyet elolvashatunk, illetve meg is nézhetünk mivel mozifilm lett belőle!

Fülszöveg

Natasha: ​Olyan lány vagyok, aki a tudományban és a tényekben hisz. Nem a sorsban. Nem a végzetben. Vagy olyan álmokban, amelyek sohasem válnak valóra. Határozottan nem az a fajta lány vagyok, aki New York egyik utcájának emberáradatában találkozik egy aranyos fiúval, és beleszeret. Különösen nem akkor, amikor csak tizenkét óra választja el attól, hogy a családját kitoloncolják Jamaicába. Szerelembe esni nem az én sztorim. Daniel: Én vagyok a jó fiú, a jó tanuló, aki annak él, hogy megfeleljen a szülei óriási elvárásainak. Nem a költő. Sem az álmodozó. De amikor meglátom azt a lányt, mindenről megfeledkezem. Van valami Natashában, amitől kénytelen vagyok azt hinni, valami rendkívülit tartogat… mindkettőnk számára.
Az Univerzum: Életünk minden pillanata e felé az egyetlen perc felé vezetett. Milliónyi jövő áll előttünk? Melyik válik valóra?

Nicola Yoon a New York Times bestsellerírónője, a Minden, minden szerzője. Jamaicában és Brooklynban nőtt fel, és jelenleg Los Angelesben él a családjával. Reménytelenül romantikus alkat, aki hisz abban, hogy egyetlen pillanat alatt beleszerethetünk valakibe, és ez a szerelem örökké tarthat.

Coeur értékelése

Nicola Yoon-tól előzőleg olvastam már a Minden, minden című könyvét, melyet meg is filmesítettek. Mivel kimondottan tetszett ez a könyv (és a film is), komoly elvárásaim voltak az új regénnyel szemben. És nem csalódtam, sőt!!
A könyv igazából egyetlen nap története, és mégsem. De kezdjük az elején:
Natasha egy illegálisan Amerikában tartózkodó jamaicai család tagja, akiket épp most készülnek kitoloncolni az országból. Úgy érzi összedőlt a világ, nincs jövője.
Daniel egy koreai bevándorló család nagyreményű másodszülött fia, akinek meg kell valósítani a szülei által megálmodott amerikai álmot, ha szeretné, ha nem. Szóval itt sem rózsás a jövő.
Számos véletlen vagy a sors keze által (kinek-kinek ízlése szerint) életük egy csodás napra egybeforr.
Még akkor is érdekes lenne a történet, ha csak ennyiről szólna, de nem!! Rendkívül jól kidolgozott karakterek sora építi, színesíti a történetet. Minden egyes szereplőnek megismerhetjük a gondolatait, és cselekedeteik mozgatórugóit valamint a rasszizmus sokszínűségét. Így téve tartalmasabbá a regényt és érthetőbbé a véletlenszerű kapcsolódási pontokat. Ja, és imádtam az ismeretterjesztő fejezeteket is! Igen, jól láttad: ismeretterjesztőt írtam..
Azt hiszem új kedvenc íróm született Nicola Yoon személyében. Isten éltessen Nicola!

Kedvenc jelenetsorozatom: a szerelembeesés tudományos kísélete.
Kedvenc szereplőm: Daniel, aki annyira ötletes és szenvedélyes tud lenni..
Értékelésem csillagokban: 

Kedvenc idézeteim:

"Az emberi lény nem értelmes teremtés. Ahelyett, hogy a logika irányítaná, az érzelmei vezérlik."

"Megfigyelésen alapuló tény: Nem hiszek a varázslatban.
Megfigyelésen alapuló tény: Mi magunk vagyunk a varázslat!"

"A szív nem törik össze.
Csak megszűnik ketyegni.
Egy más időből származó öreg óra, amelyhez nincs alkatrész, hogy megjavítsd."

Köszönöm hogy elolvastad!
Coeur

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co