Review - Amber L. Johnson: Puddle Jumping

2018. január 30., kedd

Sziasztok!

Megérkeztünk a TBR Jar Challenge keretein belül közös olvasásunkkal mely nem más mint Amber L. Johnson Puddle Jumping-ja. A történet témája és indítása nagyon egyedi, korábban még csak hasonlót sem olvastunk.

Coeur értékelése

Amber L. Johnson: Puddle jumping- a TBR Jar Challenge közös listájának januárban kisorsolt könyve. Ez volt az első könyv, amit az írónőtől olvastam. A történet indítása és alaptémája egyedi, még sosem olvastam hasonlót.

Kisgyermekként találkozik egymással a vadóc Lilly és a furcsa kisfiú Colton, aki megmenti a lány életét, így életreszóló barátságot kötnek. Aztán elsodródnak egymástól, hogy a középiskolában lássák egymást viszont.
Kiderül, mitől más Colton, mint a többi gyerek. De fel tudja-e vállalni Lilly egy speciális fiú barátságát? Barátság vagy szerelem, amit egymásnak tudnak nyújtani?

Colton roppant érzékeny, de ugyanakkor elképesztően tehetséges fiú. Lilly pedig egy nyitott szívű, bevállalós, de mégis egy kissé önbizalomhiányos lány. Rengeteg tépelődés és bizonytalanság jellemzi különleges kapcsolatuk alakulását.
Ennek ellenére számomra sajnos nagyon kiszámítható volt a történet menete, ezért nem tudott igazán magával ragadni a könyv. Majd talán a következő...

Kedvenc karakterem: természetesen Colton -a furcsán "egyszerű", tisztán egyenes gondolkodásával.

Coeur Review for English

Amber L. Johnson: Puddle Jumping: The randomly selected book of the common list of TBR Jar Challenge in January. This was the first book that I have read from the writer / authoress. The beginning of the story and the basic theme is unique, I have never read anything like this before.

As a child, the madcap Lilly meets the strange Colton, who rescues her life, and they become lifelong friends. In the course of time Lilly and Colton start to drift apart and they only see each other again in high school. It soon turns out why Colton is so different from the other boys. But can Lilly undertake the friendship of a special boy? Is it a friendship or love that they can give to each other?

Colton is a very sensitive, but incredibly talented boy. Lilly is open-hearted, adventurous, but she's having a bit of a self-confidence crisis. The characteristic features of their special relation are uncertainty and countless anxious speculation.

Nevertheless, the course/order of the story was unfortunately predictable for me and it did not really captivate/thrill me. Maybe the next…

My favorite character is, of course, Colton with his strangely "simple", purely straight/direct thinking.


Genevieve értékelése

A téma már magában érdekessé teszi a könyvet, viszont egy kissé döcögősen ment az olvasása, szerintem egy kicsit nehéz a szövege. Lily az igazán vad kislány még kiskorában találkozik Coltonnal aki sokkal csendesebb nála. Életük sajnos gyermekkorukban kettéágazik de középiskolában újra találkoznak. 
 Lily alapjában véve egy kedves, nyitott szívű lány de annyira bizonytalan magában és ez a rengeteg felesleges gondolat. Nem értem miért kellene egy embert másképpen kezelni csak azért mert különbözik a többiektől, vagy miért kell ezen egyáltalán gondolkodni?! 
Colton egyébként egy nagyon egyszerű fiú aki nem de mellesleg tehetséges is, és különleges.pont. Rajongása nem szembetűnő de aki látni akarja az észre is veszi.

Genevieve Review for English

The theme makes this book extremely interesting, but reading it was a bit bumpy, since I think its text is a little difficult. As a child, Lily, the really wild little girl, meets with Colton, who is much quieter than her. Unfortunately, their life splits apart in their childhood, but they meet again in high school.

Lily is basically a kind, open-hearted girl, but she is unsure of herself, and she is thinking a lot about unnecessary things. I don’t understand why a person should be treated differently just because anyone is different from the others or why should that be considered at all?!

Moreover, Colton is a very simple boy, who is talented and special, by the way. His passion is not conspicuous, but noticeable to anyone who wants to see it.

Kikyo értékelése

Nem tudom, hogy a hiányos angoltudásomnak, vagy magának a történetnek köszönhető, hogy kicsit lassan haladtam ezzel a könyvvel. Minden tiszteletem az írónőé a regény alapötlete miatt. Egy igazán nem hétköznapi szerelmi történet, hiszen a fiú Asperger-szindrómában „szenved”. Azt hiszem csodálatosan sikerült megmutatnia Colton személyiségét, különlegességét. Sosem éreztem azt, hogy ez a fiú beteg lenne. Inkább a művész oldala fogott meg, a nyers őszinteségén pedig nagyon jókat derültem. Sajnos sokkal nehezebben barátkoztam meg Lilly karakterével. Folyamatos kétségeit, filozofálását sokszor már nyűgnek éreztem. Ahhoz képest, hogy folyamatosan bizonygatta, hogy a legjobbat akarja Coltonnak, és vállalja a kapcsolatot a fiú betegsége tudatában is, sokszor önzően viselkedett. (spoiler: Ez leginkább a bálon való részvételnél csúcsosodott ki számomra, illetve a Valentin-napi filmnézéskor.) Elgondolkodtatott, vajon hogy folytatódna az ő életük a könyv lapjain túl. De ezt inkább most nem osztom meg mással. Rábízom az olvasókra…

Kedvenc szereplő: Colton Neely

Köszönjük hogy elolvastátok!
a GCK bloggerei AKA Genevieve, Coeur és Kikyo

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co