Értékelés - Anthony Ryan: Az ébredő tűz

2018. február 22., csütörtök


Sziasztok!

Amikor Genevieve kisorsolta az ehavi olvasnivalómat, nagyon boldog voltam. Végre egy fantasy!! Elnézést a többi műfaj kedvelőitől, mert annak ellenére, hogy sokfélét szeretek olvasni, a fő szerelem: a fantasy. Ráadásul, volt szerencsém olvasni Ryan-től a Vér éneke trilógiát, így izgatottam vártam, milyen világot teremtett ezúttal a szerző. És persze nem csalódtam!!


Fülszöveg

A New ​York Times-bestseller Hollóárnyék-trilógia Magyarországon is nagy sikert elért szerzőjének új sorozata!

Véráldottak – olyan férfiak és nők, akik a vad sárkányok véréből készült elixírek elfogyasztásával mérhetetlen erőknek parancsolnak.

A Vashajó Szindikátust a véráldottak hatalma tette naggyá. Most azonban pusztító vihar közeleg: a sárkányok vérvonala gyengülőben, a felemelkedő Korvantin Birodalom pedig ugrásra készen várja a pillanatot, hogy kihasználhassa a Szindikátus gyengeségét. Ráadásul a vadonban is mozgolódás támad: a sárkányok támadásai egyre gyakoribbá válnak – és ami még ennél is rosszabb, szervezettnek tűnnek.

Az utolsó reménysugár nem más, mint egy mitikus sárkány, amelynek nagyerejű vére valódi csodákra képes – ha egyáltalán létezik ez a rejtélyes lény.

A sors végül három hőst választ ki magának.

Claydon Tocreekre, a lajstromozatlan véráldottra és kisstílű tolvajra hárul a feladat, hogy az ismeretlen vadonban felkutassa a legendás sárkányt, aminek a létezésében még csak nem is hisz.

Lizanne Lethridge, a Szindikátus félelmetes erejű, ifjú elit kéme hirtelen találja magát ellenséges terepen, küldetése egyre veszedelmesebb helyzetekbe sodorja.

Corrick Hilemore, az ismert világ peremén cirkáló kalózvadász Vashajó parancsnokhelyettese könnyen lehet, hogy túl nagy fába vágta a fejszéjét, amikor a könyörtelen rablók nyomába eredt – és helyettük egy jóval komolyabb ellenséggel kerül szembe.

Ahogy a birodalmak egymásnak feszülnek, mindhármuknak harcolni kell azért, amiben hisznek, ha nem akarják, hogy a világot elnyelje az ébredő tűz.

Coeur értékelése

Amint a helyi könyvtárból beszereztem a könyvet, rögtön nekiláttam. De úgy 5 nap alatt csak kb. 150 oldalig jutottam. Rá kellett döbbennem, hogy ezt nem lehet, nem tudom a fárasztó iskolai napok után olvasni. Egy ilyen történetben el kell merülni; így alig vátam, hogy legyen egy igazán szabad hétvégem. Végre eljött az idő, és fejest ugorhattam Ryan által teremtett varázslatos világba...

A történet három szálon fut. Lizanne,a Szindikátus ifjú, elit kémje veszélyes megbizatásokat teljesít, miközben Claydon regisztrálatlan véráldottként egyre nagyobb veszedelmekkel kell hogy szembenézzen a legendás "fehér" után kutatva. Harmadik szálként Hilemore kapitány kalózvadász hajója a rablóknál sokkal hatalmasabb ellenséggel kerül szembe. Kalandjaik során át kell értékelniük motivációjukat; és hogy kiben és miben higgyenek.
Na és persze ott vannak a sárkányok. A szegény kihasznált, fogságban tartott, legyilkolt állatok, akiknek vérét szüretelik a véráldottak számára. Ugyanakkor ők a félelmetes gyilkosok, akik könyörtelenül elpusztítanak bárkit és bármit, ami útjukba áll. És akkor még nem beszéltünk a romlottak hordáiról...

Értékelésem:5!! 

Ui.: Kikyo, ezt a könyvet mindenképpen olvasnod kell!

Köszönöm hogy elolvastad!
Coeur

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co