Értékelés - Sarah Perry: Az essexi kígyó

2018. február 7., szerda


Sziasztok!

Coeur ma egy kicsit komolyabb témába kalauzol el bennünket a 21. Század kiadó jóvoltából. Egyértelműen el tudná képzelni a történet egy 4 részes  tévésorozatként. A rezenciós példányt itt is köszönjük szépen! 
A könyvről


Kiadó: 21. Század
Fordította: Borbély Judit Bernadett
Oldalszám: 432
Rendeld meg itt

Fülszöveg:

1893, London. Amikor Cora Seaborne és Francis nevű fia megérkezik Essexbe, ott az a szóbeszéd járja, hogy az egykor a lápvidéken garázdálkodó s emberéleteket követelő mitikus szörny, az Essexi Kígyó újra feltűnt Aldwinter egyházközségének partjainál. Lelkes természetbúvárként Corát tűzbe hozza a hír, hisz talán egy eleddig ismeretlen állatfaj példányáról van szó. A lény nyomait követve ismerkedik meg Aldwinter plébánosával, William Ransome-mal, akivel ellentmondásos érzelmeket táplálnak egymás iránt, míg végül a legváratlanabb módon alakítják át a másik életét.

Az Essexi kígyó több irodalmi díjat kapott, megjelenése óta több mint egy éve az eladási listák elején szerepel a könyv az Egyesült Királyságban.

Coeur értékelése

Először is azzal kezdeném, amiről ritkán szoktam szót ejteni: a borító gyönyörű! Művészien megtervezett, szemet gyönyörködtető.
A könyv XIX. század végi főhőse, Cora, aki férje halála után szinte új életre kap, felszabadul, és egyben kilép a kor provincionális elvárásai közül. Felvilágosult gondolkodásával, a tudományok iránti érdeklődésével az emancipált nő korai mintaképe számomra. Az essexi gyilkos szörny felkutatása során  számos szereplő életére lesz  komoly hatással. Az aprólékosan kidolgozott karakterek életén keresztül szinte teljes képet kapunk a kor társadalmáról. Mindeközben megtapasztalhatjuk a tudomány és a hit, a vágy és a hűség ütközését. A szereplők közti levelezés pedig igazi irodalmi csemege.
Egyértelműen el tudnám képzelni a történet egy 4 részes  tévésorozatként.

Értékelésem: 

Sarah Perry további könyvei

208290323833304735689074

Köszönöm hogy elolvastad!
Coeur

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co