TOP 5 Szerda - Kedvenc férfi/férfi páros

2018. február 7., szerda

Sziasztok!

Meghoztuk heti TOP 5 Szerda bejegyzésünket, amit nagyon nehéz volt összehozni tekintve hogy nem igazán vagyunk jártasak a témában. De úgy gondoljuk hogy ez a hét semmi a következőhöz képest!

Genevieve a témában:

Először is fogalmam sincs hogy írok 3-t nem hogy ötöt. A karakterek érzelmei és tettei sokkal jobban érdekelnek mint az hogy milyen a szexuális beállítottsága.

Audrey Carlan: Január - Február - Március könyvében Tony és Hector, őket mindenképpen kedvenceim közé sorolnám, igazán kedvesek szívemnek.

Kim Holden: Bright Side- jában Kate legjobb barátja Clayton, ő egy édes teremtés, nagyon mérges voltam arra ahogyan viselkedtek vele holott egyáltalán nem érdemelte meg.

Cassandra Clare A végzet ereklyéi sorozatában pedig Magnus & Alec párossal találkozhatunk.

Coeur a témában: 

Hát nem egyszerű az eheti top5...
Igazából a való életben sem tartom fontosnak, hogy kinek milyen a szexuális beállítottsága. Magánügynek tartom; és nem hordoz számomra se pozitív sem negatív értelemben értéket. Ezért elég nehezen tudtam összeszedni olvasmányaimból az ideillő szereplőket, hisz nem ez alapján jegyzek meg szereplőket.

1. Mégis az első, aki beugrott a feladat elolvasása után: Cassandra Clare: Csontváros című könyvéből a roppant dögös, fanyar humorú Magnus Bane boszorkánymester, aki több évszázados élete során mindenbe belekóstolt már, de igazi érzemek kötik Alec Lightwoodhoz.(aki így nem sóvárog tovább hetero beállítottságú árnyvadász társa után)

2. Kim Holden: Bright side-jából a kollégiumi szomszéd fiú, akivel nemcsak Kate amúgy is különleges baráti köre, de a történet is gazdagodik. Annak ellenére, hogy mellékszereplő, karaktere eléggé kidolgozott, és jól bemutatja, milyen nehéz lehet kamaszfiúként és fiatalfelnőttként homoszexuálisnak lenni.

George R. R. Martin:Trónok harca című regényfolyamában hangsúlyos szerepet kap a szexualitás, annak nem csak hetero vállfaja. Szóval:
3. Oberyn Marcell herceg, aki élenjár az élvezetek habzsolásában. Kimondottan férfias jelenség, teljesen tudatában van saját értékeinek és képességeinek. Biszexuális beállítottsága abból adódik, hogy minden tetszik neki ami(aki) szép és élvezetet nyújthat.(filmbeli megtestesítője sem  okozott csalódást, hosszabban is elnézegethettük volna...)

4. Jamie Lannister, aki vérfertőző kapcsolatot folytat testvérével, és születik tőle 3 gyermeke, akiket a király gyerekeiként tartanak számon. Hűséges szerelemmel viseltetik Cersei iránt, aki azonban egy számító ribanc. Jamie karaktere egyre árnyaltabbá válik a folytatásokban, és a kezdeti ellenszenv után teljesen megkedveltem. Ebben nagy szerepet játszott Tyrionnal  valamint Brienne-nel való kapcsolata.

5. Lisa Renee Jones: Kívül-belül sorozatának első részében megismert Chris, az érzékeny, megközelíthetetlen festőművész sérült lélekkel és domináns szexuális beállítottsággal. Múltjának és szexualitásának sötét titkai ellenére próbálja megóvni Sara-t a fájdalmas valóságtól, az alávetettségtől. Annak ellenére megkedveltem, hogy lehet hogy ő a felelős Rebecca eltűnéséért.


Kikyo a témában:

Széles érdeklődési köröm ellenére a heti téma az, amelynek kapcsán hátradőltem, és (titokban kissé büszkén) kijelentettem, hogy ehhez hozzá sem tudok szagolni. Rá kellett jönnöm azonban, hogy olvasmányaim során néhanapján ezt sem tudtam kikerülni, bár itt elsősorban nem párokról van szó.
Ráadásul az első ilyen könyvet, amelyben felmerül a homoszexualitás is, az iskola falai között nyomták a kezembe, hiszen Giovanni Boccaccio Dekameronja volt az. Csak annyira emlékszem belőle, hogy "egyszer el lehet olvasni" kategória volt. A 2. könyv pont a Dekameron miatt került szóba, Guillaume Appollinaire-től a Tizenegyezer vessző, amelyet fogadásból olvastam el. Az említett kötelező olvasmány után ugyanis azt mondták, ezt az én finom lelkem úgysem veszi be. "Csakazértis" lényként persze elolvastam. Na abban aztán minden van. És helyenként gyomorforgató! NE OLVASSÁTOK EL!
De, hogy egy kedves példát is felidézzek! Legutóbbi olvasmányomban (Agnes Martin-Lugand: A boldog emberek esőben csókolóznak) nagyon szimpatikus és szerethető páros volt számomra Félix és Frédéric, bár a szerelmi életükről szerintem 3 mondatnál nincs több a könyvben, mégis aranyosnak találtam őket.

3. feladvány

Teljesen biztos vagyok benne, hogy képes lennék A-s filozófiai etika értekezést írni arról, hogy a hokisok miért érdemlik meg jobban egy lány szerelmét, mint a focisták. Ki vagyok?

Megfejtéseket a gcksbookreviewblog@gmail.com email címre várjuk!

Köszönjük hogy elolvastátok és velünk játszotok!
a GCK bloggerei AKA Genevieve, Coeur és Kikyo

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co