Értékelés - Jill Santopolo: A fény amit elvesztettünk

2018. március 8., csütörtök
Sziasztok!

Ma egy csodálatos és egyben szívbemarkoló történetet hozok nektek. Találkoztál már olyan szerelemmel ami egy egész életen át elkísér. És olyannal, mely soha nem nyer beteljesülést? Fogadjátok sok szeretettel Jill Santopolo: A fény amit elvesztettünk könyvének értékelését.

(Forrás)
Fülszöveg

Két ​élet. Két szerelem. Egy választás. 
Ő ihlette meg elsőként, ő indította meg és értette meg igazán. Ő lesz-e az utolsó is? 
Lucy az életét megváltoztató döntés előtt áll. De mielőtt megtehetné, elölről kell elmesélnie a történetét, a közös történetüket. 
Lucy és Gabe 2001. szeptember 11-én ismerkednek meg New York-ban, ahol végzősök a Columbia Egyetemen. Az a nap mindkettőjük életét örökre megváltoztatja. Együtt döntik el, hogy azt szeretnék, ha az életük jelentene valamit, igazán számítana. Amikor egy évvel később megint találkoznak, mintha a sors akarná, hogy talán egymásban találják meg az élet értelmét. De aztán Gabe fotós-újságíró lesz a Közép-Keleten, Lucyt pedig New York-hoz köti a munkája. A következő tizenhárom évben közös útjuk álmokon, vágyakon, féltékenykedéseken, megcsalásokon vezet el végül a szerelemig. A sors sodorta-e egymáshoz őket? És az ő döntésük tartja-e távol őket egymástól? Hiába választják el kontinensek őket, mindig van helyük egymás szívében.

Jill Santopolo egyedülálló első regénye egy szerelmi történet, ami Lucy és Gabe életét követi nyomon. Az ikertornyok tragédiája megváltoztatja és árnyékba borítja az életüket. Hogy tudják összeegyeztetni a szenvedélyt és a biztonságot, az álmokat és a valóságot? Gyönyörű romantikus regény az első szerelem elpusztíthatatlan erejéről. (Forrás)

Genevieve értékelése

Két test egy lélek. Egy csodálatos történet melyet képtelen voltam könnyek nélkül végigolvasni. Találkoztál már olyan szerelemmel ami egy egész életen át elkísér. És olyannal, mely soha nem nyer beteljesülést? Én találkoztam, egy gyönyörű de fájdalmas találkozás volt, mely megváltoztatta a gondolkodásomat és az életemet egyaránt.
Minden egy katasztrófával kezdődött amit egy "békés" háztetőről láttak, mely egész életük során elkísérte őket.
Lucy és Gabe szerelme nem az a lágyan égő kandallótűz volt, hanem perzselő tábortűz, mely totálisan elemésztette mindkettejüket. Két élet. Egy álom melyet egyszerűen muszáj megvalósítani másként mi értelme Gabe életének? Kérhetem azt attól akit szeretek hogy adja fel értem az álmait? Nem! Egy választás. De vajon megérte?
Mindezek után vajon Darren és Lucy szerelme elég erős ahhoz hogy túlszárnyalja az imént említett hatalmas lánggal égő tábortüzet? Sajnos nem áll módomban elárulni, ajánlom hogy olvassátok el.

Kedvenc idézeteim: 


"Te vagy fényem. Mindig is az voltál."

"Remélem, ilyen szerelmet találsz majd te is, ilyen mindent fölemésztő, erős szerelmet, amitől úgy érzed majd, hogy kicsit megőrölsz. És ha megtalálod, ne taszítsd el magadtól. Kapaszkodj bele. És amikor majd átadod magad ennek a szerelemnek, az majd összetöri a szíved. Összetöri és felmorzsolja, de legyőzhetetlennek és végtelennek is érzed majd magad tőle."

"Van, aki belép az életünkbe, és miután kilépett, örökre nyoma vész."

"Mindig az volt az érzésem, hogy te a saját tulajdonod vagy, és kölcsönadod magad, amikor kedved tartja. Sosem voltál teljesen a tulajdonom."

Köszönöm hogy elolvastátok!
Genevieve

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co