Értékelés - J.M. Darhower: Sempre - Mindörökké

2018. április 2., hétfőSziasztok!

Kikyo megérkezett márciusi TBR Jar könyvének értékelésével. J.M. Darhower maffiavilágába fog elkalauzolni bennünket a sorozat első részében.

J.M. Darhower: Sempre - Mindörökké
Sorozat: Sempre #1
Kiadó: Könyvmolyképző


Fülszöveg

Mindörökké tart majd, vagy pedig belepusztulnak?

Haven Antonelli és Carmine DeMarco igencsak eltérő körülmények között nevelkedett. Haven második generációs rabszolgaként elszigetelten élt a sivatag kellős közepén. Napjai kemény munkával teltek szörnyű bántalmazások között. Carmine gazdag maffiózó családba született, életét kiváltságok és kicsapongások határozták meg. Egy sorsfordulat mégis egymás közelébe sodorta őket. Titkok és hazugságok hálójában kell rájönniük, hogy noha látszólag különböznek, mégis több közös vonásuk van, mint bárki is hinné. A kaotikus, pénz és hatalom uralta világból Haven és Carmine is szabadulni szeretne, ám a születésük előtti események miatt a megsemmisülés fenyegeti őket.

A csalás és a gyilkosság egy létforma része, amiben semmit sem adnak ingyen. Főleg a szabadságot nem. De vajon milyen áldozatot kell hozniuk érte? Elmenekülhetnek a múltjuk elől? És főleg mit jelent szabadnak lenni?

Kikyo értékelése

Nem jellemző rám, de most kicsit megijedtem a könyv 600 oldalas terjedelmétől, ugyanis a márciusom kicsit sűrűre alakult. Viszont mikor elkezdtem, örömmel tapasztaltam, hogy a történet érdekes, gördülékeny, vagyis a könyv olvastatja magát. Bevallom, engem a maffia-sztori még a szerelmi szálnál is jobban lekötött, bár eleinte képzavarban voltam a sok olasz kifejezés miatt. A rabszolgaság jelensége pedig eleinte megkevert, és önkéntelenül is a múltba helyeztem az eseményeket, de Carmine megnyilvánulásai mindig egyértelműsítették, hogy a jelenben járunk. Haven számomra kicsit okoskodó volt, helyenként irreális volt a viselkedése, természetellenes volt a helyzetéhez képest.
A maffia bemutatása viszont csillagos ötöst érdemel. A mellékszereplők szerintem még érdekesebb, kidolgozottabb jellemek, mint a főszereplők, a keresztapától egészen a ranglétra aljáig. Az események lendületesek, izgalmasak, s bár bűnözőkről beszélünk, mégis úgy éreztem, jó emberekkel találkozom a regényben. Valószínűleg emiatt lett a kedvencem dr. Vincent Demarco karaktere. 
Végeredményben örülök, hogy sort kerítettem erre a könyvre, bátran ajánlom mindenkinek.


Értékelés: 4,5
Kedvenc szereplő: dr. Vincent  Demarco


Köszönöm hogy velem tartottatok!
Kikyo


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co