2018. április 19., csütörtök

Értékelés - Kristen Callihan: Idol /VIP #1/

Sziasztok!


Megérkeztünk nyereményjáték hetünk 4. állomásával ahol Kristen Callihan első magyarul megjelent könyvéről az Idolról olvashattok értékelést Genevieve jóvoltából.Fülszöveg


„A ​zene a barátoddá válik, ha nincs egy sem, a szeretőddé, ha éppen arra vágysz. A haragoddá, a bánatoddá, az örömöddé, a fájdalmaddá. A hangoddá, ha nem találod a szavakat.”

LIBBY

Amikor rátaláltam Killianre, valami elveszett hercegre emlékeztetett, és épp részegen hevert az udvaromon. Az arca, akár egy istené, és pont olyan arrogánsan is viselkedett. Nem volt hajlandó elmenni. Szexi, elbűvölő és egy icipicit mocskos a fantáziája – szép lassan ledönti a falaimat, és én egyre többre vágyom.

Az enyém lehetne, ha lenne hozzá bátorságom. A probléma az, hogy az egész világ őt akarja. Hogyan tartsak meg egy bálványként imádott rocksztárt, amikor mindenki azon mesterkedik, hogy elvegye tőlem?

KILLIAN

A világ egyik legnagyobb rockbandájának énekeseként áloméletet éltem. De egyetlen végzetes döntés elég volt hozzá, hogy mindez a darabjaira hulljon.

Most minden romokban hever.

Aztán megismertem Libertyt. Morcos, magának való lány – de egész aranyos. Á, kamu. Az igazság az, hogy ha csak hozzáérek, eszméletlenül dögössé válik, és sokkal jobban vágyom rá, mint bármelyik, a nevemet sikító rajongómra valaha is.

A világ hangosan követeli, hogy álljak vissza a színpadra, de nem vagyok hajlandó elhagyni őt. Ki kell találnom, hogyan csalogassam ki a csigaházából, hogy velem maradjon.


Mert mióta megismertem Libbyt, minden megváltozott. Minden.

Genevieve értékelése

Ismét egy a szívemhez közel álló témájú könyv. Igen megint a zenéről beszélek. 
A történet egy kertrombolóval és egy mérges lánnyal kezdődik ami pont annyira érdekes mint vicces. Tetszett hogy főszereplőink a körülményekhez képest normálisan viselkedtek. Aki elolvassa az láthatja a kettejük közötti tökéletes harmóniát és azt hogy teljesen önmagukat adják. Nekem ez egy nagyon fontos tényező, szerintem mindenki életében kell hogy legyen pár ember aki látja a kendőzetlen igazságot és nem várja el hogy megjátsszuk magunkat, aki támaszt nyújt és akivel meg tudjuk beszélni az élet dolgait. Az már a ráadás ha ez oda-vissza is működik. És úgy vettem észre hogy ebben a történetben ez mind megvan. 


Rohadt szar, amikor az ember utólag világosodik meg.

Őszintén szólva egyáltalán nem irigylem a híres emberek életét, persze biztosan van jó néhány előnye de ugyanannyi hátránya is. Nem vagyok biztos benne hogy el tudnám viselni azt a hatalmas nyomást ami rájuk nehezedik. Mindig figyelj mit mondasz, mit teszel. Ne tegyél meggondolatlan dolgokat, velem ez a spontaneitás teljes elnyomását láttatja. Másrészről pedig muszáj egy bizonyos határt húzni vagy a hiénák felzabálnak. 


Vannak olyan napok, amikor őszintén gyűlölöm a munkámat.

Teljes mértékben meg tudom érteni Felicityt vívódását, viszont a szívnek nem lehet parancsolni. Felicity egyébként egy nagyon talpraesett lány, bírtam hogy kiáll magáért, makacsságáért viszont le tudtam volna kiabálni a fejét. 
Ugyanez a helyzet Killian-nel is, ő egyébként egy nagyon szerető már-már túlságosan is féltő férfi. Megpróbálja mindenki problémáját egyedül megoldani holott ez nem feltétlenül az ő feladata. Néha azt éreztem hogy megfojt majd úgy viselkedett mintha nem érdekelné semmi. Ez a homokba dugjuk a fejünket és nem szólok semmit mert ha szereted elengeded stílus nálam egyáltalán nem jön be ezért is kapta azt a fél csillag mínuszt. Szóval ez a könyv csupa ellentmondás de szerintem pont ez az ami megadja az igazi hangulatát.


Egykor azt hittem, imádom a csendet. Aztán rájöttem, hogy rohadtul utálom.

Egyébként nagyon örülök és rohadtul büszke vagyok Libbyre mert végre ő is elkezdte követni az álmait és nem hagyja hogy múltja árnyai befolyásolják jövőjét. 
– Nekem nem kell a világ – suttogja. – Akkor mi kell? – kérdezem éppolyan halkan. – Te – válaszolja.

– A szerelem összetöri az ember szívét, szétcseszi az életét… tökéletes mindent felperzselő káosz.. Eddig nem tudtam, mit kezdjek vele. Egyszerűbbnek tűnt odébbállni. – Magához ölel, és a szemembe néz. – De ezt is jelenti. Békét, melegséget, és annyira rohadtul gyönyörű, hogy az ember bármit megtenne, csak megtarthassa.

Kapcsolatukról nem szeretnék túl sokat beszélni mert nem tudom átadni azt az érzést amit Kristen megírt nekünk, viszont a hálószobai jeleneteket jobban ki lehetett volna dolgozni mert voltak dolgok amik így elég viccesen vették ki magukat.
Mindent összevetve egy kellemes, tökéletes kikapcsolódáshoz elengedhetetlen történetet kaptunk.
XoXo
Genevieve
Share:

0 Comments:

Megjegyzés küldése