Értékelés - Fábián Janka: Az utolsó boszorkány történetei

2018. szeptember 7., péntek

Fülszöveg


Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

1735. ​Az utolsó nagy boszorkányüldözési hullám Magyarországra is elér. Az esztergomi pékmester tizenöt éves lánya, Sárosi Felícia végignézi, ahogy szeretett nagynénjét meghurcolják, majd kivégzik. Halála előtt a szép Sárosi Kata súlyos titkot bíz a lányra… a boszorkányok örökségét. 
A Sárosi család Esztergomról Budára költözik egy új élet reményében, ahol Felícia -hátrahagyva szerelmét – csodás és rémséges kalandok sorát éli át: kuruzslást tanul a Gellért-hegy titokzatos boszorkányától, férjével kis kávéházat nyit Bécsben, majd javasasszonyként Mária Terézia bizalmasa lesz. 
Közben zajlik a háború az osztrák örökségért, ami Prága felszabadításával és Mária Terézia cseh királynővé koronázásával sem ér véget, és Felícia kötelességének érzi, hogy a maga eszközeivel segíteni próbáljon a szenvedőkön – még akkor is, ha emiatt gyanúba keveredik, és a királynővel lassan kialakuló barátságát is kis híján elveszíti…

Mágia, bűbáj és boszorkányság – Fábián Janka népszerű e-könyv sorozata, eddig nem publikált új epizódokkal gazdagodva, végre keménykötésben is a rajongók kezébe kerülhet.

Sajnos minden kornak megvannak a maga "boszorkányai". Mi emberek rosszul vagyunk összerakva. Félelmeink, babonáink és tudatlanságunk gyakran fordul át gyűlöletté, agresszióvá.
Századokig félték és üldözték a természetes gyógymódok ismerőit, alkalmazóit boszorkánynak kikiáltva őket, sokszor még azok is, akiken az ő tudományuk segített.

Ezért be kell vallanom, hogy nem kis elvárásokkal kezdtem bele Fábián Janka számomra első -de biztosan nem utolsó- könyvébe. De álljunk meg mindjárt a borítónál! Igen Genevieve, jól látod!:-)) Én ugyanis általában nem kedvelem a keménykötésű könyveket. Általában. De ezt a könyvet nagyon jó kézbe venni, nagyon jó minőségű a nyomtatás, szinte simogatják a kezet a lapok...  ó, ez talán boszorkányság!?:-)

A főhősnőnek, Sárosi Felíciának vörös hajával, boszorkányperbe fogott felmenővel igazán ügyelnie kellene, hogy ne hozzon saját fejére bajt. Ennek ellenére nem kerülheti el sorsát. Titokban tanulja ki a természet patikájának minden csínját-binját. De a szerelem, főként a viszonzatlan szerelem gyakran félresöpri az óvatosságot. És akkor még nem került szóba az együttérzés, a kötelességtudat, amelyet a háborús sérültek láttán érez. Aztán ott van még a királynő is, akinek sokféle elvárásai vannak Felíciával szemben. 
Egyszerű magyar polgárlányként ebben a politikailag zűrös, orvostudományban nem túl erős, babonákkal teli korszakban kell Felíciának úgy ügyeskednie, hogy önmaga lehessen. És persze a szívügyek sosem voltak egyszerűek..

Sokoldalúan kidolgozott karakterek, aprólékos korrajz, olvasmányos történetvezetés. Minőségi könyvírás! Szerencsére van folytatása:-))

Értékelésem: csillagos 5


Köszöntem!
Coeur

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co