Értékelés - C.J. Redwine: Árnyékkirálynő /Ravenspire 1./

2018. október 4., csütörtök

Képtalálat a következőre: „c.j. redwine ravenspire”
(FORRÁS)

► C.J. Redwine: Az árnyékkirálynő
► Eredeti cím: The Shadow Queen
► Sorozat: Ravenspire 1.
► Kiadó: Twister Media
► Fordította: Bozai Ágota
► Oldalszám: 416

► Vásárold meg itt


Fülszöveg

Tükröm, ​tükröm, mondd meg nékem: ki uralja e vidéket?

Lorelai Diederich szökevény koronahercegnőnek egyetlen célja van: megölni a gonosz királynét, aki magához ragadta a hatalmat, elfoglalta Ravenspire trónját, és megölte a hercegnő apját. Ehhez Lorelai kénytelen a varázslat fegyverét bevetni, amivel azonban Irina királyné is élhet. A hercegnőnek erősebbnek, gyorsabbnak és kitartóbbnak kell lennie Irinánál, akihez fogható veszélyes varázslót még nem látott Ravenspire. 
A szomszédos királyság, Eldr földjén Kol herceg apját és bátyját megölik az országot lerohanó, varázserővel irányított ogrék, így hirtelen a másodszülött herceg felelősségévé válik megvédeni az országot. Ehhez Kolnak varázserőre van szüksége. Ezt csak úgy szerezheti meg, ha egyezséget köt Ravenspire uralkodójával. Irina azt kéri tőle, hogy segítségéért cserébe vigye el neki Lorelai szívét. 
A hercegnő azonban egyáltalán nem olyan, mint amilyennek Kol gondolta. Gyönyörű, megzabolázhatatlan és megállíthatatlan. A sötét varázslat ellenére Lorelai vonzódik a zaklatott ifjú királyhoz. Azért küzd, hogy mindig egy lépéssel a sárkányszívű vadász király előtt járjon, akit a kelleténél sokkal jobban kedvel. Mindent megtesz, hogy legyőzze a gonosz királynét. Irina azonban nem adja fel harc nélkül, és végső lépésének következménye az is lehet, hogy a hercegnő elveszti utolsó megmaradt vesztenivalóját.

Bevallom sosem olvastam még mesefeldolgozást. így nem is igazán tudtam, mit várjak a történettől. Eleinte sajnos nem is igazán barátkoztam meg Lorelai hercegnővel, Az árnyékkirálynő Hófehérkéjével. A szinte szó szerint átvett elemek, mint a hófehér bőr, ébenfekete haj, piros ajkak, valamint a tükröm, tükröm... kezdetű mondat számomra inkább idegesítőek voltak, mint hatásosak. Egyéb motívumokat viszont egyszerűen lenyűgözően használt fel az írónő: ilyen volt a vadász karaktere, és az alma megjelenése a regényben. Az idegenkedés így elég rövid ideig tartott, nagyon hamar azt vettem észre, hogy magával ragadott a történet. Ebben nagy szerepe volt a szereplőknek, Lorelai vagány, belevaló, emellett melegszívű, szerethető karakter, ahogy Kol is hamar belopta magát a szívembe (bár az orosz utalások nem igazán jöttek be). Véleményem szerint még Irina is szépen összerakott karakter, még ha negatív is, a tettei logikusak, jól felépítettek. Hozzá kapcsolódik egyik kedvenc, és egyben legutáltabb jelenetem, amelyben utoljára szerepelnek együtt Viktorral. Megfelelő arányban van jelen az érzelem és a humor, ebből a szempontból elsősorban Sasha és Trugg nyerte el a tetszésemet. Úgy gondolom egy rendkívül populáris könyvet kaptam, amelyek nemcsak a meseátiratok kedvelőinek nyújtanak élményt, hanem azoknak is, akik velem együtt csak most ismerkedtek meg a műfajjal.

Értékelés: 5 csillag

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co