Értékelés | J.K. Smith - Káosz a köbön

2018. október 15., hétfő


► J.K. Smith: Káosz a köbön
► Kiadó: Álomgyár
► Oldalszám: 320

 ► Rendeld meg itt

Fülszöveg

A ​káosz a köbön főszereplője Andi, akit a Szerelem hirdetésre című első J. K. Smith-regényből ismerhettünk meg Kori szókimondó barátnőjeként. Azóta férjez ment Kanadába Tomhoz, és a Walker-farmon éli látszólag boldog, nyugodt, kiegyensúlyozott vidéki életét. 
Paul sikeres ügyvéd. Az ő élete csupa csillogás: fényes karriert tudhat magáénak, drága autókat, luxuslakást és tökéletes testű nőket. 
De mi történik, ha mindkét ember életében megkapargatjuk a felszínt? Lehet, hogy Andi házassága valójában elhamarkodott volt, és Tommal nem is közösek a céljaik? Paulnak vajon mire van szüksége ahhoz, hogy lehulljon a szeméről a fátyol, és a hamis csillogást hátrahagyva visszatérjen szülővárosába, hogy ott kezdjen új, tartalmasabb életet? 
Ha kíváncsi vagy, mekkora káosz keletkezik abból, ha két ennyire különböző ember találkozik egymással, és a sorsuk egymásba fonódik, akkor feltétlenül olvasd el ezt a könyvet. Külön érdekessége, hogy J. K. Smith első regényéből megismert szereplők életébe nyerhetünk újból bepillantást.

J.K. Smith-től eddig csupán Ismert ismeretlen történetét volt szerencsém olvasni, de végre kezembe vehettem legújabb könyvét. Körülbelül a feléig fogtam a hasam a röhögéstől. Ha látott volna valaki biztos totál idiótának néz. Aztán nagyon komoly fordulatot vett a történet. Ugyan néhol még megmaradt ez a humoros vonal, de a komolyabb hangvételű részek háttérbe szorították. Tudjátok mit? Így volt tökéletes. 

  A történetet Andi nevű főszereplőnk szemszögéből olvashatjuk. Könnyen azonosultam karakterével. Humoros, izgő- mozgó, cserfes és kegyetlenül őszinte. Tudja mikor kell befogni a száját, de ha muszáj igenis a sarkára áll és nem hagyja magát. Aminek a legjobban örültem, hogy az egész történetben ugyan ilyen maradt. Félre értés ne essék, belül pocsojává olvadt, de ezt egy kívülálló nem igazán vette volna észre.  
  Egy görbe este során kerül a képbe Paul. Humoros, kicsit egoista és makacs mint az öszvér, egyébként Chris tesója. Tipikus szépfiú, - de mint az lenni szokott - a látszat mindig csal. Gyakorlatilag nyál csorgatva lohol Andi után, a csaj pedig nem veszi komolyan. Amit meg is értek, hiszen Paul zsánere a vékony, hatalmas mellű, minimum hosszúságú ruhát viselő nő. Na ezt jól elmagyaráztam, de azért értitek nem?!
  Míg Andi önálló életet kezd egyedül, Paul karaktere hol a csúcson van, hol mély zuhanásba kezd. Annyira makacs, azt hiszi mindent megtud egyedül oldani. Pedig igen is vannak esetek amikor kell a segítség és támogatás. Ugyan néha igazi taplóként viselkedik az esetek többségében mégis kedveltem. Megtalálta a gyenge pontunkat. Kapcsolatuk a kezdetekben rengeteg ellenállásba ütközik. Mikor pedig azt hinnénk most már minden rendben, na akkor történik valami váratlan. Egy titok, mely gyökerestül megváltoztatja mindkettejük életét.
  Ugyan az olvasási időm rácáfol - egyszerűen levegőt venni sem volt időm - de nagyon élveztem. Igazi kikapcsolódás, mely hol- megsirat hol pedig megnevettet. Rengeteg utalás, szólás és magyar szleng tarkítja a történetet. 
   Kedvenc szereplőim egyértelműen Andi, Paul, Chris és Kori.
 Kedvenc jelenetem a leánykérés és a könyv vége, hogy miért?! Bocsiii, nem árulhatom el... De annyit mondhatok, úgy bőgtem mint egy kis ovis :D
  Volt egy dolog amire az elején még azt mondtam "Persze, előbb- utóbb mindenki szeretne gyereket vállalni" DE ez Andi vessző paripájává vált. Már- már mindenáron gyereket szeretett volna. Ugyan csak 1 éve voltak házasok Tommal, szerintem az idő 90%-ában ezzel nyaggatta azt a szerencsétlent. Másrészről pedig a csávó amilyen jól nézhet ki annyira tapló is házasságukban. Mint mondják lakva ismerszik meg az ember. Mikor teljes vesztésre állt akkor jutott eszébe, hoppá, mekkora baromságot csináltam. Késő bánat, így járt. Meglátásom szerint kapcsolatuk még el sem kezdődött de már bukásra volt ítélve mivel alapvetően két teljesen különböző temperamentumú emberről beszélünk. 

Összességében egy humoros, könnyen olvasható, a végletekig szórakoztató történetet kaptam. Ajánlom mindenkinek aki egy kis változatosságra és üdítő kikapcsolódásra vágyik. 


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co