TOP 5 SZERDA - KEDVENC KÖNYVEK PARANORMÁLIS LÉNYEKKEL

2018. október 26., péntek


Kedvenc paranormális lényeim sorát egy mesefilm szereplővel kezdeném: a Walt Disney- féle Aladdin rajzfilm Dzsinje laza humorával igazi mintapéldánya  a fajtájának. A karakter szinkronhangja (Mikó István) is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a figura felejthetetlen legyen számomra.
A könyves élményeimből elsőként Silvana De Mari: Utolsó tündéjének főszereplője Yorsh jutott eszembe. Utánozhatatlanul egyedi gondolkodásmódja, életszemlélete igazi unikum volt.
Kevin Hearne: Vasdruida krónikáinak simlis, csavaros eszű druidája rengeteg szórakoztató percet okozott már nekem. Kalandos történetei során gyakran fakasztott hangos nevetésre kutyájával folytatott telepatikus társalgása.
Cassandra Clare regényeiben számtalan misztikus lénnyel találkozhatunk. Nekem már a Csontváros óta kedvencem Magnus Blane, a boszorkánymester. Nyitott életszemlélete, bölcsessége jól jönne manapság is,
Végül egy olyan könyv szelleméről szeretnék írni, aminek sajnos elfelejtettem a címét. ( Nem a memóriámról vagyok híres:-) ). A történet főszereplője egy lány, aki látja a fent említett szellemet, s olyannyira megbarátkozik vele, hogy nem csak segít a szellem bátyjának a valós életben, de roppant módon vonzódik mindkettőjükhöz. Aki tudja, melyik könyvről van szó, segíthetne fellebbenteni a  fátylat ködös memóriámról.

Szerintem már mindenkinek a könyökén folyik ki az Anne Rice iráni rajongásom, de csak ismételni tudom magam, úgyhogy a heti téma abszolút dobogósa a Vámpírkrónikák mind a 11 kötet, élükön Lestat és Louis kettősével. Szorosan a nyomában jár Susan Ee. Angelfall sorozata. Szerintem Rafiba annak idején belezúgtam egy kicsit, és ez azóta sem múlt el. Ha paranormális lényekről beszélünk, muszáj megemlítenem a sárkányokhoz való erős kötődésemet is, így biztosan helyet kap a listán Silvana De Mari könyve, Az utolsó tünde, amelyben Erbrow-t, a sárkányt szerettem a legjobban. (Az abszolút favorit sárkányom viszont a Sárkányszív c. film főszereplője, Draco). Napestig sorolhatnék, úgy érzem, mégis próbálok korlátozódni az ötre, úgyhogy már csak A gyűrűk urát említeném meg (Tolkien egész világáért odavagyok), valamint ismét visszakanyarodva a manfás korszakomhoz, ajánlom mindenki figyelmébe a Chrono Cusade-t, akár anime formájában is, utána szerintem a démonok is előkelő helyet foglalnak majd el a szimpátialistánkon.

Köszönjük!
Coeur & Kikyo

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co