TOP 5 SZERDA - KEDVENC SZÖRNYEK

2018. október 17., szerda


Sziasztok!

Ismét megérkeztünk TOP 5 Szerda rovatunkkal, ezúttal Kedvenc szörnyeink gyűjtöttük össze nektek.


Kedvenc szörnyeim sorát épp úgy, mint az előző héten, filmes élményekkel kezdeném. Egyikük Bruce Branner, alias Hulk. Mindkét énje nagyon hasznos tud lenni: a tudós és az elpusztíthatatlan pusztító, csak a megfelelő alakban legyen a megfelelő helyen:-)
A másik a Sárkányszív jószívű, humoros sárkánya, Draco. Eleve imádom a sárkányokat, a filmbeli simogatóan mély szinkronhangja (Sinkovits Imre) pedig csak fokozta a szimpátiámat.
És most jöjjenek a könyvek:
On Sai: Esővágy című könyvének Ébredés című novellájában ismerkedhetünk meg Agorral. Ő egy asha, gyilkos szörnyeteg, a varázslók "kutyája", akiről menet közben derül ki, hogy legfőbb vágya, hogy olvashasson. Hát lehet őt nem szeretni?
S. J. Kincaid Kárhozott-jának főszereplőjét, Nemezist már a könyv elejétől fogva kedveltem. Először végtelenül sajnáltam, megrázott létezésének formája. Később a történet előrehaladtával roppant büszke lettem rá. Pedig ő "csak" egy mesterségesen teremtett, gyilkolásra kiképzett szörnyeteg. Legalábbis annak kellene lennie...
George R. R. Martin jó sokféle szörnyet teremtett könyveiben, de legtöbbjüket nem éppen azért, hogy megkedveljük őket. Még Daenerys sárkányait sem szerettem meg. De az Erdő gyermekeit igazán megkedveltem. Igaz, hogy botor módon ők teremtették meg a Másokat, de igazából inkább a jók táborát erősítik. Önfeláldozóan védelmezik a zöldlátó Stark-fiút, és a Mások elleni fegyver titkát is ők birtokolják.
Na és persze, a Harry Potter "szörnyei". Dobbyt, a kotnyeles házimanót nem volt nehéz megszeretni, de a történet végére a Black család unok manóját is a szívembe zártam. Ahogy csatába vonultatta a házimanókat a halálfalók ellen az igazán szép pillanata volt a könyvnek. Kár, hogy a filmből kihagyták! Az ő története is jó példa arra, hogy bármilyen "szörny" megszelídül, ha érzi, ha szeretettel bánnak vele. Még a Szörnyek szörnyű könyve is!- Hagrid után szabadon:-)))


Annak ellenére, hogy imádom a fantasyt a havi témák jól megdolgoztatnak, ugyanis erősen gondolkodóba ejtett, hogy mi a különbség szörny és paranormális lény között. Nálam eléggé összemosódik a határ a két csoport között, de azért most megpróbálom elkülöníteni. Szörny legyen mondjuk inkább az előnytelen külsővel rendelkező, esetlegesen rémisztő lény. Igazából egy abszolút kedvencem van ebben a kategóriában, amely még a mangás (animés) időkig nyúlik vissza. Ő Lucy, aki fajtája szerint diclonius, a történet velejét pedig az ő disszociatív személyiségzavara adja. Mivel nagy Star Wars-fan vagyok, nem szeretném kihagyni a heti témából az abban fellelhető kedvenc „szörnyemet” sem, Darth Vadert, bár ilyen megnevezéssel tuti, hogy még sosem illettem. Sajnos itt ki is merült a tudásom, de ígérem jövő héten sokkal termékenyebb leszek.

Köszönjük!
Coeur & Kikyo

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co