Értékelés | Cynthia Hand: Angyalsors

2018. november 22., csütörtök

Képtalálat a következőre: „Cynthia Hand: Unearthly”


Cynthia Hand: Angyalsors
Eredeti cím: Unearthly
Sorozat: Angyalsors
Kiadó: Maxim
Fordító: Komáromy Rudolf
Oldalszám: 452


Fülszöveg

Clara ​Gardner nemrégiben szerzett tudomást arról, hogy félig-meddig angyal. Az ereiben csörgedező angyalvérnek köszönhetően nemcsak okosabb, erősebb és gyorsabb, mint az emberek (akik közé mostantól már nem számíthatja magát), hanem rendeltetést is kap, azaz el kell végeznie valamit ezen a világon. Csakhogy nem könnyű kiokoskodnia, mi is ez a feladat. Látomása – pontosabban az ott megjelenő erdőtűz és vonzó külsejű idegen – hatására új városba költözik, új iskolába kerül. Miután megismerkedik Christiannel, aki nem más, mint – a szó szoros értelmében – álmai fiúja, kezd összeállni a kép, ám ugyanakkor minden összezavarodik. Feltűnik ugyanis egy másik srác, Tucker, akinek szemlátomást Clara emberi vonásai tetszenek. Ahogy Clara próbál kiigazodni az érthetetlenné vált világban, addig nem sejtett veszélyek mellett olyan döntési kényszerekkel is szembesül, amelyekről nem is hitte volna, hogy bekövetkeznek az életében – őszinteség és színlelés, szerelem és kötelesség, jó és rossz között kell választania. Végre a látomásából ismert tűz is föllobban, de vajon Clara készen áll-e, hogy vállalja a sorsát? Az Angyalsors megindító mese szerelemről és sorsról, egy lány vívódásáról, hogy a szabályokat kövesse vagy inkább a szívére hallgasson. A regény egy trilógia első része, amely már az egész világon nagy sikert aratott. A második kötet 2012 őszén fog megjelenni.
Miután elolvastam Cynthia Hand: Angyalsors c. regényének fülszövegét, azonnal elhatároztam, hogy bővítem vele a könyvállományomat. Amikor viszont elolvastam, nem igazán azt kaptam, amit vártam, mégsem jelentett csalódást. De nézzük szépen, sorban.
A fülszöveg mellett határozottan a könyv mellett szólt a borítója. A lilás színek amúgy is a gyengéim, úgyhogy ez egészen elvarázsolt, anélkül, hogy kinyitottam volna. Az angyalos történetek pedig szintén slágerlistásak. A történet főszereplője, Clara negyedrészben angyal származású, a történet pedig az ún. rendeltetése köré épül, ami egyfajta küldetés, ami minden angyalnak van, és kötelezően végrehajtandó feladat. Az eseményeket Clara szemszögéből ismerjük meg, ennek kapcsán okozott számomra némi meglepetést a könyv. A nyelvezete és a történetvezetés ugyanis tökéletessé teszi,hogy átmenetet képezzen a gyermek- és az ifjúsági irodalom között. Előzetesen én kissé "felnőttesebbet" vártam valamiért, de boldogan fogom majd a 13 éves lányom kezébe adni, ha lebilincselő olvasmányt szeretne. A tetőpontnál azonban beindult a történet az én "érettebb" elvárásaimnak megfelelően is. A végére bekövetkező csavar bőven kárpótolt az addigi langyosabb cselekmény miatt.
Clara egyébként az elejétől kezdve szimpatikus volt számomra, ahogy a barátnői is, de igazán Clara öccse, Jeffrey lopta be magát a szívembe. Ahogy megy a saját feje útján, keresi önmagát, viszont a családjáért képes feláldozni a saját kényelmét, számomra nagyon megnyerő volt. A főszereplő fiúk közül sajna egyik sem lett az esetem. Lehet, hogy azért, mert éreztem, hogy ezek a gyerekek hozzám léggé gyerekek (érdekes Jace Lightwood esetében ez meg sem fordult a fejemben;)), vagy mert a cowboy stílus sosem vonzott igazán. Ezzel egy mínusz szegény Tuckernek. Az apró negatívumok ellenére biztosan el fogom olvasni a folytatásokat, hiszen kellőképpen felcsigázott, és azt hiszem a feketeszárnyúakról is mindenképpen szeretnék többet megtudni. Bízom benne, hogy a trilógia végére egy kicsit a szereplők is érni fognak, de ha nem, az sem tragédia. Azt hiszem, ha a helyén kezelem ezt a regényt, mindenképpen jár neki az 5 csillag.


EXTRA - Borítók

9828218997565910439658157024123778984734503976


1 megjegyzés:

  1. Az Angyalsors egy trilógia van még az angyalfény meg az Angyalvágy!Cynthia Hnd nálam kiváló! Ő a H27 es író!

    VálaszTörlés

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co