Top 5 Szerda | Ünnepi fikcionális ételek

2018. november 28., szerda


Sziasztok!

Mi is megérkeztünk heti top 5 szerda rovatunkkal. Múlt héten Friendsgiving party vendégekről írtunk, ezúttal pedig ünnepi fikcionális ételekről. Genevieve sajnos kihagyja ezt a témát, ugyanis Harry Potter-es ételeken kívül nem nagyon tudnék mit írni. Viszont így Coeur ételeit olvasva, jót nevettem :) Ha alapul vesszük előző heti bejegyzésünket, megnézném amint a Stage Dive zenekar tagjai Bagoly Berti féle mindenízű drazsét szopogatnak, vagy Magnus Bane orrvérzés ostyát majszol :D Na de nem szaporítom tovább a szót, fogadjátok sok szeretettel Coeur & Kikyo ünnepi ételeit.

Na ez ám az érdekes téma! Nem kis fejtörést okozott annak ellenére, hogy szeretem a fantasyt. De jellemzően nem az étkezésekről szólnak ezek a történetek. 
Ami először eszembe jutott, az nem is lehetett más, mint a Harry Potter. Az ünnepi asztal minden finomságát egy csettintésre elővarázsoló házimanók igazán jó szolgálatot tehetnének így karácsony közeledtével. 
Képtalálat a következÅ‘re: „bagoly berti mindenízű drazsé”Lássuk a különlegességeket: Azt hiszem, nagyszerű desszert lehetne a csokibéka vagy Bogoly Berty féle mindenízű drazsé. Szívesen tennék vele szerencsét, legfeljebb, ha valami rosszízűt fognék ki, hát leöblíteném vajsörrel. A rókázó rágcsát vagy az orrvérzés ostyát csak a bevállalósoknak ajánlanám, főként ha van egy kis mazochista beütésük is.
Hogy legyen valami laktató, A gyűrűk ura tündérkenyerét, a lembast szolgálnám fel, amiben az a jó, hogy roppant kevés is elég, hisz kis falattól is teljesen jól lehet lakni. Kivéve persze, ha hobbit vagy! :-)
Kapcsolódó képPercy Jackson történetéből ismert bódító lótuszvirág segítene abban, hogy jó legyen a hangulat és senki se siessen haza, hisz fogyasztása az időérzéket teljesen összezavarja.
Képtalálat a következőre: „gumibogyószörp”Végezetül a két utolsó ital ugyan nem olvasmányélmény alapján jutott eszembe, de kihagyhatatlan: Asterix csodaturmixa vagy a gumimacik gumibogyószörpe minden olyan vendégnek a segítségére lenne, akik a lakoma mellett/után egy kis testmozgásra is vágynak.

Ami Top 5 téma sajnos abszolút kifogott rajtam, annak ellenére is, hogy elég sok fantasyt olvasok, sajnos azonban a gasztronómiai szál nem fogott meg annyira ezekben a könyvekben, hogy emlékezzek is rájuk. Amikre viszont emlékszem, azokat a világért sem kóstolnám meg, úgyhogy fel sem merült bennem, hogy feltálaljam a vendégeimnek. (Ez persze erősen függ attól, kik a vacsoravendégeim.) Ha az előző heti társaságot veszem alapul, akkor terítékre kerülhetne pl. a vérrel kevert kávé a vámpírok miatt, vagy akár a vérrel kevert bor, amiről a Parázs olvasása óta tudom, hogy minőségben és ízvilágában a borok királynőjének tekinthető. Bár én lehet, hogy megelégednék a Harry Potterék által fogyasztott mézsörrel. Az ételeket tekintve még ennyire sem vonzanak a hagyományostól eltérő fogások. Szerintem az átlag milliomosok (mint pl. a Royal család) vacsoraasztala nekünk is bőven megfelelne. Az édességekkel biztosan nagyon körültekintően bánnék, hiszen ki tudja, egy-egy cukorka vagy bonbon elfogyasztása után milyen ízeket érzékelne, vagy mivé válna a kedves vendég, úgyhogy talán inkább saját sütésű palacsintával örvendeztetném meg őket. A maga nemében állítólag az is fantasztikus.


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co