Értékelés | Josie Silver: Egy decemberi nap

2018. december 24., hétfő


Josie Silver: Egy decemberi nap

Műfaj: romantikus
Kiadó: 21. Század Kiadó
Fordította: Kallai Nóra
Oldalszám: 400


Fülszöveg

Két ​ember, tíz esély. Egy feledhetetlen szerelem története. 
Laurie szinte biztos benne, hogy csak a filmekben létezik a „szerelem első látásra". De egy havas decemberi napon buszra száll, a bepárásodott üvegen át meglát egy férfit, és rögtön tudja, hogy ő az igazi. Egy varázslatos pillanatra összekapcsolódik a tekintetük… aztán a busz továbbhajt. 
Laurie úgy érzi, meg van írva a csillagokban, hogy viszont kell látniuk egymást, ezért a következő évet azzal tölti, hogy London minden buszmegállóját és kávézóját tűvé teszi a férfi után. De nem sikerül időben megtalálnia. Egy karácsonyi bulin találkoznak újra – Laurie legjobb barátnője, Sarah boldogan mutatja be Laurie-nak az új pasiját… Ő az. A férfi, akit a busz ablakából látott. 
Aztán eltelik újabb tíz év, és ezalatt Laurie, Sarah és Jack sorsa barátság, kihagyott lehetőségek, és szívfájdalmak háromszögében rendeződik újra. 
Szívet melengető, derűs, megindító szerelmi történet, amelyet egyszerűen nem lehet letenni. 
A sors megmagyarázhatatlan fintorai a boldogsághoz vezető úton. 

„Josie Silver olyan tapintható melegséggel ír, hogy a szereplők befészkelik magukat az olvasó szívébe, és hosszú ideig ott maradnak." – Jill Santopolo, A fény, amit elvesztettünk című New York Times-bestseller szerzője

A történet váltott szemszögben játszódik. Kisebb időintervallumonként változik, ez egy kissé döcögőssé teszi az olvasást de egy idő után hozzászoksz. Az író a könyv cselekményét és karaktereit lépésről- lépésre építette fel, bár a vége sejthető de ettől egyáltalán nem élvezhetetlen.
Laurie és Jack a két főszereplő, mellékszereplőként pedig megismerhetjük Sarah-t Oliver-t és Luke-ot. Mindegyikőjüket kedveltem, még Oliver-t is. Egy másik életben bizony ő lett volna a tökéletes férj Laurie számára, ám sajnos az ő szívét egy buszmegállóban olvasó férfi már elrabolta. A pillanat mikor megpillantották egymást teljesen megbabonázott, még én is feltettem a kérdést. Vajon tényleg létezik szerelem első látásra? 
Lu, ő egy nagyon kedves, visszafogott, önzetlen és szerethető karakter, bár szerintem túlságosan rágörcsöl a dolgokra. Nagyra becsülöm döntései miatt, ebben a helyzetben valószínűleg minden ember ugyanígy kísértésbe esett volna. De lelkiismerete és szíve végig a helyén volt. 
Jack, drága Jack. Általánosságban maga a megtestesített tökély, ambíciózus, ámde néha egy utolsó bunkó. Ő a buszos srác, az első látásra szerelem pasi akit a legjobb barátnőd párjaként mutat be újévi partitokon.
Lu keményen küzd érzelmeivel és titkon nyilván Jack is, de ezt csak néhány elejtett mondatból tudhatjuk meg. Az élet végül teljesen más helyekre sodorja őket, de valahogy mindig visszatalálnak egymáshoz. Egy láthatatlan kapocs, vagy az univerzum vagy ki tudja mi, de igenis tudja hogy ők egymásnak lettek teremtve. 

Mi van akkor ha ennek így kell lennie? Tényleg soha nem lehetnek egymáséi? Ha pedig mégis, vajon mikor?

Egy decemberi nap, egy első látásra szerelem, rengeteg elszalasztott lehetőség. 

Értékelés
🌟🌟🌟🌟🌟


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co