Értékelés | V.K. Bellone: Felvont vitorlák

2018. december 31., hétfő

Képtalálat a következőre: „v.k. bellone felvont vitorlák”
http://vkbellone.blogspot.com/2018/04/

V.K. Bellone: Felvont vitorlák
Műfaj: fantasy
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 376


Fülszöveg

Meridiában vallás, intrika és titkok uralkodnak. De minden trónra kell egy király. Anahita főpapnő Espadont szereti, és nem akar máshoz menni, így csak a saját eszére támaszkodhat, hogy elkerülje a kényszerházasságot Ramallal, a furcsa sivatag barbárral.

Titkok földön és vízen. Espadon kapitány szent küldetésen jár: a világot kettészelő zátony felé vitorlázik, hogy visszaszerezze a Vastorony Szívét. Vajon vallásuk kincse vagy ősi harci eszköz? A titok űzi, hajtja előre.

Harc baráttal és ellenséggel. Ramal megszegte a sivatagi törzsek szokását, amikor Meridia lerohanása helyett nősülni próbált. Sokan árulónak tartják, ám van egy terve, melyért ölni is hajlandó – hiszen a lelke csekély ár a népe jövőjéért.

Izgalmas történet egy olyan világban, ahol az ősök csupán fémcsontvázú romokat, rejtélyes ereklyéket és egy szunnyadó háborút hagytak az utódokra.
A TBR Jar kihívás utolsó saját választású könyve: V. K. Bellone: Felvont vitorlák című műve. És hát ezzel sem nyúltam mellé :-) Emellett egy újabb magyar szerzőt ismerhettem meg, akinek ezentúl minden megjelenő könyvét el fogom olvasni. Ez a könyve pedig felkerült az top 10-es listámra.
Egy igazán egyedi világba kerülsz, amint elkezded olvasni ezt a könyvet. A részlet gazdagon felépített meridiadi társadalom eseményeinek kellős közepébe csöppensz, melynek élén a király és a fópapnő, Anahita áll.  Anahita, akinek hatalma csak látszólagos, hisz a hatalom bábjaként apja saját célja elérése érdekében feleségül adja a sivatagi törzsek vezetőjének, Ramalnak. Ezért aztán nemcsak a királyt, de Ramalt is gyűlölni lehetne. De mégsem! Annak  ellenére, hogy arrogáns, elbizakodott, és persze neki is megvannak az önös érdekei, nem tudtam nem kedvelni.
De ott van még Espadon kapitány, aki hősies, feddhetetlen és egy szent küldést hajt végre, mellyel visszaszerezheti népének a Vastotorny Szívét. Nem mellesleg ő Anahita vőlegénye.. Vajon Ramal vagy Espadon lesz a tengeristennő igazi bajnoka? Ki és milyen áron nyeri el a trónt és Anahita szívét?
És meg kell, hogy említsek a főszereplők mellett pár mellékszereplőt, akik nagyban hozzájárulnak az események alakulásához. Coral, Espadon nővére nem kis meglepetést okozott számomra. De nagyon szerettem Ramal édesanyjának karakterét, valamint Eelt, a szókimondó csempészt vagy Kame-t, Espadon matrózát. Mindketten nagyon jó figurák és úgy érzem, a folytatásban nagyobb szerepet kaphatnak...

Szóval van itt ármány és szerelem, intrika, hatalmi harc, és valami egyedi és meglepő. Az ősök által hátrahagyott technikai eszközök vallási tárgyakként való megjelenítése nem kissé döbbentett meg. A háttérben meghúzódó, egyelőre még ismeretlen ősök, és Kohlendampf, a titokzatos égi város baljós árnya lengi be a történetet és kívánja a folytatás!

Értékelésem: csillagos 5!


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co