Értékelés | Brittainy C. Cherry: Gravitáció

2019. március 11., hétfő

Képtalálat a következőre: „brittainy c cherry gravity of us”

Brittainy C. Cherry: Gravitáció
Sorozat: Elements - Az vagy nekem
Kiadó: Libri
Fordította: H. Prikler Renáta
Oldalszám: 378Fülszöveg


Engem ​az érzelmeim vezéreltek, ő fásult volt és közönyös. Én álmodoztam, ő rémálmokban élt. Én gyakran sírtam, neki nem voltak könnyei. 
Bár jégből volt a szíve, voltak röpke percek, amikor összekapcsolódott a pillantásunk és megláttuk egymás lelkében a titkokat, és amikor az ajka megízlelte a lelkemet mardosó félelmeket, én pedig magamba szívtam az ő fájdalmát. Néha még azt is elképzeltük, milyen lenne egymást szeretni, de a közénk furakodó, csúf valóság rendre a földre kényszerített minket. 
Nem tudta, hogyan kell szeretni, és ugyanezt rólam is el lehetett mondani. Mégis… ha esélyt kapnék arra, hogy újra szerethessek, ismét őt választanám. 
Még akkor is, ha tudnám, hogy fájni fog. Még akkor is, ha újra és újra földhöz vágna bennünket a gravitáció.


Lucy és Graham szívbe markoló története megmutatja, milyen az, amikor a szavak már nem elegendők. Ami segíthet, az egy ölelés, amiben a lelkek érintkeznek, és egy tekintet, ami többet mond bármely szónál. Olyankor beszélnek igazán – azon a nyelven, amit a legjobban értenek.

Brittany C. Cherry Gravitáció című könyvét meglepetésként kaptam elolvasásra. S mivel a sorozat eddig megjelent kötetei ott díszelegnek a polcomon, nagyon örültem neki. Úgy gondoltam, csak egy kicsit olvasok bele, hisz jó pár "kötelező", határidős olvasnivalóm van. De ember tervez, író végez... 😀 Brittainy újból elvarázsolt, a történet beszippantott, s mire feleszméltem, már a végére is értem a könyvnek.

 A történet három nővér életét meséli el váltott szemszögből. Egyrészt Lucy bohókás személyiségét. optimista, vidám lényét ismerhetjük meg. S rajta keresztül családja és nővérei életének, kapcsolatainak alakulását is. Az állandóságot nélkülöző, tragédiával terhes gyermekkora ellenére megmaradt csupaszív, reményekkel, álmokkal teli embernek. Ő remek példája, az "Ami nem öl meg, az megerősít."  szlogennek.
Lucy ellenpontjaként  ismerkedhetünk meg a rideg, érzelemmentes Graham-mel, aki bár sikeres író, a való életben nem boldogul az emberi kapcsolatokkal. Ennek oka, mint oly sokszor, a múltban, a gyermekkorban keresendő. Graham, hogy elkerülje a további lelki sérüléseket, minden érzelmet elzár magától. De aztán megtörténik a nem várt csoda... Van ugyanis, aminek nem lehet ellenállni, s ez a feltétel nélküli szeretet, ragaszkodás. 
Amennyire kedveltem kettőjüket, annyira nem értettem, nem szerettem a nővéreket. Számomra mindketten olyan dolgokat követtek el, ami felfoghatatlan.  Mari ostobaságát egyszerűen csak nem értettem, de Jane-t egyenesen utáltam, s megvetettem. Az ő karakterével szemben cseppnyi szánalmat se éreztem.

Ha elolvasod ezt a történetet, akkor a szeretet, a hűség, a megcsalás, az árulás és a megbocsátás ezernyi színét tapasztalhatod meg. Brittainy ebben a könyvében is leránt a mélybe, aztán felemel, de csakhogy még nagyobbat zuhanhass. Ha vállalod a veszélyt, vágj bele a történet elolvasásába! Nem fogod megbánni!

 Értékelésem: 5 csillag

Borítók:

38743819 43782694 40527026 32294951


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co