Értékelés | Kendall Kulper: A tenger boszorkánya

2019. március 14., csütörtök

~unbezahlte Werbung~

Hallöchen🌊
Das Buch ,,Salt&Storm“ von Kendall Kulper habe ich vor nem Jahr oder so angefangen, aber irgendwie nie beendet...
Ich plane, es irgendwann wieder anzufangen, weil es mir eigentlich echt gut gefallen hat, wenn ich so drüber nachdenke😂
Die einsame Atmosphäre auf der kleinen Insel entspannt einfach total❤️
——————
#klappentext 
Lass dir dein Herz brechen!

Seit Generationen verlässt kein Schiff den Hafen von Prince Island ohne einen Talisman von Averys Vorfahren. Avery ist die Jüngste und Letzte ihrer Linie – die Roe-Frauen haben alle eine besondere Gabe und können mächtige Zauber bewirken. Nimmt Avery ihr Erbe an, wird sie Macht über das Meer, den Sturm, das Glück und die Liebe haben. Doch sie weiß noch nicht, dass der Preis dafür ihr eigenes gebrochenes Herz sein wird. Verweigert sie sich ihrem Schicksal, muss sie sterben.

Ein Roman so gewaltig wie das Meer, so romantisch wie ein heimlicher Kuss in einem verlassenen Leuchtturm und so mächtig wie ein Talisman.
——————
#saltandstorm #saltandstormfürewigezeiten #kendallkulper #bookstagrammer #letslookinabook #bookboyfriend #dreamboy #bookstagram #booklove

Kendall Kulper: A tenger boszorkánya
Eredeti cím: Salt & Storm
Sorozat: A tenger boszorkánya
Kiadó: Maxim
Fordította: Vince Judit Andrea
Oldalszám: 416

|Tedd kívánságlistára|Rendeld meg|


Fülszöveg


A tizenhat éves Avery Roe szeretne végre nagyanyja nyomdokaiba lépni, és elfoglalni az őt megillető helyet a Prince-sziget következő boszorkányaként. Arról álmodik, hogy talizmánokat készít, melyek mágiával megóvják a bálnavadászokat a tengeren, és megvédik a sziget lakóit. Ám az anyja a jó modor és az előkelőség unalmas világába kényszeríti, amivel megakadályozza, hogy kibontakozzon Averyben a szunnyadó varázserő. Az asszony mindent megtesz annak érdekében, hogy lányát távol tartsa nemcsak a mágiától, hanem saját nagyanyjától is. 

Egy napon Avery szörnyű álmot lát: valaki meg fogja ölni őt. Így egyre sürgetőbbé válik, hogy felszínre hozza varázserejét. De úgy tűnik, minden ellene dolgozik. A lány egy tetovált szigonyosfiúban, Tane-ben talál váratlan szövetségesre. A fiú saját mágiája révén megakadályozhatja Avery halálát. Felcsillan a remény, hogy az ifjú boszorkánylány elmenekülhet végzete elől, de mindezért olyan áldozatot kell hozniuk, amire egyáltalán nincsenek felkészülve.

Az "Éltető víz" témahónap keretében kiválasztott második értékelesem Kendall Kulper: A tenger boszorkánya című regényéből készült. Régen mindig elolvastam az olvasmányaim fülszövegét, az utóbbi időben azonban valamiért erről leszoktam. Lehet, hogy újra kellene kezdenem, akkor nem érhetnének meglepetések, ahogy ezzel a könyvvel kapcsolatban történt. A tenger boszorkánya számomra ugyanis a törtenelmi kategóriába esik, tekintve, hogy kb. az 1800-as évek második felében játszódik. A borító alapján - ami egyébként gyönyörű - ezt nem tudtam volna megtippelni. A nagyobb  problémám inkább azért adódott a történet idejével kapcsolatban, mert a legnagyobb természetességgel ír a bálnavadászatról, ami engem (pedig nem vagyok elvakult állarvédő) eléggé nyomasztott. A boszorkányábrázolásban is van némi középkori, számomra elég nehezen fèrt meg egymás mellett a fantasy-ból megszokott mágia és a szinte már babonai szintet súroló hókuszpókusz. Az eseményeket egyébként a főszereplő, Avery Roe elbeszéléséből ismerjük meg, aki a Prince-szigezen élő boszorkánydinasztia legfiatalabb tagja. 
A bonyodalom abból adódik, hogy Avery édesanyja bármi áron megpróbálja megszakítani a család effajta tevékenységét, ami ellen Avery teljes lényével küzd. Az események sajnos kicsit lassan indultak be, sokáig inkább vontatottnak, lassúnak éreztem. Az események a könyv utolsó harmadában indultak be jobban, bár nekem még most is akadnak kusza részek. Avery nem volt a szívrm csücske, a videlkedése egyes szituációkban egyszerűen logikàtlan. Sőt. Meg merem kockáztatni, hogy idegesítő. Az anyját pedig utáltam, és a magyarázatait követően sem tudtam megenyhülni iránta. Az egyetlen szimpatikus szereplő Tane volt, így a végkifejlet igazából no komment. Ami igazán sikerült az írónőnek, az az olvasói érzelmekre hatás, közömbös biztosan nem voltam olvasás közben. További pozitívum, hogy a vízhez kapcspolódó leírasok, jelenetek gyönyörűek, szinte megelevenedtek a képek a fejemben, hallottam a hullámokat és éreztem az óceán illatát. A kedvenc jeleneteim a világítótoronyban játszódtak. A törtenettel kapcsolatban, kérlek olvassátok el, és valaki mondja már meg nekem, miért ragaszkodunk az utolsó oldalig ahhoz, hogy Avery végre elhagyja a szigetet... És a tanulság? Bármennyire is képlékeny a jövő, a neki szánt sorsot senki sem kerülheti el.

Értékelésem: 4 csillag


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co