Te és a Nagyvilág | A könyv arra való hogy szeressük ne törjünk pàlcàt felette!

2019. március 26., kedd


Sziasztok!

Ma a TABU és DARK ROMANCE könyveket vettem alaptémául. Mi is ösztönzött erre a bejegyzésre? Egy molyos zónában lévő karc, mely Bryn Greenwood: Minden csúf és csodálatos dolog megjelenését hirdette. Eszemben sincs személyeskedni, csupán a dolgok másik oldalára szeretnék rávilágítani. Őszintén szólva több mint egy hete gondolkozom azon hogyan írjam le a gondolataimat anélkül hogy bárkit is megsértenék vele. De rájöttem hogy ez lehetetlen, valaki mindig talál majd valamit amibe bele lehet kötni. Ezért csak leírom. 


A mai világban rengeteg ilyen témájú könyv kering. Miért? Mert az olvasók vevők rá, nyilván ha nem érdekelnék őket ki sem adnák. 
Általában a fülszöveg alapján kapsz egy kis betekintést, ami alapján el tudod dönteni, hogy szeretnéd-e az adott könyvet vagy nem. Azonban! A fülszöveg is lehet megtévesztő, csalóka. Például ha éppen nem a megfelelő részt ragadod ki belőle. Vagy mondjuk elárul valamit ami elég spoileres és innentől kezdve mi értelme van elolvasni! Éppen ezért én SOHA nem olvasok fülszöveget! Nekem elég az író neve, és tudom hogy szeretni fogom. Tudjátok mit? Eddigi olvasmányaim során talán 1-2-szer fogtam mellé. 
A tabu könyvek, nem csupán egy hanem rengeteg témát dolgoznak fel kezdve tiltott szerelmektől, a paranormális erotikáig. Lehet hogy hátborzongató, vagy esetleg megbotránkoztató, de ez nem jelenti azt hogy nem élvezhető. Kizökkent világunkból, mert ugyebár ki akar mindig ugyanarról olvasni? ÉN BIZTOS NEM!
Aztán mielőtt ítélkeznénk azért gondolkodjunk el arról, hogy konkrétan egy könyvről beszélünk, pláne olvasatlanul miért is kellene megítélnünk?! Ezeknek a történetnek pont az a dolga hogy megbotránkoztassanak, elgondolkodtassanak bennünket. Mert itt is mint a való életben, ahhoz hogy ítéletet, véleményt tudjunk mondani róla meg kell ismernünk, el kell olvasnunk. A történet a szerző fejében született meg, az pedig hogy bárminemű köze van a valósághoz azért sem az író sem a könyv nem hibáztatható. Másrészről ha esetleg nem beszélünk/olvasunk róla mit tudnánk tenni ellene? SEMMIT! 
Beszéljünk egy kicsit a tabu könyvek olvasóiról, lévén én is nagy rajongója vagyok a műfajnak. Tudjátok? Nem gondolom hogy ezen témák szeretetétől, beteg lennék! Ennyiből a fél világ beteg! Minden embernek más az ízlése, a stílusa, ha valami nem nyeri el tetszésedet nem kell feltétlenül lebarmolni mindenki mást azok közül akik szeretik. Megkérlek szépen csak lapozz tovább.
Aztán a másik két műfaj, a Dark Romance vagy BDSM könyveket sem szeretheti mindenki, ezért is látszódik akkora különbség az értékelési rátán. Valaki vagy szereti vagy nem. Ezek ilyenek. 
Nincs is ezzel probléma mert mindenkinek megvan a joga hozzá hogy elmondja a véleményét, amíg ezzel nem sért meg másokat. Nem gondolnám hogy azok akik ezeket olvassák és szeretik azok támogatják például a gyerekmolesztálást, vagy az erőszakot azért mert olvassák. A világban sokkal de sokkal durvább dolgok történnek amelyekről pl. nem is tudunk. Képzeld el hogy miközben ezt olvasod, a világ másik felén például valakivel valami szörnyűség történik. Nem tudsz róla igaz? Attól még nem jelenti azt hogy nem létezik. Tehát ebből a szemszögből ezekből a könyvekből még tanulhatsz is. Nem is szaporítanám tovább a szót köszönöm szépen hogy elolvastad!

Végül pedig hoztam nektek egy goodreads-es "polcot" ahol rengeteg tabu könyvet találhattok! Szerintem jó néhány könyv van rajta, melyet mindnyájan szeretünk ;)

➜"POLC" ITT ⤌


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co