TOP 5 Szerda | Kedvenc SFF & Fantasy lények

2019. március 6., szerda


Sziasztok!

Megérkeztünk a hónap első TOP 5 Szerda bejegyzésével, ezúttal kedvenc SFF és Fantasy lényeinket vettük alapul. Jó szórakozást kívánunk!

Mi is az a TOP 5 Szerda? Ez egy Goodreads-es kezdeményezés, ahol minden héten más- és más témával készülünk nektek. 
Az eredeti csoportot itt találhatjátok: https://www.goodreads.com/group/show/118368-top-5-wednesday

A magyar csoportot pedig itt: https://moly.hu/zonak/top-5-szerda

Ha van kedvetek csatlakozzatok ti is hozzánk ;)

Mivel ez a téma már tavaly is szerepelt a top szerdában, és mert nem szeretnék senkit ismétlésekkel untatni, ezért egy kissé rendhagyó módon fogok most kedvenceket válogatni. Nem kitalált lényekről, szörnyekről fogok írni, hanem kedvenc szereplőkről, nemcsak könyvekből válogatva. (Ha érdekel a kedvelt lényeimről írt bejegyzés, a következő linkre kattintva elolvashatod:
http://gcksbookreviewblog.blogspot.com/2018/10/top-5-szerda-kedvenc-szornyek.html)

Kapcsolódó képImádom a Marvel filmeket, karaktereket, melyek közül egyik kedvencem Dr. Strange. Az élettörténete roppant érdekes, emellett zseniális színész alakítja Benedict Cumberbach személyében.
Aztán, ha sci-fi, akkor a Star wars megkerülhetetlen.(Bár a Disney sajnos nem tett jót a sorozatnak.)  Azt azért töredelmesen be kell valljam, hogy a történeteket csak a filmekből ismerem. A számos érdekes, kitalált lény közül két kedvencem van.  Persze nem Yabba!  :-) Chewbacca hűsége, kitartása és szófukarsága mindig is nagyon szimpatikus volt nekem. De számomra a non plus ultra mindenképpen Jar Jar Binks. Már bohókás külseje és laza mozgása is nagyon bejött nekem, de igazán szuper a beszéde volt. Nyakatekert, kifordított szóhasználata sokszor csalt mosolyt az arcomra, kár hogy kiírták a sorozatból.
De hogy a könyvekkel se bánjak mostohán: Sarah J. Maas Üvegtrónjának Celaena- ja már az első könyvben megfogott magának. Annak ellenére, hogy ő egy halálos orgyilkos, valahogy számomra mégis tiszta tudott maradni. Ugyanúgy, mint Brent Weeks Éjangyal trilógiájának orgyilkosa, Kylar. Lehet, hogy furcsa a becsületet és a lelkiismeretet egy orgyilkossal kapcsolatban emlegetni, de az ő esetében ez teljesen helyén való.
Képtalálat a következőre: „luna lovegood”És persze a Harry Potterből is vannak kedvencek. Mivel a házimanókról és Pitonról már írtam, most két mellékszereplőt említenék. Nevill Longbottom karakterének jellemfejlődése egészen nagy ívet írt le a regényben. Bizony nem egyszer mozdítja előre a cselekményt ugyanúgy, mint későbbi párja, Luna Lovegood. Az ő elvarázsolt lénye, egyedi látásmódja igazi színfoltja volt  regénynek. Emellett a maga különleges módján rendkívül bölcs dolgokat tudott megfogalmazni.
És akkor még nem esett szó a Trónok harca szereplőiről.... De erről  majd máskor :-)

Ismét szuper témával indult a hónap, hiszen a fantasy a gyengém. Végre elmondhatom, hogy van egy Top5 téma, amit kb. 10 másodperc alatt ráztam ki a kisujjamból. Persze sokkal több kedvenc lényem van, mint öt, de azért próbáltam lekorlátozni a számukat. Azt viszont szeretném leszögezni, hogy az említési sorrend jelen esetben még véletlen sem jelent rangsort, hiszen ebből a szempontból abszolút nem tudok különbséget tenni köztük.
Képtalálat a következÅ‘re: „vampire”1. Vámpírok: Mindegy, hogy klasszikus vagy éppen csillog, Drakulának hívják vagy Simon Lewisnak, egyszerűen imádom őket. Bár az abszolút dobogós köztük még mindig Anne Rice teremtménye, Lestat.
2. Sárkányok: Már az idejét sem tudom, mikor szerettem meg igazán a sárkányokat, de azt hiszem a csúcspontot a Sárkányszív című film jelentette. Draco azóta is a szívem csücske. Ahogy Silvana De Mari sárkánya, Erbrow is, vagy C. J. Redwine könyvében, Az Árnyékkirálynőben szereplő draconiak.
Képtalálat a következÅ‘re: „magnus bane”3. Boszorkánymesterek: Respect Cassandra Clare.nek, amiért megalkotta Magnus Bane figuráját. Egyszer volt egy szavazás a Molyon, ahol az volt a kérdés, hogy milyen természetfeletti lény lennék. Gondolkodás nélkül húztam be a boszorkánymestert.
4. Angyalok: Amikor Susan Ee. Angelfall sorozatát olvastam, szerintem egyszerűen belezúgtam Rafiba, akiről ugye kiderült, hogy Rafael arkangyal. Azóta Raziellel bővült a listám, akér férfi, akár női alakban jelenik meg a könyvekben, egyszerűen odavagyok érte.
5. Démonok: Hehehe! Igen, a másik oldal is a gyengém. Különösen amióta Jennifer L. Armentrout-nak köszönhetően tudom, hogy ki a Pokol Koronahercege. De Cayman is a szívem csücske éppúgy, mint mondjuk Lana Millan Beladere. Ott különösen tetszett, ahogy összehozta őt Raziellel.Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co