TOP 5 Szerda | Negatívból pozitív

2019. március 27., szerda


Sziasztok!

Megérkeztünk márciusi utolsó TOP 5 Szerda bejegyzésünkkel. Ezúttal olyan könyveket vettünk alapul, amelyeknél olvasás közben vált véleményünk pozitívvá. Genevieve pedig azokról a könyvekről ír, melyeknek szívesen állt neki de sajnos nem tetszettek.

Mi is az a TOP 5 Szerda? Ez egy Goodreads-es kezdeményezés, ahol minden héten más- és más témával készülünk nektek. 
Az eredeti csoportot itt találhatjátok: https://www.goodreads.com/group/show/118368-top-5-wednesday

A magyar csoportot pedig itt: https://moly.hu/zonak/top-5-szerda


Ha van kedvetek csatlakozzatok ti is hozzánk ;)
Eddig egyetlen olyan könyvet sem olvastam amelynél menet közben vált pozitívvá véleményem. Amiről úgy érzem nem fog tetszeni, nem olvasom el. Az értékeléseim között ezért is olvasható annyi pozitív vélemény. Tudom hogy nem szép dolog esélyt sem adni, de magamat ismerve. Ami nem megy nem erőltetem. Azonban akadt 1-2 könyv amely olvasásának szívesen álltam neki, aztán félbehagytam, mert nem tetszett.
Ilyen például Tabitha Suzuma: Forbidden - Kimondhatatlan könyve, tudom hogy az olvasók közül sokan szerették, nem ítéltem el, de nekem sok volt.
Aztán Ron Rash: Serena /azt hiszem ezt a könyvet emlegetem a legtöbbet/ szívesen kezdtem olvasni, de egyre jobban gyűlöltem Serenát. Ettől a történet nem volt élvezhetetlen, csupán idegesítő. 
Lauren Blakely: Kőkemény, korábban olvastam Lauren-től, de a főszereplő kiverte nálam a biztosítékot. Szeretem az erotikus könyveket, de ha még egyszer szóba hozta volna a méretes szerszámát, levágtam volna neki.
Katy Evans könyveit alapjában véve szeretem, nagy kedvencem tőle a Womanizer <3 azonban Real- Valós könyvében Remy inkább taszított, mint vonzott. 
Szerintem itt be is fejezem, köszönöm a figyelmet!

A mai Top5 szerdám helyett csak Top3-ból áll a listám, ezt azonban most egyáltalán nem bánom. Bár az teljesen jó dolog, ha egy könyvről menet közben pozitív irányba változik a véleményünk, én a legtöbb esetben elmondhatom, hogy vagy már a kezdetektől szupernek/gáznak találom az olvasmányaimat, amik aztán úgy is maradnak, vagy negatív irányba tolódik el a megítélésem. Van azonban 3 történet, ami megfelel a heti követelményeknek. Az első C. J. Roberts Sötét páros sorozata, aminek első részét, a Fogoly a sötétben-t "kötelező olvasmányként" vettem a kezembe a blog miatt. Töredelmesen bevallom, nehezen emésztettem meg a témát, nem igazán nyerte el a tetszésemet a könyv, mondhatni nyomasztott. Mégsem hagyott nyugodni a függővég, így majdnem fél év múlva kezembe vettem a folytatást. Nos, pár nap alatt benyeltem a harmadik résszel együtt, azóta pedig a legjobb olvasmányaim közt tartom számon a sorozatot. A másik ilyen Cynthia Hand: Angyalsors trilógiája volt, annyi különbséggel, hogy annak nem kötelező jelleggel álltam neki. Na jó, nem is lett igazán favorit, de a kezdeti távolságtartásom felett ismét győzött a kíváncsiság, a 3. rész végére pedig már úgy éreztem, kár lett volna kihagyni, egész jó kis trilógia kerekedett belőle. Top hármam bronzérmese pedig egy kicsit kakukktojás az előző kettőhöz képest, mert azt eleinte nem utáltam. Kersey Cole: Végtelen lovag-jával kapcsolatban (a Méreghercegnó folytatása) találtam rá  neten, hogy mennyire megosztotta  a rajongókat, hogy Jack vagy a Halál pártján állnak-e. "Ez mekkora hülyeség!" - gondoltam én naívan, és roppantul utáltam a könyvet, amikor Evie hezitálni kezdett a két srác között. A végére beláttam, hogy ezerrel drukkolok a Halálnak, és pokolian várom a folytatást. Úgyhogy a mai bejegyzés tanulsága: Ne ítéljetek elsőre!

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co