Top 5 Szerda | Új házakat alapítottunk!

2019. március 13., szerda


Sziasztok!

Megérkeztünk a hónap második TOP 5 Szerda bejegyzésével, a téma Karakterek, Akik „Megtestesítik” a Roxfortos házadat 
Beszélj azokról a kedvenc karaktereinkről, akikkel szerinted egy roxfortos házad van. Nem kell, hogy ezt maga a szerző is megerősítse – ez a te véleményed :)

Mi inkább saját házat alapítottunk, olyan szereplőkkel akikkel szívesen "élnénk" egy fedél alatt.

Mi is az a TOP 5 Szerda? Ez egy Goodreads-es kezdeményezés, ahol minden héten más- és más témával készülünk nektek. 
Az eredeti csoportot itt találhatjátok: https://www.goodreads.com/group/show/118368-top-5-wednesday

A magyar csoportot pedig itt: https://moly.hu/zonak/top-5-szerda

Ha van kedvetek csatlakozzatok ti is hozzánk ;)


Nos, ugyan láttam az összes HP filmet, ettől függetlenül én inkább arról írnék kiket látnék szívesen a házamban. Szóval kössétek fel a gatyót mert csúnya dolgoknak nézünk elébe :D Illetve tutira több lesz mint 5, amiért előre is bocsánatot kérek.

"Könnyű vagyok, súlytalan. Nem tisztultam meg, nem lettem bűntelen, a lelkem még mindig fekete. De már nem vagyok egyedül. Nem vagyok egyedül, mert ez a férfi fölöttem mindent tud rólam, mégis itt akar lenni velem."
Chiara: Pillangólány 


Nagy részük nem az a habos-babos karakter, történet, nem szórakoznak. Keményen megmondják amit kell, és teszik amit és amikor kell. Olvassátok el és beszéljenek a tettek :D 

Bombabiztos helyük lesz: Amo Jones The Elite Kings Club tagjainak, IGEN AZ ÖSSZESNEK. Talán azt gondoljátok nem vagyok normális, de ez van ;) aztán S.M. Soto Chaos sorozatából Sophia & Creed. Aztán Darrian A.M. Brooks Hearts & Bruises könyvéből. Egy igazi seggfej, de kit érdekel? IMÁDOM! Csakúgy mint az összes többit xD Aztán Meagan Brandy BOBH könyvéből Maddoc, Royce és persze Raven, mert kellenek nekünk a tökös csajok is. Valakinek megálljt kell parancsolnia a fiúknak. Aztán persze Mia Asher: Love Me In The Dark könyvéből Sébastien. Majd folytassuk Laurelin Paige: Szabadíts meg! könyvével ahol JC, Gwenével együtt az én szívemet is elrabolta. Na ha ők valódiak lennének, nekem ott lenne a helyem ;) és neked?Az eheti téma nagyon a szívemnek való. S bár  Rowling által kitalált varázsvilág úgy jó, ahogy van, mégis úgy döntöttem, hogy nem a meglévő házakba delegálok karaktereket, hanem egy új házat alapítok :-)
Emlékeztek a Tűzserlege vendég iskoláira? Közülük is  Beauxbatons lélegzet elállító véláira? (A könyvben hangsúlyozottabb a fiúkra ható csáberejük.) Szóval ha lehet egy iskola válogatott szépségeknek, akkor miért is ne lehetne egy a dögös pasiknak? Ezennel megalapítom a dögös pasik házát. Címerük fekete alapon ezüstös kockahas. A ház vezetője ki is lehetne más, mint Magnus Blane?
És most jöjjenek azok, akik meghívót kapnának ebbe a házba: először is Alec Lightwood és Jace Herondale árnyvadászok, aztán Atticus O'Sullivan vasdruida, Cardan tündérherceg, Daemond Black luxen, Tamlin a Tüskék és rózsák udvarának tündérhercege és talán Stefan és Damon Salvatore a Vámpírnaplókból, de csak ha féken tudják tartani a vérszomjukat.
És persze a mugli származásúak se hiányozhatnának. Például Tobias Eaton, alias Négyes, bár ő Griffendéles is lehetne, hisz Bátor :-) S mivel a zene is varázslatos, a Stage Dive csapatának minden tagja kapna meghívót, ezzel a sulis buliknak is meglenne az állandó zenekara. Aztán jöhetne még: Josh a Nyugalom tengeréből vagy a Sinner of Saint sorozat szívdöglesztő pasijai Ruckus, Vicious és Trent, Brittainy C. Cherry Az vagy nekem sorozatának szívtiprói.... De biztos nektek is lenne sok-sok jelöltetek 😀

Sokáig agyaltam azon, hogy is lehetne legjobb tudásom szerint megoldani az e heti feladatot. Aztán arra jutottam, hogy valószínűleg azokkal a könyves karakterekkel kerülnék egy roxfortos házba, akik hozzám hasonló tulajdonságokkal, személyiségjegyekkel rendelkeznek. Így ezennel megalapítom azt a házat, amibe kissé erős akaratú, (na jó, néha elég öntörvényű), de emellett érzékeny, komoly mennyiségű igazságérzettel ellátott karakterek kerülnek, merthogy magam is ilyen volnék. Elsőként A papírmágus trilógia főszereplője, Ceony jutott eszembe, aki azon kívül, hogy a regény ideje miatt kissé kosztümös a mai korhoz képest, akár én is lehetnék. Talán a vakmerősége volt egy kicsit sok még számomra is. A második "háztársam" A beavatott trilógia főhőse, Tris, akiről már szintén az olvasáskor éreztem, hogy rokonlelkek vagyunk. Emellett nagyon tiszteltem a bátorsága miatt, hogy fel merte vállalni a saját útját. Csoportunk tagja lenne a fenti tulajdonságok miatt mindenképpen Isabelle Lightwood is, hozzátenném ha csak negyedannyira jól néznék ki, mint ő, már nagyon büszke lennék magamra.A végére pedig (tudom, csak négyet sikerült) a szívemnek legkedvesebbet hagytam, Stephenie Meyer: A burok c. könyvének főhősét, Vándort. Vele az első pillanattól azonosultam. A körülmények folyamatosan ellene dolgoztak, mégis meg tudta őrizni önmagát, hatalmas lelki erejének köszönhetően sikerült jóra fordítania dolgokat. Ezért a tulajdonságáért különösen tisztelem és szeretem. Biztosan sok hozzajuk hasonló alak él még a könyvek világában, az általam alkotott Roxfort-házban azonban ök biztosan velem lennének.


 


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co