Értékelés | Laurelin Paige: Szabadíts meg!

2019. április 26., péntek

Képtalálat a következőre: „free me laurelin paige”

Laurelin Paige: Szabadíts meg!
Sorozat: Találkozások - 1. rész
Kiadó: Libri
Oldalszám: 416


Fülszöveg


Gwen Anders sebhelyekkel, kérges szívvel élte túl a nehéz gyerekkort. Elégedetten végzi a munkáját: a menő New York-i klubot, az Eighty-Eighth Floort menedzseli. Az ő története nem azzal ér véget, hogy „boldogan éltek, míg meg nem haltak”. Fenébe a tündérmesékkel! Amúgy sem hisz az ilyesmiben. 
Amíg meg nem ismerkedik JC-vel. 
A gazdag, megnyerő playboy a legszexisebb férfi, akit Gwen valaha látott, de őt nem érdekli az éjszakai kalandor. Ám amikor egy családi tragédia kis híján az összeomlás szélére sodorja, JC az, aki új túlélési trükköt tanít neki, mely elemi ösztönökre és vágyakra épül. JC kötöttségektől mentes leckéi arra kényszerítik Gwent, hogy lemondjon az irányításról. A gondosan felhúzott falak lassan összeomlanak körülötte. 
Gwen csodálatos világot fedez fel a börtönén túl. A szabadság megrészegíti – és halálra rémíti. Amikor rájön, hogy érez valamit JC iránt, félti a szívét. Főleg, amikor kiderül, hogy JC-nek is vannak titkai. Olyan titkok, melyen nem eresztik.

Annak idején a First and Last sorozat kapcsán ismerkedtem meg az írónő munkásságával, s bár az erotikus irodalom nem tartozik az állandó olvasmányaim közé,az Első érintéssel abszolút levett a lábamról, így amikor megjelent a Szabadíts meg! c. regény, tudtam, hogy rövid időn belül a kezemben fog landolni. Nem is csalódtam - illetve csak egy icipicit a végén - és remélem, hogy a folytatás is hasonlóan erős lesz. Merthogy függővéges, azon az előzetes ismereteim tükrében egyáltalán nem lepődtem meg. Gwen és JC párosa hamar a szívem csücske lett, sőt, JC bizony felülmúlta Reeve Sallist a képzeletbeli skálámon. A személyét övező titokzatosság, és a magabiztossága nálam egyértelműen nyerő párosítás volt. Bár az okok egy része tipikus könyves megoldás volt, a másik fele kellemesen meglepett, és lehet, hogy nem jól tippelem, de érzek némi összefüggést a kettő között. Gwenben rokonlelket fedeztem fel, a lelki ereje példaértékű volt (Normáé is), és ő is nehezen mozdítható ki a komfortzónájából. Ha viszont egyszer kimozdul... Hamar sejthető volt, hogy a két főszereplő kapcsolata túlnő a testi vágyon, viszont itt jön képbe az a momentum, ami miatt kénytelen voltam egy csillagot levonni a könyv értékéből. Valahol az még érthető volt, hogy a rendkívüli körülmények kihozzák JC-ből az őszintét, de amit utána művelt, az nekem eléggé hiteltelen volt. A folyamatos érzelemnyilvánítás és a mindent belengő rózsaszín felhő közepette bennem egy hang folyamatosan azt üvöltötte: "Ez hülyeség! Ilyen nincs! Ez a fajta pasi ilyet nem csinál!!!!" Ahogy Genevieve kiválóan megfogalmazta: Ne csináljanak már belőle papucsot! A Másnaposok jelenetre pedig egyszerűen nincs mentség. Hacsak az írónő nem fanatikus rajongója a filmnek. Szerencse, hogy én meg neki vagyok rajongója, mert különben lehet, hogy még egy csillag bánta volna. Ezer szerencse, hogy ezt az apró malőrt leszámítva a könyv többi része minőségi munka. Ez a botlás pedig érzésem szerint a második részben még orvosolható lehet, ha nem kerít neki nagy feneket, és a lényegesebb mozzanatokra helyezi a hangsúlyt. Mint pl. Gwen apja. A minőségről még mindenképp meg kell említenem, hogy véleményem szerint Lauren Paige az erotikus jelentek nagyasszonya. Megfordult már néhány könyv a kezeim között a témában, de nála jobban szerintem senki nem tud ilyet írni. Ismétlem; mondom ezt úgy, hogy nem vagyok a műfaj elkötelezett híve. Aki viszont egy kicsit is szeret sokoldalúbban olvasni, vagy szeretne kibújni a csigaházából, annak mindenképpen Paige munkáit javaslom. Izgalmas, eseménydús, megfelelő mértékben rosszfiús, sodró lendületű  történetekkel lehetünk gazdagabbak általa.

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co