Értékelés | R. Kelényi Angelika: Az ártatlan 3. - A párizsi nő

2019. április 4., csütörtök

Nem érhető el leírás a fényképhez.
R. Kelényi Angelika: A párizsi nő
Sorozat: Az Ártatlan 3. rész
Kiadó: Álomgyár
Oldalszám: 412Fülszöveg


Nincs veszélyesebb egy féltékeny asszonyál…

1610 áprilisában Fabricius Flóra és szerelme, a jóképű, de cseppet sem makulátlan múltú Lorenzo Mariani Párizsba érkezik. 
Nem jószántukból utaznak, a biztos halál elől menekülnek a francia fővárosba. 
Egy gyönyörű, nagyvilági hölgy segíti őket, akinek gyökerei a velencei Mariani házhoz kötődnek. 
Flóra hamarosan megismeri a féltékenység, és az asszonyi cselszövés legmélyebb bugyrait. 
Gyilkosság, vágy és gyűlölet kíséri minden léptét, és rájön, hogy még a Tuileriák palotájában sincs biztonságban.

R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas írónő 17. század elején játszódó regénye kalandos, izgalmas, és vérfagyasztó történetet mesél el, mely szokás szerint nem nélkülözi a romantikát, a cselszövést és a korhű történelmi hátteret sem.
2018-ban fedeztem fel a blogunk magyar szerzőkről szóló havi témájának köszönhetően jó pár figyelemre méltó magyar írót, köztük R. Kelényi Angelikát is. Eddig még csak Az ártatlan sorozatát olvastam, de az már biztos, hogy a többi könyvével is közelebbi ismeretséget fogok kötni. Hisz neve nekem egyet jelent az igényes történelmi romantikával.

A trilógia befejező kötetében Fabricius Flóra  és férje Lorenzo Mariani Párizsban keresnek menedéket, Lorenzo gyermekkori barátnőjénél. Így Flóra újabb kihívásokkal kell, hogy szembenézzen. Hisz a házigazdájuk gyengéd vonzalmat táplál Mariani iránt, s ezt nem is rejti véka alá. És ha ez még nem lenne elég, Párizsban titokzatos kór gyilkolja a nemeseket. Így kedvenc szereplőink igazán kiélhetik kalandvágyó természetüket. Gyilkosság, összeesküvés, intrika.... 
És persze mindennek a mozgatórugói a nők! A szerelem, a féltékenység és a szenvedély utolérhetetlen hármasa dönt sokszor nem csak a személyek, de az országok sorsáról is.
Flóra az öntudatos, talpraesett nők igazi példaképe. Emellett azt is tudja, mikor kell visszahúzódni, csendben maradni. Nőiességét ízléses bájjal viseli. Talán egyetlen hibája, hogy időnként érzelmei által elvakítva túlgondolja a dolgokat. Ezzel nem kis fejtörést okoz Marianinak, aki pedig a védelmező, hősies, igazi nagybetűs Férfi. (Sajnos manapság már a védett kategóriába sorolandó a fellelhető néhány példány :-) )

Egy biztos, R. Kelényi Angelika nekem ír! Teljesen beleszerettem stílusába, fordulatokban bővelkedő történeteibe, karaktereibe. Muszáj beszereznem a többi könyvét is! Ha te is szereted az izgalmas kalandregényeket, nem hagyhatod ki R. Kelényi Angelika Az ártatlan sorozatát. Tégy próbát, nem fogod megbánni!

Egy kis ízelítő a regényből:

" Furcsa szerzetek a nők. Az egyik azonnal az ember arcába kiáltja, ha valami bántja, a másik magában őrlődik, teóriákat állít fel, azt hiszi, tudja, mit gondol a másik, majd el is hiszi a saját kitalációját, és csak ezután robban. Szegény férfi pedig azt sem tudja, mi baja az asszonyának."

" A kígyók akkor is kígyók maradnak, ha egy időre angyalszárnyakat képzelnek magukra, és megpróbálnak annak megfelelően élni. A valódi természet kiütközik, örökké nem lehet másnak látszani, mint akik vagyunk."

" Akkor is férfi vagy, ha felismered a veszélyt és elkerülöd a halált. Vagycsak az a férfi, aki fejjel megy a falnak, miközben tudja, hogy a fal keményebb, mint a feje? Azt az embert nem ostobának hívják?" 

Értékelésem: csillagos 5!


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co