Te és a Nagyvilág | Egyszarvúak márpedig vannak (megmondták nekem a sellők)

2019. április 9., kedd


Sziasztok!

Megrögzött fantasy rajongóként önkéntelenül is felfigyelek a természetfeletti lényekre, nemcsak a könyvekben, hanem a körülöttem lévő világban is. Bátran ki merem jelenteni, hogy tündér, sárkány, ogre, boszorkány, stb. ritkán marad észrevétlen előttem. Ahogy az is feltűnt, hogy az utóbbi időben rendesen elszaporodott egy bizonyos varázslénytípus, méghozzá az egyszarvúak, vagy más néven unikornisok. Az ember akármerre néz, mindenhonnan ezek a „felfegyverzett pónik” tekintenek vissza rá. Jómagam Peter S. Beagle: Az utolsó egyszarvú című regényének olvasása óta – vagyis kb. 20 éve – vagyok rabja ezeknek a csodás lényeknek, a könyvnek pedig természetesen a rajzfilmváltozatát sem hagyhattam ki. 
Emlékszem, a vörös bikától szinte féltem, Jimmy Webb betétdala az America együttes előadásában pedig ma is csengőhangként funkcionál a telefonomon. Azóta pedig sorra követik egymást az unikornisos történetek. Itt van például gyermekeim nagy kedvence, az Én kicsi pónim (amelyben Twilight és Rerity rendelkezik szarvval), illetve a Mia és én (Lyriával és a csikójával, Onchaoval). De nem mehetünk el szó nélkül a Gru mellett sem, hiszen azóta mindenki tudja, hogy az eccarvúúú olllyaann cukii, hogy belehaloooook!!! :D Én egyszerűen imádom ezt a mondatot! 
Manapság pedig ezek a pacik bizony virágkorukat élik. Visszaköszönnek a ruhákon, táskákon, bögréken, füzeteken, falakon és takarókon, és sorolhatnám egészen a végtelenségig, hogy merre találkozhatunk velük. Ami pedig még rátesz egy lapáttal az egészre, hogy nemcsak gyerekek, hanem felnőttek is előszeretettel viselik. Igen, nekem is van ilyen darabom. ☺ Úgyhogy a teljesség igénye nélkül vegyük is most sorra, hogy hol is találkozhatunk az unikornisokkal:
Ruhák: A lányomnak minden előzetes gondolkodás nélkül nyolc unikornisos ruhadarabot tudok felsorolni, és akkor még nem is kezdtem el tételesen megszámolni őket. Emiatt szereztem be én is egy egyszarvús pólót, hogy össze tudjunk öltözni. De szerintem mind egyetértünk abban, hogy az unikornisok manapság divatdiktátorok lettek. Nem hiszem, hogy találunk olyan ruházati boltot, ahol ne tartanának ilyen darabokat. Pulcsi, nadrág, szoknya, pizsi, fehérnemű, stb. A cipők pedig…! Nos, némelyiken elcsodálkoztam, némelyiktől pedig egyszerűen röhögőgörcsöt kaptam. Oké, hogy otthon egyszarvús házimamuszban flangálunk, de amikor már az alkalmi cipőnkön is ez a minta pompázik… az már mindennek a teteje. De lehet, hogy csak én nem vagyok elég bevállalós.


 

Kiegészítők: A képek nyilván itt is beszédesebbek, mint a szavak. Ki-ki döntse el, meddig engedi a személyisége a témában fellelhető ékszerek, táskák, noteszek, órák és egyéb tárgyak viselését, használatát. Úgy érzem, muszáj külön felhívnom a figyelmet az úszógumira, ami pár éve bombaként robbant a nyár slágereként, hozva magával a flamingó, dinnye, fagylalt, pizza és egyéb alakú gumimatracokat. Én a kedvenceimet gyűjtöttem itt csokorba, bár amíg az órát simán elfogadnám, a hátizsákot inkább átengedem a kislányomnak.

  

Sütemények, torták: Ha már imádjuk viselni, miért ne akarnánk megenni is! Végtelenül látványos édességeket alkothatunk kedvenc pacink mintájára, amelyeket igazán nem is bonyolult elkészíteni. Sütni szerető háziasszonyoknak (mint én) némi ételfesték birtokában igazi közönségsikerek kerülhetnek ki a sütőjéből.
Tetoválások: Végül pedig a legelvetemültebb rajongókhoz szólok, akik sosem akarnak megválni kedvenc motívumuktól. Nekik itt vannak az unikornisos tetoválások. Kezdőknek és kétkedőknek javaslom a hennát, az igazi fanatikusok viszont bátran vágjanak bel az igaziba!


Ti szeretitek az unikornisokat? Bejött valamelyik ötlet? Ne tartsátok magatokban, és várom a további tippeket is!


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co