Te és a Nagyvilág | Trónok harca - Férfiak

2019. április 16., kedd


Sziasztok!

Coeur ezen a héten a Trónok harcáról ír, azon belül a férfi főszereplőkről, 2 hét múlva pedig hozza a női főszereplőket is! Szóval figyeljétek a blogot ;) 

A bejegyzés alján pedig szavazhattok! Szerintetek ki lesz a király?

Image result for trónok harca film

A mai heti témámat egy aktualitás ihlette. Trónok harca rajongóknak biztosan nem mondok újdonságot azzal, hogy végre-végre elérkezett a filmsorozat befejező, nyolcadik évada, melynek első részét április 15-én láthattuk. Fantasy kedvelők számára a könyvek és a filmsorozat is a kihagyhatatlan kategóriába tartoznak. Én először írott formában ismerkedtem meg a George R. R. Martin által teremtett csodálatos világgal. Előzetesen annyi tanácsot kaptam a könyvek olvasásához, hogy ne nagyon kedveljem meg a szereplőket, mert úgy hullnak, mint a legyek. S hát nem volt túlzó a figyelmeztetés! 

Aztán természetesen a filmsorozat is megnéztem. Szerintem zseniális a szereplőgárda, a rendezés, a filmzene és a filmek elején látható animáció is. 


De meg kell vallanom, hogy azért hozzá kellett szoknom a film képi világához. Mert a rendező nem sok mindent bízott a nézők fantáziájára. Mindent a maga puritán valóságában mutatott meg, legyen az kivégzés, véres csata vagy épp a nem kevés szex jelenet valamelyike ☺ Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de Hodor meztelen képe véglegesen beégett a retinámba, sajnos! ☺ (Gyengébb idegzetűekre való tekintettel nem mellékelek képet ☺ )

Először arra gondoltam, hogy írásomban a főszereplőket fogom sorra venni, de rájöttem, hogy annyian vannak, hogy ez egy lehetetlen küldetés lenne. Így maradjanak az általam kedvelt vagy érdekesnek talált karakterek. Lássuk először a férfiakat!

Kivel is kezdhetném a sort, mint Havas Johnnal. A Stark fattyút a kezdetektől fogva kedveltem. Egy kicsit persze a fattyú mivoltálból adódó hátrányos helyzete miatt is, aztán, mert Aria volt a kedvence a „testvérei” közül. De valljuk be, látványnak se kutya… ☺

Image result for havas Jon

Jaime Lannister ugyan eleinte nem tartozott a kedvenceim közé, de a történetek folyamán változott vele kapcsolatban a véleményem. Remélem, túléli a várható vérzivatart. Ő is jól esik a szemnek, de neki nemcsak az arcában gyönyörködhettünk. ☺

Image result for jaime lannister

Még egy férfias jelenség. Ebben kategóriában ugyanis Khal Drogo kihagyhatatlan. Szerintem a képek magukért beszélnek. Kár, hogy elég rövidre szabta az író a karakterének életét.

Image result for khal drogo

Na jó, nem vagyok ám ilyen sekélyes! Jöjjenek hát azok a férfi szereplők, akik biztosan nem a szépségük miatt voltak érdekesek számomra.

Elsőként említeném Varys és Kisujj párosát. Mindketten nagy stratégák, és a háttérből mozgatják a szálakat. Mindenesetre Varys alakja és motivációi voltak szimpatikusabbak. Kisujj olyan, mint egy ravasz kígyó, nem árt vele vigyázni!

Image result for varys Image result for kisujj trónok harca

S persze a gonoszak közt is voltak olyan szereplők, akik nélkül nem lett volna teljes a történet. Joffrey alakját már a könyv olvasásakor is teljes szívemből utáltam. A filmbeli megformálása is remekre sikerült. Ha csak megláttam, meg tudtam volna fojtani! Ramsay Boltontól meg kirázott a hideg! Ha finoman akarok fogalmazni, akkor ő egy szadista, pszihopata állat.

Image result for joffrey

Utoljára hagytam az igazi kedvencemet. Kezdetektől fogva szimpatizáltam Tyrion Lannister karaktrével.  Fizikai adottságait eszével, csípős nyelvével kompenzálja, de termetét meghazudtoló bátorsággal is rendelkezik. Ő a legeszesebb, legviccesebb szereplő. S annak ellenére, hogy az ivászat és a bujálkodás királyának nevezi magát, mégis stabil erkölcsi értékek mentén él. Nélküli nem lenne igazi a történet.  Kíváncsian várom, mit tartogat neki a 8. évad.

Image result for tyrion lannisterNincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co