Te és a Nagyvilág | Trónok harca - Női szereplők

2019. április 30., kedd


Image result for trónok harca női szereplők

Először is, bár ez a történet nem egy lányregény, mégis sok, kiemelkedő, meghatározó női karakterrel, és az őket zseniálisan megformáló színésznőkkel büszkélkedhet. Nem tudom, mennyire volt annak idején a szereplő válogató castingon felvétel, hogy ne legyenek szégyenlősek a jelentkezők, de tény, hogy nem sokan úszták meg – már ha meg akarták- a meztelenkedést. (Gondolom, a férfi nézők legnagyobb örömére ☺ ) Hát vegyünk közülük párat sorra!
Kivel mással is kezdhetném a sorozat számos női főszereplője közül, mint Daenerys-szel? A Targaryen- ház szülötteként formál jogot a Vastrónra. A kezdetben szánalomraméltó, félénk, bátyja által elnyomott leányzó jól kinövi magát a történet folyamán. Alapos változáson megy át személyisége, ő lesz a sárkányok anyja, rabszolgák hadait szabadítja fel. Tudom, sokan kedvelik és drukkolnak neki, de én valahogy nem szerettem meg. A trón utáni kérlelhetetlen vágya nem teszi számomra igazán szimpatikussá. Ki tudja, meddig jut el a trónért vívott harcban…

Image result for daenerys Related image

A trónt rajta kívül azonban még sokan kívánják. Például Cersei Lannister. Na ő aztán nem riad vissza semmitől, hogy elérje célját.  Kimondottan szégyentelen perszóna. Egyik testvérét, Tyriont megveti, lenézi míg a másikat, Jamie-t kicsit jobban is „szereti” a kelleténél. Mindent összevetve ő egy hatalmas libidóval megáldott, veszélyes, számító vipera. Mindkettőjüket sok pikáns helyzetben láthatták a nézők.
     
Folytassuk egy újabb csinos pofival, Sansa Starkkal. A könyvet olvasva egyenesen utáltam eleinte azokat a részeket, melyek róla szóltak. Olyan felszínes és ostoba liba volt. De ő is hatalmas jellemfejlődésen ment keresztül. És bár nem akarok spoilerezni, de a 7. évadban van egy roppant ütős jelenete húgával, Aryával! Na Aryát a kezdetektől fogva kedveltem. Bocsánat a kifejezésért, de ő egy igazi tökös csaj!  Mindig is meg volt a saját véleménye, és a túlélési ösztönei is jól működtek ☺ Úgy gondolom, hogy tíz emberből kilenc biztosan kedveli a karakterét.     

Related image

Mint ahogy Brienne, Missandei és Ygritte is azoknak a női szereplőknek a táborát erősítik, akiket könnyű volt megkedvelni.  Brienne az állhatatos női lovag, Missandei a csendes, de okos rabszolgalány és Ygritte, aki „felavatja” Hava Johnt ☺ ( Ami olyan jól sikerült, hogy a valós életben össze is házasodtak. ☺ ) 

Image result for ygritte

De hogy az idősebb korosztályból is említsek szívemnek kedves szereplőt - s mert a fiam is a lelkemre kötötte, hogy ki ne hagyjam - , álljon itt pár sor Olenna Tyrellről. Tyrell „nagymama” életvidám, szókimondó lényét nem lehetett nem szeretni. Azok után pedig egyszerűen imádtam, hogy Joffreyt a másvilágra küldte!   

Related image

Végül egy kis feladatot készítettem nektek, olyan női karakterekről, akik a való életben kissé másként, csinosabban néznek ki, mint a filmen. Ki találjátok, ki kicsoda?
1.                                                      2.                                                    3.
Képtalálat a következÅ‘re: „gwendoline christie”  Kapcsolódó kép  Képtalálat a következőre: „gemma whelan”
4.                                                                                5.
Képtalálat a következÅ‘re: „hannah waddingham”  Képtalálat a következÅ‘re: „natalia tena”
Egy kis segítség a megoldáshoz. A filmbeli karakterek nevei:
Osha, Thart-i Brienne, Yara Greyjoy, Septa Unella, Szegfű

Most már csak össze kell párosítanotok. Ugye, azért nem túl nehéz? ☺

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co