Te és a Nagyvilág | Mivel töltsük kellemesen (és tartalmasan) a szabadidőnket, mert ugye nem lehet mindig olvasni?

2019. május 7., kedd


A mai alkalommal egy kis kedvcsináló gyanánt megpróbáltam összegyűjteni nektek azokat a hobbikat, szabadidős tevékenységeket, amelyekkel az olvasás mellett magam is szívesen töltök több-kevesebb időt. Persze némelyikkel csak szeretnék, mert ha mindegyikben igazán el akarnék mélyedni, legalább 48 órából kellene állnia a napnak, és akkor sem biztos, hogy beleférne. Mindenesetre, ha akad néhány szabad órám (ez még leírva totál viccesen hangzott!!!), akkor a következő tevékenységek közül válogatok:
sportok.jpgSport: Nem, nem egészséges életmódra nevelő programot szeretnék hirdetni nektek, és higgyétek el, ezen a területen sokkal nagyobb nálam is az elméleti rész, mint a gyakorlati. A sportolni fogok minden újévi fogadalmam része, a szobabiciklimen pedig tök jól lehet ruhákat szárogatni, de amikor végre mozgok egy kicsit, tényleg sokkal, de sokkal jobban érzem magam, egyszerűen fel vagyok töltődve. Lehet szó kosárlabdáról, aerobicról, pingpongról, tollasról, stb. mindegyiket szeretem. Na jó, a focit nem. És igenis igyekszem, hogy legyen benne részem!
tánc.jpgTánc: Így közel a negyvenhez, és egy másfél éves totyogó anyukájaként megint nem azt az időszakot élem, hogy egyfolytában táncolgassak, de néha bizony ilyen irányban is ki kell kapcsolnom.  Koncerten vagy szülők bálján (Micsoda helyekre járok, ugye!) szó sem lehet ücsörgésről, de én főzés vagy vasalás közben is nagyon tudok táncolni. Persze csak olyan otthoniasan, de szerintem az is nagyon buli:)

társasjáték.jpgTársasjáték: Éljenek a kolleganőim és a Csajos-napok! Gyerekkoromban lételemem volt a társasozás, aztán sikerült olyan párt találnom, aki a dobókockát csak hírből ismeri, úgyhogy sokáig kénytelen voltam hanyagolni ezt a remek időtöltést. Coeur-nek hála, azonban havonta-kéthavonta (és persze tanév végén) megint játszhatunk, és már nemcsak a klasszikusokat ismerem, hanem az újabb gyöngyszemeket is!


kirandulas-utazas.jpg

Kirándulás, utazás: Egyszerűen ki nem hagynám, ha új helyeket lehet megismerni, felfedezni. Míg a társasban nem, ezen a téren nagyon egyezik az ízlésünk a férjemmel, mindketten úgy gondoljuk, hogy az élményeket senki sem veheti el tőlünk, és ezt a gyerkőceinknek is próbáljuk átörökíteni. Úgyhogy nagyon sok helyen jártunk már, és még több áll még előttünk, amiket szeretnénk bejárni, legyen az országon belül vagy kívül. Mióta nem csak ketten vagyunk, előnyben részesítjük a rövidebb időtartamú, egy-két napos kirándulásokat, de valószínű, hamarosan újra belevágunk egy hosszabba is.
GEOCACHING.jpgGeocaching: A kirándulásokhoz szorosan kapcsolódó tevékenység, amellyel bár elég régóta szemeztem, csak nemrég kezdtem ténylegesen is belevágni. Na, akkor szerelmesedtem bele! Azóta többször hallottam, hogy mit eszek egy sima ládakeresgélésen, de esküszöm, nekem egy geoláda maga a kalózok kincsesládája. Imádom, hogy úgy nézzek egy adott helyre, ahogy addig nem tettem – pl. ahova napi szinten elmegyek bevásárolni, a játék kapcsán tüzetesen megnéztem az utcákat, épületeket, megismertem a történelmét, stb. – vagy olyan helyeket keressek fel, ahova egyébként eszem ágában sem lett volna elmenni, mert nem a legismertebb turisztikai célpontok. Szerintem ezt mindenkinek ki kell próbálnia legalább egyszer, úgyhogy ládavadászatra fel!
Fotózás: Itt persze nem a profi fotózásra kell gondolni, de nagyon szeretek mindent megörökíteni! A kirándulásokat, a gyerekeimet, az élményeimet. Szelfizni viszont utálok!!! Ezt fontosnak tartottam kihangsúlyozni. Az egyetlen terület a fotózás, ami miatt hálát adtam a digitális technológia istenének, mert a filmtekercses időkben anyukáméknak sok pénze ment rá a kattintgatásaimra.

fotózás1.jpg fotózás2.jpg

kreatív hobby.jpgKreatív hobby: Ez a tevékenységem leginkább az ünnepek köré korlátozódik, amikor rendszeresen megpróbálkozom a saját készítésű dekorációkkal, bár be kell valljam, nem érzem magam túl sikeresnek ezen a területen. Valahogy a fejemben sosem az a kép körvonalazódik, ami végül a végeredményben kiteljesedik. Úgyhogy a kézműveskedés utáni lelkesedésem amilyen hamar fellobban, olyan hamar el is tud hamvadni, de valamiért újra meg újra előtör belőlem a hobbyboltok legnagyobb örömére.
filmnézés.jpgFilmezés, házimozi: Már nem merem és nem is vagyok képes számon tartani, hogy mennyi filmet szeretnék megnézni, amit még nem láttam. Mivel a gyerekeimnek köszönhetően 7 éve meséken élek, felbecsülhetetlen tud lenni egy-egy este, amikor minden bolygó együttállása klappol, és a kezembe tudom kaparintani a távirányítót, hogy végre megnézzek valamit. Olyankor viszont képes vagyok harcolni is a megtartásáért. Tapasztalataim szerint a hosszú téli esték a legalkalmasabbak erre. 
sütés - főzés.jpgSütés-főzés: Ez az, amit ha kell, ha nem, művelhetek, még szerencse, hogy szeretem. Az alapvető gond vele, hogy szeretek kísérletezni, és nem szeretem kétszer ugyanazt az ételt elkészíteni. Különösen, ha süteményekről van szó, úgyhogy csak hosszas unszolásra sütök meg újra egy-egy kedvenc darabot egy-egy új süti helyett.


kertészkedés.jpgKertészkedés: Végül, de nem utolsó sorban muszáj említést tennem erről a kedvtelésemről is, ugyanis úgy vettem észre, hogy nálam ez jelzi az idő múlását. Míg régebben előszeretettel viccelődtem az „öregek” virágozási mániáján, mostanra én is felfedeztem, hogy jó időben szeretek kapirgálni, szívesen gyönyörködöm a kiskertemben és (Úristen!!!) már virágmagot is cseréltem. Most akkor inkább megyek, és megszámolom az ősz hajszálaimat☺
Remélem ti is kaptatok néhány kedvcsináló tippet, és persze várom, hogy ti mivel töltitek szívesen a szabadidőtöket!


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co