Előolvasás | R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

2019. június 23., vasárnap

A képen a következők lehetnek: 1 személy

R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona
Kiadó: Álomgyár
Oldalszám: 352Fülszöveg


Barcelona ​és a szerelem íze… 
Caroline Wood a londoni női magazin, a CBM főszerkesztőjének asszisztense. 
Nem túl változatos munkája mellett hobbiból gasztroblogot vezet, melyben próbálja kiélni az írás és a finom ételek iránti szenvedélyét. 
Az álma az, hogy a jövőben íróként dolgozhasson a neves újságnál, és ezt a főnöke előtt sem titkolja. 
Mivel 35 éves korára még mindig nem fedezték fel páratlan írói tehetségét, és boldog feleség sem lett belőle, tudja, tennie kell valamit az álmai megvalósításáért. 
Úgy dönt, hogy karrierjét és szerelmi életét egyetlen zseniális húzással pörgeti fel, ezért gondol egy merészet, és egy nyaralással egybekötött szakmai útra szánja el magát. 
Egyedül.

Barátai féltik a magányos utazástól, de Caroline biztos benne, hogy Barcelonában rengeteget tanulhat önmagáról, és az új, életre szóló élmények mellett olyan blogot írhat utazásról, szerelemről, gasztronómiáról, mely végre felnyitja a főszerkesztő szemét is. 
Egyedül azonban még enni is unalmas, így egy szerinte korszakalkotó ötlettől vezérelve egy társkereső oldalon spanyol randipartnereket választ magának. 
Mindennapra egyet, így rögtön két legyet üt egy csapásra… 
Erősen hisz benne, hogy ez az utazás meghozza számára az áttörést, a cikkírói álomállást, és talán egy jóképű, szenvedélyes férfit is…

R. Kelényi Angelika Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő ezúttal napjaink Barcelonájába ruccan ki, és egy humoros, vérbeli romantikus történettel örvendezteti meg olvasóit.
R. Kelényi Angelika könyveit a múlt év során fedeztem fel. Történelmi romantikus sorozatával rögtön feliratkozott a kedvenc szerzőim közé. Ezért nagyon örültem a megtiszteltetésnek, hogy legújabb regényét az elsők közt olvashattam el. Már a cím és a borító és jelezte, hogy ez más stílusú történet lesz, mint az általam olvasott és kedvelt Ártatlan sorozat.

S jól gondoltam. Caroline története ízig-vérig mai történet.  Hisz Caroline egy tipikus harmincas  szingli lány, tele vágyakkal és kétségekkel. Szeretné megvalósítani álmait, s ha ehhez egy nagy dobásra van szükség, hát bátran - s talán egy kicsit meggondolatlanul- belevág. Közben pedig reménykedik, mint minden nő, hogy végre megtalálja a Nagy Ő-t is!
Barceloniai kalandja roppant szórakoztató, fordulatos, de cseppet sem veszélytelen. Hiszen Caroline öt vakrandiba bocsátkozik, hogy ihletet kapjon egy cikksorozat írásához. A randik kapcsán aztán nemcsak a társkereső portálok világát ismerhetjük meg, hanem képzeletbeli utazást tehetünk a gyönyörű Barcelonában, s egy kis ízelítőt kapunk a spanyol gasztronómiából is. Nagy  kár, hogy csak így képletesen! 
Caroline önmegvalósításról szóló történetét olvasva elfog a vágy, hogy te is lásd, amit ő és megkóstolhasd az általa kipróbált ételeket. Talán még a herkentyűket is :-) Ahogy Caroline mondja:

"Rosszul viselem a "mi lett volna, ha ..." kérdést. Jobban szeretem megvalósítani azokat a dolgokat, melyek piszkálnak, és megélni a pillanatokat ahelyett hogy később azon rágjam magam, mit szalasztottam el. Ezért meg is fogom kóstolni a fideulát és pont."

Ó és nem lehet szó nélkül elmenni a történet csomagolása mellett. A borító egyszerűen gyönyörű! A stílusa, a színvilága nagyon jól passzol a történet hangulatához. Aki a borító alapján szokott könyvet választani, az sem fog csalódni benne. Igazi nyári olvasmány.  Olyan, mint a finom spanyol bor, itatja vagyis olvastatja magát.

R. Kelényi Angelika ismét bebizonyította, hogy méltán kedvelt és elismert írónő, és hogy nemcsak egy műfajban tud remeket alkotni. Könnyed stílus, érdekes karakterek, romantika, finom humor. Mi kell még? Talán csak a folytatás...


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co