Értékelés | Robin O'Wrightly: Erelem

2019. június 11., kedd

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Robin O'Wrightly: Erelem
Sorozat: Erelem 1.Fülszöveg


A jóképű és kissé paranoiás adóhivatalnok beleszeret a nem csak kívül szőke, feketegazdaságban dolgozó hosztesszbe. „Ez valami vicc?” Az! 
Ez a kötet nem egy szerelmesregény paródiája, hanem az összesé. De hogy ne csupán öncélú poénkodás legyen, természetesen van mondanivalója is: nem csak mínusz centikben mérhető a legmélyebb kapcsolat férfi és nő közt. Még ha ehhez az őrület határát kell súrolni a túloldalról…
Ha csak egy mondatom lenne, hogy Robin O'Wrightly: Erelem (Esztelen szerelem) című kisregényét összefoglaljam, akkor csak annyit írnék: Ez eszméletlen jó volt! Ennél azonban hosszabb leszek. Bár a fülszövegből kiderült, hogy paródiáról van szó, ha nem lett volna beleírva, akkor is súgott volna nekünk ez a rendkívül találó cím. Komolyan, már ez belopta magát a szívembe. Aztán elkezdtem olvasni, és örömmel konstatáltam, hogy az írónő már az első oldalaktól sziporkázik. Igazából az első mondattól kezdve nem tudtam letörölni a vigyort az arcomról, a családom pedig később már meg sem lepődött, hogy hangosan felröhögtem olvasás közben. Sokszor pedig felismerni véltem a sorok között egy-egy általam is olvasott romantikus regényt, a tipikus mozzanatokat, kliséket pedig tökéletesen sikerült kifigurázni. Simán ki merem jelenteni, Karinthy csak jelenthet Robin O'Wrightly-nak! Ami viszont nálam abszolút betalált, a szerző és társa(?) jelenetek voltak, amelyek időről-időre beékelődtek Tilda és Clifton történetébe. Egyébként szerintem sugárzik az egészből az írónő egyénisége, semmi erőltetettség nincs a könyvben. A karakterek, annak ellenére, hogy görbe tükröt hivatottak állítani, szimpatikusra, szerethetőre sikerültek, (Még Tony is) amit pedig erősítenek az illusztrációk, amiktől én egyszerűen csak elolvadtam. Olyan cukik, hogy belehalok! A szereplők közül nekem Janet lett a kedvencem, jobban foglakoztat az ő sorsa, mint a főszereplőké. Be kell vallanom, nem is gondoltam rá, hogy függővéges lesz a sztori, úgyhogy kicsit szíven ütött, amikor a végére értem (úgy olvastam volna még), teljesen biztos, hogy beszerzem a folytatást is. Egyértelműen ötcsillagos történet, amit bátran ajánlok mindenkinek, aki kimenekülne kicsit a mindennapok mókuskerekéből, hogy nevetéssel egybekötött olvasással töltődjön fel.

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co