Te és a Nagyvilág | TOP 5 (nekem már) retro reklám

2019. június 18., kedd


A minap a kisfiammal beszélgetés közben valahogy előkerült, hogy mennyire szerettem annak idején a Kistehént, ami a Sziget Fesztivál reklámfilmjéből nötte ki magát ikonikus alakká. Persze rögtön megmutattam neki, nehogy már lemaradjon a jóról, innét meg már adta magát a sztori, és sorban idéztük fel, az általunk legjobban kedvelt reklámokat. Igen, akkor még néztem tévét, valamikor a múlt évszázadban, és bár sokszor bosszankodtam a reklámok miatt, az idő ugye megszépíti az emlékeket.
Szóval a Top1 a Kistehén, amit itt találtok meg: 


, hogy felelevenítsétek a szép emlékeket, de lássuk, melyikeket csíptem még nagyon:
 A favoritjaim közé tartozott valamikor a 2000-es évek elején (hú, az is már milyen régen volt) a CIB Bank reklámsorozata, amelyben az állatdoki és asszisztensnője keveredtek aranyosabbnál aranyosabb szituációkba. Ez itt az egyik kedvencem: 


Bár nem tartom magam nagy focirajongónak, a vb-ket a mai napig nagy izgalommal várom, és hatalmas lelkesedéssel tudok drukkolni Brazíliának. Régen pedig még rátett egy lapáttal az egészre, hogy az öcsémmel izgatottan vártuk, a Pepsi vajon milyen reklámmal fog előrukkolni. Szerintem a focistákkal leforgatott reklámjaik a legjobbak közé tartoztak. Pl. ez is: 

És, hogy a konkurenciát is említsem, mert ugye most nem a termékeken van a hangsúly, a leggyönyörűbb karácsonyi reklámot pedig a Coca-Cola készítette el. (Meg a Telekom, amikor Csondor Katát megénekeltette). Ugye ismerős? 


Életem egyik legnagyobb élménye volt, amikor élőben is láthattam egy ilyen kamiont.
Kisgyermekes anyukaként pedig gyakran eszembe jut a Pampers egyik régi reklámja, amiről sajnos nem találtam videót, de ha valaki elküldi, nagy virtuális ölelést küldök cserébe. Emlékszem, a pelus dobozából házat lehetett készíteni (vagy valami ilyesmi) a kisgyerek pedig mutogatta az anyukájának: „Ház!” Anya persze kijavította: „Nem, doboz.” Ezt játszották egy darabig, mire anyuka észrevette a doboz belsejét, és közölte a gyerkőccel, hogy: ”Nézd, egy ház!” mire a kicsi kötelességtudóan: „Nem, doboz!” Szerintem állati aranyos volt, és ahogy a gyermekeim előtt próbálok okos szülő lenni, eszembe juttaja, hogy mennyi mindenre ők tanítanak meg engem! ☺
Ha kedvet kaptatok, ne felejtsétek elmesélni nekem, nektek mi volt a kedvenc reklámotok anno.

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co