Értékelés | Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes

2019. július 18., csütörtök

Képtalálat a következőre: „bethany kris deathless and divided”
kép forrása

Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes
Eredeti cím: Deathless & Divided
Sorozat: A chicagói maffiaháború 1.
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordította: Császár László
Oldalszám: 424


Fülszöveg


Életet ​az életért. Ez a maffia törvénye.

Damian Rossi az életével tartozik egy embernek, és eljött a törlesztés ideje. A fizetség ez esetben azt jelenti, hogy be kell házasodnia egy másik chicagói maffiacsaládba. Damian készséggel áll a sorsa elébe, akármi legyen is a következmény.

Lily DeLucának nincs választási lehetősége. Rákényszerítik, hogy hazatérjen, feleségül menjen egy férfihoz, akit nem is ismer, és folytassa azt az életet, amit a legszívesebben elfelejtene, egy féligazságokkal, elfojtott fájdalommal és bizonytalansággal teli világban. Damian azonban cseppet sem olyan, mint gondolta.

Ebben a világban senkiben sem lehet megbízni. Valaki a jobb jövő reményében kész mindent a feje tetejére állítani. De senki sem játszik nyílt lapokkal, és ebben a csatában csak egy győztes lehet. Amikor pedig a háború vörösre festi Chicago utcáit, a négy családot megosztja az egymás iránti hűség, gyűlölet és bosszú. Senki sem rejtőzhet el. Senki sincs biztonságban.

Senki nem halhatatlan.

Senki.


Mivel alapvetően szeretem a maffiatörténeteket, ezért nagy köszönetem a Könyvmolyképző Kiadónak, hogy rendelkezésemre bocsátotta Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes című könyvét, amely a chicagói maffia életébe enged betekintést. Bár a könyv messze nem tökéletes, azért mindenképpen ki kell emelnem néhány erősségét. Az első maga a környezet, vagyis hogy az egész történet a maffián belül játszódik, azon belül is ebben a történetben kaptam először mélyebb betekintést a Szervezeten belül élő nők mindennapjaiba. Az érdekházasságok, a tudatlanságban tartás, emellett pedig a szigorú felügyelet, hogy a nő aranykalitkában éli le az életét, nekem új információkat nyújtott a témában. Persze így is képzeli el az ember, de jó volt ebből a szemszögből is részletesebben megismerni ezt a világot. Még az érdekházasságból szerelem kliséje sem lett unalmas, bár Damian és Lily kettőséből nekem néha mindkettő az agyamra ment. Lily jobban. Nem igazán értem, hogy lehet ennyire naiv, az "úgynevezett" lázadási pedig számomra súrolták a hiszti kategóriát. Szerintem már a történet elején eléggé egyértelmű volt, hogy ki mozgatja a szálakat, és az is, hogy mi Damian foglalkozása, úgyhogy nem is értettem a a nagy kiborulást, amikor felfedezte Damianék éjszakai tevékenységét. Sőt! Damian kiakadását sem értettem a végén, nem is értem, mit gondolt Dino céljait illetően??? Szerintem világos volt minden, mint a nap. A történetvezetés egyébként 100 %-os volt, egészen az első erotikus jelenetig. Na, ott voltak olyan mondatok, hogy konkrétan felröhögtem. Itt megfordult a fejemben, hogy az írónőnek vagy nagyon nem kellene ilyen részeket írni, vagy a fordításban történt valami elég nagy kisiklás. Mindenesetre helyenként röhejes volt, mint erotikus. Többször elgondolkodtam azon is, hogy a cím kire utal, de lehet hogy pontosabb lett volna "A titokzatos és a tüzes" megfogalmazás, mert így rá lehet húzni az előbbit Damianra, a második jelzőt pedig Lilyre, de együtt a két jelző talán csak Abriellánál állja meg a helyét. Az ő története amúgy is jobban felkeltette a kíváncsiságomat, úgyhogy ha másért nem, de ezért szerintem folytatni fogom a sorozatot. Rajtuk kívül Cara és Lea lopta be magát a szívembe (érdekes, hogy a mellékszereplőket szinte mind jobban megkedveltem, mint a főszereplő párost), a fiúk közül pedig Dino lett a kedvencem. A könyv borítója szintén megér egy misét, valami gyönyörű lett, valószínűleg nagyban hozzá fog járulni a vásárláshoz. Összességében az "egyszer jó volt" olvasmányok közé sorolnám, a téma ellenére könnyű volt, gyorsan lehetett vele haladni, mert olvastatta magát. Akik szeretik a romantikus/erotikus történeteket, amihez egy kis lövöldözés a körítés, annak bátran ajánlom!

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co