Értékelés | Baráth Viktória: A főnök

2019. augusztus 5., hétfő


Baráth Viktória: A főnök
Kiadó: Álomgyár
Oldalszám: 378


Fülszöveg


Valóban ​te irányítod a saját életedet? 
Ana Moreno békésen él Albuquerque leggazdagabb negyedében. Mindene megvan, amiről egy nő álmodhat: csodás ház, személyzet és egy milliomos vőlegény, akivel boldogan tervezgetik az esküvőjüket. A rózsaszín álomvilágnak azonban vége szakad, amikor egy este ismeretlenek elrabolják Anát. A lány ekkor döbben rá arra, hogy az élete mégsem volt olyan fényes és csillogó, mint ahogy azt gondolta. Fogvatartója válaszút elé állítja: ha életben akar maradni, meg kell tanulnia alkalmazkodni ahhoz a kegyetlen világhoz, amibe került. A titkok és csalódások hálójában őrlődve azonban arra még ő sem számít, hogy a bosszúvágy egy teljesen új emberré fogja átváltoztatni. 
Hol a határ jó és rossz között? Mire lehet képes az ember, ha a bosszú hajtja? Vajon létezhetnek valódi érzelmek egy kegyetlen világban, vagy csak az érdek vezérli a tetteinket?
Baráth Viktória, az Első tánc című nagy sikerű könyv szerzője ezúttal egy izgalmakban, érzelmekben és erotikában gazdag történetben mutatja be az alvilág rideg valóságát.


Túlzás nélkül állíthatom, hogy A főnök az egyik legjobb alvilági történet, amit eddig olvastam. A könyvben az új-mexikói drogkartell életébe és tevékenységébe nyerhetünk betekintést, méghozzá egyszerűen lebilincselően. A könyv az első oldalától az utolsóig nem enged el, egyszerűen olvastatja magát, minden pillanatban történik valami izgalmas, fordulatos, megdöbbentő, letaglózó, felvillanyozó, stb.-stb. Szerintem órákig sorolhatnám a jelzőket, a nehézség inkább abban van, hogyan írjak spoilermentesen a történetről. A főszereplőket egyszerűen imádtam. Istenem, azt hiszem bármit megadnék egy Ryan Walshért!;) Ana sorsa persze egyáltalán nem hétköznapi, sokszor elgondolkodtam rajta, vajon hasonló helyzetben én is így be tudtam volna-e illeszkedni ebbe a környezetbe, de a válaszom sajnos mindig nemlegesre jött ki. Ehhez bizonyára valami adottság kell, ami Ana karakterében tökéletesen megvolt, ez alátámaszthatja a cselekmény viszonylag rövid időintervallumát is, ami számomra az egyetlen apró negatívum volt a történettel kapcsolatban. Bár az első bonyodalmat okozó személy kilétére elég hamar sikerült rájönnöm, mégsem volt a regény unalmas egy pillanatig sem. Az ügy felgöngyölítése és a "probléma megoldása" tízpontos lett. A Tio-szál pedig olyan meglepetéseket tartogatott, hogy győztem kapkodni a levegőt. spoiler: Sosem gondoltam volna, hogy egy drogbáróért fogok egy százas papírzsepit telesírni, de ez most megtörtént. spoiler vége. A mellékszereplők közül Rick lett a favoritom, de mindegyik karakter annyira jól eltalált és megformált személyiség lett, hogy az már zseniális. Az írónő által felvetett kérdést mindenesetre teljes mértékben megválaszolja: "a jók nem mindig jók, a rosszak pedig nem mindig gonoszak." Iszonyatosan kíváncsi vagyok Ana további sorsára, úgyhogy az Egy év Rómában kívánságlistás lett, bár tudom, hogy nem ő a főszereplő, de meglestem, hogy szerepelni fog benne. Ja, és tuti olvasós lesz A főnök nagy napja is, mert annyira, de annyira szeretnék belenézni Ryan fejébe, mégha csak egy novella erejéig is, hiszen neki ez a fordulat az életében talán nehezebb lehetett mint Anának. Eszméletlen jó karakterek, eszméletlen jó történet! A főnök kötelező olvasmány. Ha szereted a gengszteres/maffiás/alvilági történeteket, akkor azért, ha meg nem, akkor azért, hogy megszeresd!

Értékelésem:
🌟🌟🌟🌟🌟


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co