Értékelés | Lőrinc László: 25 szelfi az Árpád-korból

2019. október 1., kedd

Képtalálat a következőre: „lőrinc lászló 25 szelfi az Árpád-korból”

Lőrinc László: 25 szelfi az Árpád-korból
Kiadó: Kolibri
Oldalszám: 160Fülszöveg


Honfoglalás, csata, királyi esküvő – vajon milyen szelfiket posztoltak volna ezekről az eseményekről Árpád-kori eleink, ha íj, bárd és lúdtoll helyett okostelefont tartanak a kezükben? Merthogy lelkesen posztoltak és kommenteltek volna, az tuti.

Árpád vezér, István király, Gizella királyné, Szent Margit vagy épp Gellért püspök ezeken a rendhagyó történelemórákon hús-vér emberként jelennek meg: örülnek, sírnak, és persze húzzák egymást.


És hogy mi történhetett valójában – mi az, amit a történészek biztosan tudnak –, a fejezetek végén található összefoglalókból derül ki.
Micsoda ötlet! Honfoglaló őseink és a facebook! Szelfi, kommentelés, emojik 😃 Lőrinc László a történelmi események elmesélésének igen csak egyedi, szórakoztató, és nagyon 21. századi módját találta ki. 

Ezzel fel lehetne dobni a töri órákat, az egyszer biztos! Garantált siker! Még a legfásultabb diák figyelmének felkeltésére is alkalmas ez az ötlet. Roppant vicces, ahogy a mai fiatalok által használt számítógépes szlenget,  magyarul ragozott angol kifejezéseket a régmúlt történelmi személyeinek szájába adja. És ők posztolnak és oltják egymást rendesen!
Eddig el sem tudtam képzelni, hogy a történelemtanulás szórakoztató is lehet. Bocs, de nem tartozott a kedvenc tantárgyaim közé. Na persze, ha ilyen humorosan tanították volna...  Le a kalappal a tanár úr előtt! Biztosan nem leszek egyedül a véleményemmel mikor azt mondom, hogy szívesen tanultam volna tőle a történelmet. S nemcsak a jópofa szelfik és kommentek miatt. De az ezeket követő magyarázó szövegek is nagyon érhetőek,  - és bármilyen meglepő - olvasmányosak, és sok olyan apró érdekességet, információt tartalmaznak, ami a történelemkönyvekből kimaradt. 

Remélem, Lőrinc Lászlónak sikerül új divatot teremteni ezzel a könyvével, s a száraz adatok bemagoltatása helyett a mai diákok akár élvezhetnék is a történekem órákat. Már csak bevállalós történelemtanárokra lenne szükség, akik offolják az unalmas tankönyvi szövegeket és helyette lázas szelfizésbe, kommentelésbe kezdenének. A gyerekek biztosan díjaznák!


Értékelés
🌟🌟🌟🌟🌟

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co