Értékelés | R. Kelényi Angelika: Lánynevelde 1.

2019. december 29., vasárnap


kép forrása

R. Kelényi Angelika: A Lánynevelde 1.
Sorozat: Riva Nővérek
Kiadó: Álomgyár
Oldalszám: 360Fülszöveg


Szövevényes ​bűntény Róma fényűző poklában…

Öt évvel a Sant'Ambrogio zárdában történtek után…
Schillingfürst hercegnő támogatásával Blanca Riva, azaz új nevén Christina Rivera a húgaival együtt egy lányiskolát hoz létre. A Sorores nevet viselő iskola árvák, meggyalázottak, kitaszítottak menedéke lesz.
Marco Fiore magánnyomozó irodát nyit, és az évek során egyre több sikeres bűnügyet old meg. Egy nap bekopogtat hozzá egy kétségbeesett nő, és a segítségét kéri eltűnt férje ügyében. A szálak egy hírhedt báróhoz és egy úri szajhához vezetnek… Ugyanebben az időben az egyik, Christina által megmentett gyermek apját brutálisan meggyilkolják.
Vajon mi köze az eltűnt férj és a meggyilkolt apa esetének egymáshoz?
Marco és Christina újra együtt nyomoz. Lehetséges, hogy nem csak a két bűntény szálai fonódnak össze?
R. Kelényi Angelika Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő ezúttal is a 19. századi Rómába viszi olvasóit. A Riva nővérek-sorozat újabb epizódjában ismét egy megbotránkoztató bűnügyet tár fel a két főszereplő segítségével.A Mennyei bűnök két kötetének olvasása után izgatottan vártam, lesz-e a sorozatnak folytatása. Szerencsére R. Kelényi Angelika is úgy gondolta, hogy a Riva nővérekben több lehetőség van a két kötetnél. Nagy örömmel vettem kezembe a lányok életének további részleteit tartalmazó új kötetet: A lányneveldét, melyet hálás szívvel köszönök az Álomgyár Kiadónak.

Lehet, hogy nem szép dolog, de azonnal félbehagytam az épp aktuális olvasmányomat, hogy újból elmerülhessek a korabeli Róma világában. Nagyon örültem, hogy Christina története folytatódik, mert nagyon megszeretettem a Mennyei bűnök köteteiben. S bár tudtam jól, hogy talpraesett lány, aki nem ijed meg a saját árnyékától, azért okozott egypár meglepetést. Nemcsak azzal, ahogyan vezette az iskoláját, hanem Marco Fiore-val folytatott kapcsolata sem úgy alakult, ahogyan azt gondoltam. Személyisége teljesen kibontakozott, már nemcsak sodródott az eseményekkel, hanem ő maga alakította azokat. Egy igazi szüfrazsettbe oltott női Zorro, aki mellékesen még Dr.. Watsont is játszik Marco mellett. Hisz Marco magánnyomozóként végre egy komolyabb rejtélyt igyekszik kibogozni. S ki segíthetne neki benne, ha nem Christina? Na és persze Rizzo, aki a legjobb mellékszereplő címét érdemelte ki nálam. A középső lánytestvért, Nellát ugyanis nem igazán szerettem meg az előbbi történetben sekélyes gondolkodásmódja miatt. S bár valamelyest fejlődött az ő személyisége is, de az a sejtésem, hogy kutyából nem lesz szalonna. S akkor még nem esett szó Leonáról, akivel kapcsolatban hátborzongató előérzetem van a folytatást illetően.

A folytatással, amit nagyon-nagyon várok. Hiszen épphogy csak elkezdődött a nyomozás, s máris véget ért  a könyv. Nem értem, hogy tehette meg az írónő  újból velünk, olvasókkal, hogy felkeltette az étvágyunkat az előétellel, hogy aztán hónapokig koplalnunk kelljen!

Mindenesetre R. Kelényi Angelika legújabb regénye a történelmi romantikus regények szerelmeseinek kihagyhatatlan, kötelező olvasmány. Csak ne kellene olyan sokat várni a folytatásra ...Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co