Pá 2019, Hello 2020!

2019. december 31., kedd


Sziasztok!

Így év végére mi is megérkeztünk összegzőnkkel! Ezúton szeretnénk mindenkinek könyvekben, sorozatokban és filmekben gazdag BOLDOG ÚJ ÉVET kívánni!


2019-ben körülbelül 70 könyvet sikerült elolvasnom. Többet szerettem volna, de egyszerűen nem ment. Elfáradtam, akadtak olyan hónapok ahol csupán 2-3 könyvet sikerült elolvasnom. Ezért is szeretném bejelenteni hogy átadom a stafétát Kikyo-nak. Nem lépek ki, dehogyis :) csupán visszaveszek az iramból, pihenek. Átadom a beosztásokat, illetve az ötletelést is! Tudom, hogy kiválóan fogja csinálni, nálam legalábbis biztosan xD.
A jövőben az eddig megismert írók könyveit fogom olvasni, nem tervezek új írói művet megismerni. Tudom nem hangzik éppen jól, de erre van szükségem.
Illetve, ha a karma is mellettem áll, többet szeretnék foglalkozni a képszerkesztéssel, még az is előfordulhat hogy létrehozok egy "vállalkozást". Majd kiderül ;) Mindenképpen értesíteni fogok mindenkit xD.

Nos az idei listám, ami szerintem túl lesz a 10 könyvön, de EZ VAN:

Amo Jones: Malum Part 1 & Part 2, In Peace Lies Havoc
S.M. Soto: Ache, Kiss Me With Lies
Meagan Brandy: Boys of Brayshaw High Series
Anne Malcom: Doyenne.
Betti Rosewood: A Hurt So Sweet Part 1 & Part 2, Isabella Starling: Confess
L.J. Shen: The Kiss Thief, Pretty Reckless
Natalie Bennett: Pretty Lies, Ugly Truths Duet
Trilina Pucci: Sinful Series
Sierra Simone: Thornchapel Series

Shanora Williams: Ward Duet
Ludányi Bettina: Nyomodban, Kettőnk titka,
Marilyn Miller: A Vezér, A rabság gyönyöre
A.M. Brooks: Hearts ​and Bruises, Hearts and Flowers, Where Demons Hide


Itt az év vége, így jöhet egy kis összegzés. Ha jól számoltam 73 könyvet olvastam el ebben az évben, ami majdnem 27000 oldal, és csak két-három könyv volt, amiről azt mondhatnám, hogy nem igazán tetszett. Ez többek között talán annak is köszönhető, hogy szeretek kísérletezni, és sokféle műfajt kedvelek. Egy moly-os kihívásnak köszönhetően időnként a komfortzónámon kívül eső műfajokból is olvastam, s némelyikről kiderült, hogy indokolatlan a tartozkodásom a műfajjal kapcsolatban. Ugyanakkor azt is be kell ismernem, hogy több mangát, ha nem muszáj, biztosan nem fogok olvasni. Bocs Kikyo!
De lássuk az én 2019-es top 10-es listámat: (ez csak felsorolás, nem rangsor)

Baráth Viktória: Az igazság nyomában
Borsa Brown: Gyalázat 1.2.
R. Kelényi Angelika: Lánynevelde 1.
Böszörményi Gyula: Szer'usz világ 
Leiner Laura: Emlékezz rám!
Kepes András: Istenek és emberek
Amy Harmon: Homokból és hamuból
Sarah J. Maas: Tüskék és rózsák udvara 2.3.
Jeff Wheeler: Királyforrás 1.2.
Robin LaFevers: A halál szépséges szolgálólányai 1.2.
Marie Rutkoski: A nyertes trilógia 1.2.

S bár túlléptem a tizet, van még egy kedvenc: 
Julie Bertagna: Exodus 2100


Kezdem azokkal az írókkal, akikkel az idén ismerkedtem meg, és számomra az év felfedezettjei lettek. Baráth Viktóriától Az igazság nyomában című könyvet olvastam, mely az ügyvédek világába kalauzolt; míg Borsa Browntól a Gyalázat sorozat két kötetét is, amely az amishok különleges éltébe nyújt bepillantást. Mindkét írónő stílusát, történetvezetését annyira megszerettem, hogy a következő évben, években szeretnék tőlük többet olvasni. Először is a folytatásokat.         R. Kelényi Angelika történelmi romantikus könyveit pedig egytől-egyig felfaltam az idén. S persze itt is várnom kell a Lánynevelde folytatására.

A listámon szereplő következő három könyv olyan írók művei, akiket már régóta szeretek. Leiner Laura: Emlékezz rám! kötete méltó lezárása volt az Iskolák versenyének. Böszörményi Gyula a Szer'usz világ-a pedig ötletes folytatása az Ambrózy báró esteinek. Az eddig mellékszereplő Mück Márit tette az események középpontjába, zseniálisan átadva az ő stílusát, nyelvi forulatait. Remélem, lesz folytatása!
Kepes András Istenek és emberek című könyvéről már februárban azt írtam, hogy benne lesz az idei top 10-ben. Hát ez annyira igaz, hogy nekem ez a könyv lett 2019-ben a Number One! Egyszerre velős és szórakoztató; olyan könyv, amit többször is szívesen elolvasok majd. Ugyanúgy, mint Amy Harmon Homokból és hamuból című könyvét is. Annak ellenére így van, hogy a II.világháború borzalmairól nem nagyon szeretek olvasni. De ez a könyv, ez a történet kihagyhatatlan!

És persze a listámról nem hiányozhatnak a fantasy gyöngyszemei sem. Sarah J. Maas az Üvegtrónnal már rég megvett magának, így egyértelmű volt, hogy a következő trilógiáját (s minden ezután megjelenőt) el kell olvasnom. A tüskék és rózsák udvara hozta is az általam elvárt színvonalat. Jeff Wheeler, Robin LaFevers és Marie Rutkoski ezidáig ismeretlen szerzők voltak számomra, és mindegyikük trilógiájából még adós vagyok a befejezésekkel. Így az új évet biztosan ezekkel a könyvekkel fogom kezdeni. Sajnos, ha jól tudom, ezeken kívül nincs több magyar nyelven megjelent írásuk. Remélem, csak egyelőre.

S végül a pluszként feltüntetett könyv: az Exodus 2100, amit  idén újraolvastam, s de jól tettem! A komoly téma ellenére igazán olvasmányos regény. Ugyanakkor elgondoltató, szemléletformáló mű. Az ifjúsági irodalom egyik kimagasló alkotása!

És hogy jövőre mit is olvasnék? A felsorolt írók művein, a várva várt folytatásokon túl más, általam most fel nem sorolt, de kedvelt szerzők munkáit, és persze nyitott vagyok minden újra, jóra. Csak az idő ne lenne olyan kevés!!


Lana Millan: Raziel
Jennifer L. Armentrout: Every last breath
Marisha Pessl: Örök ébredés
Anne Rice: A múmia
Leigh Bardugo: Hat varjú
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa
Stephen King: Csipkerózsikák
Baráth Viktória: A főnök
Stephanie Garber: Legendary
Stephen King: Az

*A sorrend olvasási, nem rangsor!

Az idei évem felemásra sikerült az olvasás terén (is). Összesen 80 könyvet olvastam el, amelynek jelentős részét az év első felében teljesítettem. Ezt a lendületet szeretném visszahozni a következő évben is. A szeptember azonban csúfosan felfordította az évem és az életem további részét, ez bizony - legnagyobb bánatomra - az olvasmányaim drasztikus csökkenését hozta magával. Pedig terv van bőven. Mindenképpen szeretnék befejezni néhány félbehagyott sorozatot, mint pl. a Vándorsólyom kisasszony gyermekei vagy az Obszidián. Ezen kívül újra fejest fogok ugrani az árnyvadászok világába is, ugyanis most, hogy megjelent Az éjsötét királynő, bátran vágok neki a Gonosz fortélyoknak. Fantasy biztosan lesz minden mennyiségben, de King bácsit sem szeretném hanyagolni, most, hogy újra felfedeztem. Remélem mindenkinek sok-sok vidámsággal, lebilincselő olvasmányokkal teli lesz az új esztendő. Én legalábbis ezt kívánom Nektek! BUÉK mindenkinek! 
Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co