Értékelés | Maya Motayne: Nocturna

2020. január 5., vasárnap

Maya Motayne: Nocturna
Sorozat: Varázshamisítás
Kiadó: Libri
Fordította: Weisz Böbe
Oldalszám: 436


Fülszöveg

Finn ​Voy számára a mágia két dolgot jelent. Egyszer: kést, amelyet a torkára szoríthat bárkinek, aki csak az útját keresztezi. Másodszor: álcát, amelyet oly könnyedén ölthet magára, mint mások a köpönyegüket. Finn, a tehetséges alakváltó évek óta nem látta a saját arcát, és neki ez így tökéletesen megfelel. Ám amikor elkapja egy befolyásos bandavezér, akinek adósa lett, kénytelen lehetetlen küldetésre vállalkozni – el kell lopnia egy legendás kincset Castallan királyi palotájából, különben örökre elveszíti alakváltó képességét. Bátyja meggyilkolása után Alfehr herceg Castallan trónjának soron következő várományosa. Ám Alfie úgy érzi, sosem lesz képes a bátyja örökébe lépni. A gyászoló herceg megszállottan keresi a módját, hogy visszahozhassa fivérét, még akkor is, ha ehhez a tiltott mágiát kell használni. A sors keserű fintora, hogy Alfie legjobb barátja, Luka kis híján gyilkosság áldozata lesz épp akkor, amikor Finn lopni érkezik. Alfie kétségbeesetten próbálja megmenteni Lukát, és véletlenül szabadon enged egy rettenetes, ősi mágiát – amelyet ha nem zaboláznak meg, az egész világot el fogja pusztítani. Alfie és Finn a kiszabadult mágia legyőzésére szövetkezik, ehhez azonban fel kell venniük a harcot a múltjukban megbúvó sötétséggel.

Részben a szerző dominikai örökségén alapuló, fiktív latin-amerikai királyságban játszódó történetben egy arcváltó tolvaj és egy kockázatvállaló herceg kénytelen szövetkezni, hogy legyőzzék a véletlenül szabadon engedett gonosz erőt.
Ismét köszönettel tartozom a Libri Kiadónak, amiért elolvashattam újabb nagyszerű kiadványukat, Maya Motayne: Nocturna című regényét. Még így, néhány nappal az olvasás után is folyamatosan ezen zakatol az agyam, mert ven bennem egy jó adag kettősség a könyvvel kapcsolatban. Először is, szeretném leszögezni, imádom a fantasy-t, különösen azokat, amelyekben nem találkozom közhelyekkel. A herceg és a tolvaj kettőse, a mágia tulajdonságai számomra hozták ezt az egyediséget, az egyértelmű spanyolos vonal pedig ugyancsak pozitívum volt számomra. Van bennem viszont egy kettősség a regénnyel kapcsolatban. A történetvezetés eleinte igazán mesés volt, sokszor megfordult a fejemben, hogy akár a 10-11 éves gyerkőcömnek is felolvashatnám, igazán élvezetes lenne számára. Aztán hirtelen berobbant egy-egy olyan jelenet, amelynek brutalitás a 18-as karikát is simán elbírná. Ez a két véglet az egész történetben váltogatta egymást, ami bennem azt a benyomást keltette, mintha nem is egy ember írta volna a könyvet. Emiatt sajnos eléggé megnyúlt az olvasási időm. A könyv abszolút erőssége számomra a szereplőgárda. Alfie-t és Finn-t is imádtam,  mindkettő igazi, szerethető, élettel teli karakter, akik a különbözőségük ellenére is tökéletesen egyformák. A lelki, érzelmi fejlődésük tízpontosan kidolgozta az írónő. Bízom benne, hogy folytatódni fog a történetük,  nagyon drukkolok nekik! Magam sem gondoltam volna, hogy spoiler: a búcsújelenetüket spoiler vége megkönnyezem. Összességében 4 csillagot adtam a Nocturnára, de igazából voltak részek, amire még 6-ost is adtam volna, és volt, ami csak 3-ast érdemelt volna. Úgyhogy átlagoltam. :) Egyébként minden fantasyrajongónak melegen ajánlom, mert a maga nemében a Nocturna igazi csemege.

Értékelés
Képtalálat a következőre: „4 star gif”

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co