TOP 5 Szerda | Könyvek, melyeken sírtunk

2020. január 30., csütörtök


Sziasztok!

Mindenki olvasott már olyan könyvet, amely mélyen érintette és elmorzsolt érte néhány könnycseppet. Ezért is a mai TOP 5 Szerda témánk: "Könyvek, melyek olvasása közben sírtunk".

Genevieve

Az első könyv ami a "sírós" listámon található Kim Holden: Bright Side-ja. Párom múltkor megkérdezte miért olvasom el minden évben ha ennyire sírok rajta. Én meg bőgős képpel: Mert annyira jó!!!!!! Tavaly sajnos nem volt időm újraolvasni, de idén mindenképpen időt fogok szakítani rá.
A következő könyv a listámon Jill Santopolo: A fény amit elvesztettünk, ezt a történetet egyszerűen képtelenség könnyek nélkül végigolvasni. 
K.K. Allen: Waterfall Effect, egy csodálatos történet szerelemről, bizalomról, titkokról és túlélésről.
Colleen Hoover: Egy nap talán, egy őszinte és tiszta, szívbemarkoló, pusztító és mindent felvirágoztató kapcsolatról szóló történet, amit mindenkinek olvasni kellene. 
Utolsóként pedig Lisa De Jong: Amikor esik, ez a történet olyan átkozottul szívszaggató hogy azt szavakkal képtelenség leírni.

Coeur

A "sírós" könyvek témában ami elsőre beugrott, az  Kim Holden: Bright Side című  könyve, amit kétszer is elolvastam már. Hát másodszorra sem úsztam meg egy csomag papírzsebkendő alatt. A szólít a szörny kis főszerelőjének, Conornak a belső szörnyeivel folytatott küzdelmét sem lehetett nem megkönnyezni.  Ugyanígy a Két lépés távolság cisztás fibrózisban szenvedő kamaszainak reménytelen szerelme is könnyeket csalt a szemembe. 
De a heti témához szerintem jól passzolnak azok a könyvek is, ahol a történet nem szomorú, hanem inkább megható, felemelő. Ilyen volt például Az igazi csoda, melyben az arcdeformitással született Auggie sikerén bizony eléggé elérzékenyültem.
S végül  a Harry Potter és a halál ereklyéi-ben a roxforti csata jelenetének volt  egy pillanata, amit megkönnyeztem. Mivel ez egy mellékszereplővel kapcsolatos, a filmből sajnos kihagyták. Szóval mikor Sipor, a Black-ház házimanója harcba viszi a manókat Harry-t éltetve, az számomra igazán nagy pillanat volt. Megért egy-két könnycseppet.

Kikyo

Ha jól belegondolok, elég hosszú azoknak a könyveknek a listája, amelyek papírzsebkendőt kívántak, legyen az enyhe pityergés, vagy a végigbőgtem az egész könyvet kategória. Ezek az olvasmányok mindig mély nyomot hagynak bennem, úgyhogy a nehezebb dolgom inkább azzal lesz, hogy 5-re csökkentsem a számukat. Az örök favoritom, amit állandóan szinte végigbőgök, ahányszor a kezembe kerül, Kim Holden Bright Side-ja. Szerintem nincs ember, aki ezt sírás nélkül végigolvassa. Viszonylag friss olvasmányélményem, ami szintén sok zsepit kívánt Patrick Ness és Siobhan Dowd: Szólít a szörny c. regénye volt. Már a könyv keletkezésének története is könnyfakasztó, amire a történet csak rátesz egy lapáttal. Ugyancsak nagy hatással volt rám Marisha Pessl: Örök ébredés c. könyve, amelynek a végét nem bírtam ki sírás nélkül. Az öt fiatal sorsa, a rájuk kényszerített döntés szívbe markoló. Mindig megindítanak a háborús történetek, főleg, ha igaz történetet rejtenek, mégis szeretem, és gyakran olvasom őket. Thomas Keneally: Schindler listája nemcsak könyvben, megfilmesítve is a nagyon bőgtem kategóriába tartozik. És hogy a romantika se maradjon ki, muszáj megemlítenem Brittainy C. Cherry könyveit. Szerintem eszméletlenül meghatóan tud írni, eddig mindegyikben volt olyan rész, amit megkönnyeztem. A legemlékezetesebb A szív ritmusa lett számomra.Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co