TOP 5 Szerda - TOP 5 Könyvadaptáció

2020. január 22., szerda


Sziasztok!

Mai témánk TOP 5 Könyvadaptáció. Manapság nagyon sok könyvet filmesítenek meg (megjegyzem mellékesen: nagyon jól teszik!). Mi pedig összegyűjtöttük kedvenc könyvadaptációinkat! Ha van kedvetek csatlakozzatok hozzánk! Hozzászólásban nyugodtan megírhatjátok a ti kedvenceiteket is! 

Genevieve

Azt hiszem januárban ez a legnehezebb TOP 5 Szerda amit sikerült összehoznunk xD. Az a helyzet, hogy nagyon kevés olyan könyvet olvastam amelyet később meg is filmesítettek. Általában mindig beleesek abba a csapdába hogy előbb megnézem a filmet, és mivel már tudom mi történik benne ezért nem fogom elolvasni a könyvet. Kivéve Cassandra Clare Csontvárosánál, mert ott miután megnéztem el is olvastam a könyvet :D. Ezzel egyet ki is pipáltam a listámról. Aztán ott van Az éhezők viadala trilógia első része, olvastam is, láttam is. A film jobban tetszett, nagyon látványos volt. Folytatom a sort J.K. Rowling Harry Potter sorozatával, melynek eddig csupán 3 részét sikerült elolvasnom, azonban az összeset láttam. Mindegyik egyformán tetszett. Egyszerűen megunhatatlan. Danielle Steel: Emlékezés, ez könyv öröm szerelem. Miután olvastam és megláttam hogy film is készült belőle egyszerűen muszáj volt megnéznem. Nos azt hiszem számomra itt véget ért a TOP 5 és sajnos TOP 4 lett belőle :D

Coeur

Általában azokat a könyvadaptációkat kedvelem, amik csak kis mértékben térnek el az eredeti történettől. Ezért az én top listámon is ilyen filmek fognak szerepelni. 

1.Kezdeném a sort egy olyan könyvvel, amit a film megtekintése után olvastam el. R. J. Palacio: Az igazi csoda című könyvéből készült filmre hívták előbb fel a figyelmemet. S mivel a film nagyon tetszett, kíváncsi lettem az eredeti műre is. Aztán a könyv annyira tetszett, hogy bekerült a kedvenceim közé. A film és a könyv is kötelező!
2.Patrick Ness-Siobhan Szólít a szörny című könyvéből készült film isnagyon szerettem. Igazán átadta azt az érzést, amit a könyv olvasásakor éltem át. Szóval nem úsztam meg könnyek nélkül.
3. Lois Lowry: Az emlékek öre című könyve az egyik kedvenc ifjúsági regényem. Nagyon örültem, mikor megfilmesítették. És milyen zseniális módon jelenítették meg a "tökéletes" éltük szürkesége és az emlékek érzelemdússága közti különbséget! Kihagyhatatlan!
4. Az éhezők viadala trilógia olvasásakor biztos voltam abban, hogy filmen is viszont fogom látni Suzanne Collins által megálmodott különleges világot. S be kell valljam, nem egyszer láttam már a filmeket. A könyvekből és a filmekből is az első két rész a kedvencem.
5. Végül egy olyan könyvet választottam, amiből nem film, hanem filmsorozat készült. Nem is csoda, hisz George R. R. Martin Trónok harca nem egy másfél órás történet.  A sok szálon futó történetet remek szereplőgárda keltette életre. Minden apró részletre ügyelve, rendkívül igényesen jelenítették meg a hét királyság minden kis szegletét.  És hát a sorozat intro-ja egyszerűen zseniális!


Kikyo

Nincs könnyű dolgom a mai TOP5 szerdával, filmes téren ugyanis nem állok igazán jól, mondhatni, néhány évvel le vagyok maradva. A könyvadaptációkkal amúgy is fenntartásaim vannak, mert amilyen jól el lehet készíteni a filmet könyv alapján, legalább annyira el is lehet rontani. Hála Istennek azonban láttam néhány igazán jó könyvadaptációt. Pl. fantasy téren egyáltalán nem panaszkodom, hiszen A gyűrűk urát vagy a Narnia krónikáit (amit láttam) éppen annyira szeretem filmben is, mint az eredeti olvasmányban. Szerintem ezek a filmek méltók az eredeti történethez. Ugyanezért szeretem az Egy gésa emlékiratait is, nemcsak többször olvasós, többször nézős is volt, és szerintem lesz is. Nagy kedvenceim az Éhezők viadala filmek, a könyveket és a filmeket is maratonban nyomtam le annak idején. Tényleg... Megint meg is kellene nézni. Végül, de nem utolsósorban muszáj megemlítenem Az angol beteget, amit (még a videokazettás korszakban) ronggyá néztem. A könyvet most kezdtem el olvasni, bízom benne, hogy ugyanolyan élményeim lesznek, mint a filmmel. Utolsó utáninak pedig engedjetek meg nekem egy filmes tervet: Sok év után legyőztem a félelmem, és elolvastam  Stephen King Az c. regényét, most készülök lelkileg a filmre, mert a könyv iszonyat jó volt. Február végén elmesélem, mire jutottam. :)

Következő heti téma:
5 könyv amin sírtál


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co