Új Év Book Tag

2020. január 4., szombat


Sziasztok!


@Kalács85 meghívására mi is megcsináltuk az Új Év Book Tag-et. Köszönjük!

1. Egy író, akitől szeretnél olvasni idén, de eddig még semmit nem olvastál tőle:
G: Tudom nem szép dolog ilyet mondani, de idén nem nagyon szeretnék új szerzőtől olvasni...
C: Budai Lotti - Az elmúlt évek során remek magyar szerzőkkel ismerkedtem meg, de tőle még nem olvastam. Eddig még csak  könyvei borítóiban gyönyörködtem.
K: Nem feltétlenül a szerző az elsődleges szempont, amit figyelembe veszek, de Ludányi Bettináról Genevieve-től annyi jót hallottam, hogy idén már biztosan kézbe veszem valamelyik könyvét.


2. Egy könyv, amit mindenképpen szeretnél elolvasni:
G: Azok a könyvek melyeket jelenleg olvasok... Ha azokon túl lennék nah az királyság lenne, egy hatalmas olvasási válság érne véget... 
C: Három "félbe"hagyott trilógiám van tavalyról:
Jeff Wheeler: Királyforrás 
Robin LaFevers: A halál szépséges szolgálólányai 
Marie Rutkoski: A nyertes trilógia 
Minhárom lezárására nagyon kíváncsi vagyok, így ezeket biztosan el fogom olvasni.
K: Ez elég hosszú lista:) De ha azok közül választok, amit még nem szereztem be, akkor legyen mondjuk Laini Taylortól A rémálmok múzsája. 3. Egy klasszikus, amit szeretnél elolvasni:
G: Nem szoktam klasszikusokat olvasni, pedig mikor egy-egy könyvben klasszikusokat olvasnak kedvet kapok hozzá, aztán amint elővenném le is teszek róla.... 
C: Klasszikus? Ezen el kell gondolkodnom. Mi számít klasszikusnak? A szépirodalom? A kötelező olvasmányok? Mert szerintem minden műfajnak megvannak a maga klasszikusai, etalonjai. Legyen a választásom: George Orwell Állatfarm-ja.
K: Nathaniel Hawthorne: A skarlát betű (már ugyancsak régóta terítéken van)4. Egy könyv, amit szeretnél újraolvasni:
G: Nincs időm könyvet újraolvasni... Pedig Kim Holden Bright Side-ját eddig minden évben újraolvastam 😭😭😭
C: Újra el szereném olvasni Sarah J. Maas Üvegtrón sorozatát, mert amikor elkezdtem olvasni még csak trilógia volt, de azóta 7 kötetesre duzzadt a történet. És ahhoz, hogy igazán élvezhető, követhető legyen számomra  a történet, teljesen képben kellene lennem minden részlettel. Szóval újra kezdem és majd kiderül, meddig tudok eljutni 2020-ban.
K: Nincs ilyen:) Annyi jó könyv van, amit még nem olvastam. Nem fér bele az újraolvasás. 5. Egy könyv, ami ezer éve várólistás és idén el akarod olvasni végre:
G: B.B. Easton: Praying for Rain, kb. mióta megjelent el akarom olvasni, de tudjátok sok könyv, kevés idő. 
C: Kettő az egyben választásom Stephen King: Csipkerózsikák című könyve, ami kellően vastag, és már többször beterveztem, de valahogy sosem került rá sor. Majd talán az idén!
K: Chiara: Pillangólány6. Egy jó vastag könyv, amit beterveztél:
G: Kösz, kösz de nem. Ha mindenképpen muszáj, akkor Stephen King: Rémálmok bazára, vagy Csipkerózsikák. Mindig is kíváncsi voltam az író könyveire, de eddig nem vitt rá a lélek hogy ilyen vastag könyvet vegyek a kezembe.
C: Kettő az egyben választásom Stephen King: Csipkerózsikák című könyve, ami kellően vastag, és már többször beterveztem, de valahogy sosem került rá sor. Majd talán az idén!
K: Victor Hugo: A párizsi Notre-Dame. Bár Stephen King után (Az, Csipkerózsikák) ez már szinte vékony. 7. Egy író, akitől már olvastál és idén is szeretnél:
G: Amo Jones, Isabella Starling, Meagan Brandy, Tijan, ezer évig sorolhatnám, de nem fogom ;)
C: Kedvenc írónőm:Vavyan Fable. Sajnos jó esetben évente csak egy új könyve jelenik meg. Remélem 2020-ra is tartogat valamit a számomra.
De rengeteg írót szeretek, s persze szívesen olvasnék  tőlük minél több könyvet.
K: Cassandra Clare, Anne Rice, Colleen Hoover - egyik sem kihagyható8. Karácsonyra kapott könyv, amit el fogsz olvasni idén:
G: Karácsonyra nem kaptam/kértem könyvet, örülök ha azokat el tudom olvasni melyek a polcomon és kindle-n vannak. xD
C: Karácsonyra már rég nem könyvet, hanem könyvutalványt kapok, miután a párom egyszer belefutott abba a hibába, hogy olyan könyvvel ajándékozott meg, ami már megvolt. Szóval már el is költöttem az utalványomat. Többek között Sarah J. Maas: A fagy és csillagfény udvara című könyvével örvendeztettem meg magam, és az olvasás már folyamatban is van.
K: Karácsonyra babzsákfotelt kaptam, amiben egy csomó könyvet el fogok olvasni:)9. Egy sorozat, amit elkezdeni és befejezni is 2020-ban fogsz:
G: Nem tudom, majd alakul. A tervek eddig soha nem jöttek be.
C: Andrzej Sapkowski: Vaják sorozatából filmsorozat készült, amit a a környezetemben sokan dicsérnek. A fiam szerint nekem is biztosan tetszeni fog, de én, igazi könyvmolyként először inkább elolvasnám a történeteket, csak aztán jöhet a filmsorozat. Bár 7 könyv... majd kiderül.:-)
K: Cassandra Clare: Gonosz fortélyok10. Van valami olvasási terved? Ha igen, hány könyvet tervezel idén elolvasni?
G: A 9-es kérdésnél azt hiszem ezt is megválaszoltam xD
C: Egyéb tervem nincs. Tapasztalatból tudom, hogy amit betervezek nem mindig sikerül. És persze év közben rengeteg előre nem tervezett jó könyv fog megtalálni... Szóval csak annyit szeretnék, hogy legalább annyi időm legyen olvasni az idén is, mint tavaly.
K: Idén el szeretném érni a 100 könyvet. Akkor elégedett leszek magammal. 11. Bármilyen egyéb célkitűzés?
G: Pihenni, illetve az idei célkitűzésem a teaser /kedvcsináló kép könyvhöz/ készítés, szeretném komolyabban csinálni :) Illetve idegeskedés nélkül túlélni a 2020 legszebb magyar borítói szavazást xD
C: Egyéb tervem nincs. Tapasztalatból tudom, hogy amit betervezek nem mindig sikerül. És persze év közben rengeteg előre nem tervezett jó könyv fog megtalálni... Szóval csak annyit szeretnék, hogy legalább annyi időm legyen olvasni az idén is, mint tavaly.
K: Idén még biztosan nem, de 5 éven belül szeretnék eljutni a Könyvfesztiválra. 


Szeretnénk meghívni a book tag kitöltésre: fruzsi829, penzesliza, hópárduc, ms_thebettyNincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co