Értékelés + Beleolvasó | Barbara Cantini: Halálka

2020. február 3., hétfő

Képtalálatok a következőre: barbara cantini halálka"
forrás: youtube.com

Barbara Cantini: Halálka
Eredeti cím: Mortina
Sorozat: Halálka 1.
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordította: Andó Gabriella

Fülszöveg


Halálka egy kislány, de nem olyan, mint a többiek: ő egy zombilány.

A Málladosó Villában él Néhay nénivel és egyetlen barátjával Bu Songgal, egy albínó agárral, akivel sülve-főve együtt vannak.
Halálka szeretné, ha lennének vele egykorú barátai, akikkel játszhatna, de megtiltották neki, hogy mások előtt mutatkozzon: még a végén megijednének tőle.
Egy nap azonban elérkezik a megfelelő alkalom: Halloween ünnepe!

Halálkának még csak be sem kell öltöznie…
De mi lesz, ha a többi gyerek rájön, hogy Halálkán nincs is jelmez?

Bár a Halloween már rég elmúlt, a farsangi időszaknak köszönhetően aktuálisnak mondható témát hoztam. A Könyvmolyképző Kiadónak köszönhetően olvashattam Barbara Cantini: Halálka című mesekönyvét, és bátran állíthatom, állati aranyos volt. Halálka, a zombikislány egy pillanat alatt megvett magának, a kutyájával Bu Songgal együtt. A történet többi szereplője is ilyen beszélő nevekkel rendelkezik, nem igazán szeretném lelőni a poént, úgyhogy inkább nem nevezném őket nevükön. Annyit azonban elárulok, hogy én is nagyokat nevettem olvasás közben. Különösen tetszett a könyv illusztrációja, és azok az apró széljegyzetek/magyarázatok, amelyeket a képekhez társít az írónő. A hitelesség kedvéért elolvastattam a könyvet a nyolc éves kisfiammal is, aki a következőt nyilatkozta: "Anya, ezt imádtam!!!!!" Örömmel nyugtáztam, hogy ő is jókat kacarászott olvasás közben, és utána még hosszan tárgyaltuk Halálkával történeteket. Számomra a történet eléggé kiszámítható volt, de ez semmit nem vont le az értékéből, a célközönség (legalábbis a kisfiam) azonban annyira a pillanatnyi eseményekre figyelt, hogy nem gondolkodott előre azon, hogy mi fog a továbbiakban történni, vagy esetleg mi lesz a végkifejlet. Ötcsillagos történet, ajánlom minden kisgyerkőcnek és kisgyerekes szülőnek! :)

Értékelésem
Képtalálatok a következőre: 5 star gif"Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co