Értékelés + Idézetek | Leda D'Rasi: Kezdetek ​és sorsdöntő évek

2020. február 18., kedd

Képtalálatok a következőre: leda d'rasi - kezdetek ​és sorsdöntő évek
kép forrása

Leda D'Rasi: Kezdetek ​és sorsdöntő évek
Sorozat: Boszorkánydinasztia 0.
Kiadó: Mogul
Oldalszám: 334


Fülszöveg


A ​boszorkányok köztünk élnek, ezt tudjuk jól. Van azonban számos kérdés, ami megválaszolásra vár. Pontosan mióta vannak jelen a történelemben? Hogyan alakult meg a Dinasztia? Miért döntöttek úgy az Égiek, hogy különleges erőt adnak halandóként született asszonyok kezébe? És ha már itt tartunk: egyáltalán kik azok az Égiek?

A Boszorkánydinasztia előzménytörténete ezekre a kérdésekre ad választ, régmúlt korok és híres történelmi helyszínek során át kalauzolva az olvasót. Végigéljük a boszorkányok kalandjait, mintha mi magunk is közéjük tartoznánk. Megismerjük Unát, az elsőszülött boszorkányt, akit vezérsége nehéz helyzetek elé állít.

Az is kiderül, hogy a sokak által kedvelt, szabad szájú holdboszorka, Luna, kitől örökölte habókos természetét, és mióta nagy hódolója az „erősebb” nemnek. Nem mindennapi barátság az övék, melyet istenek kötöttek sok ezer évvel ezelőtt, és az idők viharát kiállva szilárdan tart is, mind a mai napig.

De vajon hogyan kezdődött? Íme a válasz!

A Boszorkánydinasztia sorozat írónője fellebbenti a fátylat a régmúltról, és elvezeti olvasóit a boszorkányok történelmének fényesebb, és olykor sötétebb korszakába… oda, ahol minden elkezdődött…
Az  a furcsa helyzet állt elő, hogy úgy olvashattam el a Boszorkánydinasztia 0. részét, hogy az eredeti történethez még nem volt szerencsém. Általában fordítva szokott történni: egy sikeres történet főszereplőinek előéletével csak a későbbiekben volt lehetőségem megismerkedni és így plusz információkat szerezni a megkedvelt karakterről. Mivel azonban számomra nemcsak a történet, de az írónő is ismeretlen volt, kissé vakrepülés jellege lett az olvasásomnak. De nem bántam meg, sőt!

Először is, rögtön beleszerettem az írónő stílusába, olyan könnyed, sallangmentes a történetvezetése. Jó arányérzékkel adagolta az izgalmakat, a  humort és még az erotikát is. Minden percét imádtam! 

Ha egy új könyvet olvasok, időnként már az elején érzem, hogy passzol-e hozzám a könyv. Egyes történetek valahogy megszólítanak. Így történt ez ebben az esetben is. Muszáj volt együtt éreznem a gyermekétől elszakított anyával, majd Unával is. Hisz mit vétett az isteneknek szegény ártatlan lány, hogy Lunát szánták neki testvérként? Nem is tudom, hogy találhatott ki Leda két ilyen homlok egyeneset különböző karaktert, hogy aztán arra "kárhoztassa" őket, hogy együtt töltsék az örök létét. :-) 
Una a felelősségteljes, megbízható, előrelátó boszorkány, míg Luna habókos, szabad szellemű és a végletekig spontán. Különös kettősüket aztán rendkívül élvezetes kalandokba keveri az írónő. Kalandjaik átvezetnek a mitológiai és bibliai történeteken, hogy aztán valós történelmi eseményekhez kapcsolódjanak. S mind-mind bővelkednek izgalmakban és - Lunának köszönhetően - sikamlós részletekben is. Annak ellenére, hogy a történetek lazán kapcsolódnak egymáshoz, valahogy mégis egésszé állnak össze. Nem okozott egyáltalán problémát, hogy az időben sok száz évet haladtunk előre, mert érhetően csak azok a sorsdöntő események kerültek terítékre, melyeknek nagy szerepe volt a főszereplők jellemének és kapcsolatának fejlődésére.
Meg kell valljam, eleinte idegesített Luna stílusa. Hogy lehet valaki ennyire bugyuta? De aztán rá kellett döbbennem, hogy a bolondos gondolatai közt meglepően sok bölcsesség rejlik. (Érdekes, hogy a Harry Potterben is van egy Luna. Luna Lovegood. Ő is nagyon fura, de különleges gondolkodása, egyedi látásmódja gyakran hasznos Harryék számára.)
Aztán a könyv vége felé megismerkedhettem Fairyvel is. Az ő színre lépésével vált valahogy igazán teljessé a történet. Nem tudom biztosan, csak sejtem, hogy ő hármasuk viszi majd tovább a történetet a folytatásban, melyet muszáj lesz elolvasnom.

Egyetlen kis dolog volt csak, ami kissé zavart a könyvvel kapcsolatban: a borítója. Nem nagyon értettem, hogy kapcsolódik a lányok történetéhez. S bár már tudom, hogy a borítón maga az írónő látható, mégis még mindig vannak fenntartásaim ezzel kapcsolatban. Bocsi.

A Kezdetek és sorsdöntő évek egy igazán egyedi történet, melyben keveredik a történelem, a mitológia, a fantasy és az erotika, s amely a Boszorkánydinasztia kedvelői számára kihagyhatatlan! Aki pedig, hozzám hasonlóan a 0. résszel kezdi az ismerkedést ezzel a  boszorkányos történettel, az számítson arra, hogy ez a könyv csak előételnek felel meg. Kis ízelítő, amely felkelti az étvágyat a főfogásra, jelen esetben a folytatásra. A folytatásra, melyet sürgősen be kell szereznem!

Értékelésem:
Képtalálatok a következőre: four and a half rating star gif


Végül ízelítőül pár gyöngyszem:

"Én azt vallom, hogy a szív könnyebben hoz döntést, mint az ész, és többször is van igaza."

"Soha, soha nem szabad lebecsülnünk az őrültség és a hit erejét...., mert ez a kettő együtt veszélyesebb a világ összes fegyverénél."

"Nem számít ezer, ha játéka a testnek, miközben a szív érintetlen, mint a szűz lány a nászéjszaka előtt. De számít egyetlen, ki a szívedet veszi birtokba, nem  a tested."

"Sosem értette, a férfiak honnan veszik a bátorságot, hogy az erősebb nemnek kiáltsák ki magukat, a teremtés koronáinak, akik mindenben jobbak a nőknél, de úgy vélte, előbb-utóbb ráébrednek saját tévedésükre. Mivel szívügye volt, hogy ez minél előbb megtörténjen, minden alkalmat megragadott, hogy gondolkodásra késztesse őket,"

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co