TOP 5 Szerda | 5 kedvenc könyves páros

2020. február 5., szerda


Sziasztok!

Február a "szerelem" hónapja, ezért mi ezt helyeztük központba TOP 5 Szerdáink alkalmával. Mai bejegyzésünket 5 kedvenc könyves párosunkat soroljuk fel!

Genevieve

Mikor Kikyo-val kigondoltuk a témát sokkal egyszerűbbnek tűnt. Aztán mikor ma reggel nekiálltam összeírni kedvenc párosaimat, rájöttem hogy koránt sem az. 
Első kedvenc párosom mindenképpen Madison & Bishop, Amo Jones: The Silver Swan könyvéből. Alig várom hogy megismerjétek őket! Madship 4ever!
Második Raven & Maddoc, Meagan Brandy: The Boys of Brayshaw Hight könyvéből. Maddoc nagy erős karakter, de Raven legalább olyan erős mint ő. Együtt pedig hihetetlenek. 
Harmadic Gabby & Marcel, Shanora Williams: Ward Duet-jéből. Ahogyan Shanora megírta ezeket a karaktereket, a történetet. 
Negyedik egyértelműen Emily & Reeve, Laurelin Paige: First and Last duológiájából. Nem hiába muszáj volt megvennem dedikáltan is :D
Végül, de nem utolsó sorban Valentina & Sébastien, Mia Asher: Love Me in the Dark könyvéből. 

„I'm jealous of the sun because it touches your skin when I can't. I'm jealous of every man that came before me.”

Coeur

Mikor összeszedtem az ötleteimet a heti témához, akkor vettem észre, hogy szinte mindegyik választásom olyan páros lett, akiknek nem kis akadályokat kellett legyőzniük ahhoz, hogy végül együtt lehessenek.
Talán a Két lépés távolság cisztás fibrózisban szenvedő fiatal párja, Will és Stella kockáztatott a legtöbbet - konkrétan az életüket - azzal, hogy érzelmeik hatására nem tudták a három lépés szabályt betartani.  De a Gyalázat és hit főhőseinek sem volt egyszerű az egymáshoz vezető út. Hisz Dorothy egy zárt amish közösség tagja, míg Gregory  "csak" egy englisher, aki egészen más értékrend szerint él. Világaik összesimítása igazán emberpróbáló feladat elé állította őket.  A romantikus műfaj másik kedvenc párosa Jasmine  és Elliot volt  A szív ritmusából. Zenével átszőtt szívbe markoló történetüket nem lehetett nem megkönnyezni.
A homokból és hamuból című könyvben Angelo és Eva párosának sok-sok szenvedést tartogatott a sors. A háború viharában többször elsodródtak egymástól, hogy aztán megint összefonódjon életük fonala.
És persze a fantasyből sem hiányozhat a romantika: A Tüskék és rózsák udvarában több érdekes páros is szerepel. De Rhys és Feyre párosának dinamikája mindent visz. Jó lesz őket filmvásznon is látni majd!

Kikyo

Azt hittem könnyebb dolgom lesz a mai Top5-tel, aztán rájöttem, hogy a kedvenc könyves párosaimat elég nehéz ilyen kevésre leredukálni. Azért megpróbálom. Emlékszem nagyon megfogott annak idején Colleen Hoover: Egy nap talán c. regényének párosa, Sydney és Ridge. Máig is az egyik legkedvesebb karaktereim. Egyébként nagyon csípem az igazi nagy dumás, belevaló párosokat, így ki nem hagynám Layla és Roth kettősét Jennifer L. Armentrout Komor elemek sorozatából. Szintén favoritok a listámon, pedig "hivatalosan" nem is alkotnak egy párt (remélem később majd igen), Kaz és Inej Leigh Bardugo Hat varjújából. Bár a könyvben igencsak másodlagos a romantika, én azért drukkolok nekik. Ezen kívül úgy érzem, hogy egyik mostani olvasmányom (Jewel E. Ann: Zajlik az élet) szereplői, Parker és Levi is még sokáig előkelő helyet fognak elfoglalni a szívemben. Végül pedig jöjjenek az abszolút dobogósaim, akik olyan imádnivalók együtt, hogy azt el sem tudom mondani. Sosem hittem volna, hogy egyszer egy igazán nem hétköznapi páros lesz a kedvencem. Ők pedig Magnus és Alec, Cassandra Clare Árnyvadász univerzumának hősei. Love forever, kíváncsian várom a ti kedvenceiteket is!Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co