TOP 5 Szerda | Kedvenc romantikus könyveink

2020. február 12., szerda


Sziasztok!

Megérkeztünk TOP 5 Szerda bejegyzésünkkel, ezúttal kedvenc romantikus könyveinket gyűjtöttük össze! 


Genevieve

Nos a dark romance műfaj kedvelőjeként, nem volt egyszerű "csupán" romantikus kedvenceimet felsorolni. De megpróbálkozom vele :)
J. Sterling: The Perfect Game - Hibátlan játék, ez volt az első könyv melyet az Ulpius ház kiadótól olvastam el. Olyan mély nyomot hagyott bennem hogy a mai napig emlékszem a történetre.
J. Lynn: Wait for You - Várok rád, ezen a könyvön sírtam, nevettem majd megint sírtam... hát igen én már csak ilyen vagyok ;)
Kim Holden: Bright Side, igen, ez A KÖNYV nem maradhat ki, semmilyen szempontból. Csodálatos és megrendítő történet, eddig mindenkinek ajánlottam aki szereti a műfajt! OLVASD EL!
Jill Santopolo: A fény amit elvesztettünk, ez a történet egy gyönyörű de fájdalmas találkozás volt.... Képtelenség zsepi nélkül végig olvasni...
Jewel E. Ann: Zajlik az élet, erről a könyvről nagyon nehéz beszélnem. Egyszerűen képtelen vagyok átadni azt az érzést melyet olvasása közben éreztem.... Lehetetlen...

+1 Leylah Attar: A Serengeti köde még élénken él képzeletemben, ugyan félve álltam neki (fogalmam sincs miért, talán mert arany pöttyös?) első olvasásra szerelem lett, már ha van ilyen xD


Coeur

Kezdeném a sort két régi olvasmányommal:
Charlotte Bronte: Jane Eyre regénye volt az első romantikus könyv, melyet még gimnazista koromban a kedvenc tanárnőmtől kaptam azzal a megjegyzéssel, hogy biztosan tetszeni fog. Hát nem tévedett a tanárnő! A mai napig élénken él az emlékeimben a történet, igaz, nem egyszer olvastam anno. 
Aztán vettem a bátorságot és egy nagyobb terjedelmű romantikus történetbe kezdtem. Ez volt Margaret Mitchell: Elfújta a szél-je. A több, mint ezer oldalt napok alatt felfaltam. A két erőteljes, szenvedélyes, néha az ostobaságig büszke főszereplő sorsa, melyet az amerikai polgárháború történései nehezítenek, minden idők egyik legjobb romantikus története. A romantikus irodalom kedvelőinek kötelező olvasmány! Talán nem véletlen, hogy a Biblia után ez a második legnépszerűbb könyv Amerikában.  
A következő két választásom olyan, a közelmúltban olvasott romantikus könyvekre esett, melyeket már kétszer is olvastam, és másodjára is nagy hatással voltak rám. Kim Holden: Bright Side  és  Katja Millay: A nyugalom tengere című történetei azok közé tartoznak, melyeket időnként újra fel kell fedeznem magamnak. 
Persze nem maradhat ki a sorból napjaink egyik legnépszerűbb írónője, aki jobbnál jobb romantikus történetekkel örvendeztet meg minket. Colleen Hoover ebben a műfajban vitathatatlanul etalon. De hogy melyik könyve a legjobb? Hát nem nagyon tudok választani! Talán az Egy nap talán vagy a Velünk véget ér

És bár megvan az 5 könyv, mégis muszáj említést tennem még egy íróról, aki nemcsak abban különbözik az általam előbb felsorolt íróktól, hogy ő férfiből van. :-) Nicholas Sparks írásait a múlt évben egy kihívásnak köszönhetően fedeztem fel. Rögtön beleszerettem letisztult stílusába, nagyon is életszagú, érzelem dús történeteibe. Eddig két könyvét olvastam, köztük Az utolsó dal-t; de biztos, hogy idővel minden írása felkerül az olvasmánylistámra.

Kikyo

Rájöttem, hogy nekem aztán lehet bármilyen téma, valahogy sosem bírok elvonatkoztatni a fantasy-tól. A mai listám élén is romantikus fantasy foglal helyet, mégpedig Cassandra Clare Csontváros sorozata, (de írhatnám akár az egész Árnyvadász univerzumot is, kevés olyan szerelmi szál van benne, amelyiket nem szeretem). Egykor engem is elért a Stephenie Meyer-féle Alkonyat-láz, bár azóta jelentősen megkopott a fénye (talán kinőttem belőle) ezekre a könyvekre ma is szívesen emlékszem vissza. Az írónőtől azonban muszáj megemlítenem A burok című könyvet, amely viszont a megjelenése óta a szívem csücske, úgy érzem sokkal mélyebb romantikát képvisel az egyszerű "szeret-nem szeret" könyveknél. Szintén töretlen lelkesedéssel gondolok vissza Susan Ee Angelfall sorozatára, Rafi és Penryn története szintén örök kedvenceim közé tartozik. Különösen szeretem azokat a könyveket, ahol a főszereplőknek van ideje megismerni egymást a nagy egymásra találásig, különösen, ha mindez izgalmakkal és humorral van körítve. Végül pedig, bár nem vagyok híve a szerelmi háromszögeknek, Kresley Cole Arkánum krónikáit nem tudtam nem szeretni. És simán mondhatom, nem tudok dönteni Jack és a Halál között. De, hogy a végére bedobjak valami olyat is, aminek nics köze a fantasyhez, melegen ajánlom mindenki figyelmébe Colleen Hoover: Maybe someday - Egy nap talán c. regényét, ami számomra szintén a romantikus művek egyik kihagyhatatlan darabja.


Következő heti témánk:
Kedvenc erotikus könyveink


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co