Maradj otthon! - Book Tag

2020. március 30., hétfő


Sziasztok!


Egyáltalán nem szeretnénk elhumorizálni a jelenlegi helyzetet, ennek ellenére köszönjük szépen Dorkának, az Anya olvas bloggerínájának a meghívást, igazi kihívás/szórakozás volt kitölteni a Maradj otthon! Book Tag-et.


A mi meghívottaink: Everglow, Momo89, Kalács85

A kérdőívet Anitiger hozta létre, az ő válaszait itt olvashatjátok.

Lakás:
Hol/hogyan szeretsz otthon olvasni?

Genevieve: Ágyban, vagy fotelben és mivel fázós vagyok ezért radiátor mellett XD

Coeur: Ágyban, olyasólámpával a hátam mögött. Egyrészt kényelmes, nem zavarnak a családtagok, más részt látom is, amit olvasok. :-) Ez mostanában nálam elég komoly szempont.

Kikyo: Karácsonyra kaptam a férjemtől egy babzsákfotelt, amit azóta is imádok. Befészkelem magam a könyvemmel, és az sem utolsó, ha van mellette egy gőzölgő csésze kávé. Természetesen mindez a szoba egyik eldugott sarkában berendezve.


Konzerv:
1 könyv, amit mindenképpen be kell szerezned otthonra 

Genevieve: Inkább egy írónőt írok, akinek az összes könyvét be fogom szerezni papír alapon. AMO JONES, most meglepődtetek mi?

Coeur: Lehet, hogy fura, de a Harry Potter és a bölcsek köve ez a könyv. Hiányzik a sorból, mert valakinek kölcsönadtam és nem kaptam vissza. 

Kikyo: Nehéz kérdés, hiszen amint beszereztem, jön a következő (csak az az egy), amit mindenképpen be kell szereznem. Jelenleg Baráth Viktóriától A főnök 2 van terítéken.


Gumikesztyű:
1 könyv, amihez más nem érhet, mert sosem adod kölcsön

Genevieve: Az összes dedikált könyvem ilyen, nem adom őket kölcsön senkinek, soha!

Coeur: Azt hiszem nincs ilyen. Inkább az a helyzet, hogy csak pár ember van, akinek egyáltalán adnék kölcsön könyvet. Tanulva a rossz  tapasztalatból.

Kikyo: Könyvtáros vagyok, úgyhogy nem zárkózom el a kölcsönadástól. Hála Istennek, még nem volt rossz tapasztalatom ezzel kapcsolatban. Mondjuk az Anne Rice könyveimet nem szívesen adnám kölcsön, pl. a Vérhozsánnát, mert nagyon nehéz beszerezni őket, félek, hogy baj esetén nem tudnám pótolni.


Szájmaszk:
egy borító, amin nem látszik az arc alsó része


 


Genevieve: Courtney Summers: This Is Not a Test - Éles helyzet

Coeur: Passz

Kikyo: Több jut eszembe hirtelen, amin a felső nem látszik. De pl. Alessandra Torre: To Have-je esetében csak a két nagy szemre emlékszem.


WC papír:
1 könyv, amire kár volt papírt pazarolni

Genevieve: Biztosan van ilyen, de attól hogy nekem nem tetszik egy könyv más még szeretheti.

Coeur: Ilyet nem szeretnék írni, mert ami nekem nem tetszett, az másnak még jó lehet.

Kikyo: Még nem adták ki, úgyhogy nem akarok tőle előre senkit elrettenteni. 


Koronavírus:
a kedvenc koronás borítód


   


Genevieve: L.J. Shen: The Kiss Thief, illetve Amo Jones: Tacet a Mortuis

Coeur: Victoria Aveyard: Üvegkard. A sorozat mindegyik részének borítóján egy-egy korona van. De talán ez a legszebb.

Kikyo: Csak a Papír hercegnő jut eszembe.


Karantén:
3 könyv, amit el szeretnél olvasni mostanában


 44816974. sy475  46116466. sy475


Genevieve: Jay McLean: Lebegés, S.M. Soto: Bury Me With Lies, Natalie Bennett: Renegades


  

Coeur: Marie Rutkoski : A nyertes csókja,  tavalyról áthozott olvasnivaló, amit biztosan elolvasok áprilisban. Aztán folytatni fogom a Vaják sorozatát már a 4.és 5. résszel. Vagy még tovább :)


  

Kikyo: Cassandra Clare Gonosz fortélyok sorozata (ez már maga 3). Amúgy egy tucat van, nem elég hozzá a közeli jövő.


TV/Netflix:
5 könyv, aminek imádtad a filmadaptációját


Genevieve: Harry Potter sorozat első három részét olvastam, viszont az összeset láttam, a mai napig bármikor meg tudom nézni, soha nem fogom megunni.Stephanie Meyer Alkonyat sorozatának minden részét olvastam és láttam is, a könyveket ugyan jobban szerettem, de a filmek baromi látványosak lettek.Kami Garcia · Margaret Stohl: Beautiful ​Creatures – Lenyűgöző teremtmények, a könyvért annyira nem voltam odáig, a film azonban egész jóra sikerült, kár hogy nem folytatták.Alex Flynn: Beastly - Szörnyszívű, Alex Pettyfer szerintem nagyon jó színész, szépen vissza tudta adni a szörnyeteg karakterét. Szerettem.

Bocsi, nekem csak a 4 ment xD

Coeur: 1.Kezdeném a sort egy olyan könyvvel, amit a film megtekintése után olvastam el. R. J. Palacio: Az igazi csoda című könyvéből készült filmre hívták előbb fel a figyelmemet. S mivel a film nagyon tetszett, kíváncsi lettem az eredeti műre is. Aztán a könyv annyira tetszett, hogy bekerült a kedvenceim közé. A film és a könyv is kötelező!2.Patrick Ness-Siobhan Szólít a szörny című könyvéből készült film is nagyon szerettem. Igazán átadta azt az érzést, amit a könyv olvasásakor éltem át. Szóval nem úsztam meg könnyek nélkül.3. Lois Lowry: Az emlékek őre című könyve az egyik kedvenc ifjúsági regényem. Nagyon örültem, mikor megfilmesítették. És milyen zseniális módon jelenítették meg a "tökéletes" éltük szürkesége és az emlékek érzelemdússága közti különbséget! Kihagyhatatlan!4. Az éhezők viadala trilógia olvasásakor biztos voltam abban, hogy filmen is viszont fogom látni Suzanne Collins által megálmodott különleges világot. S be kell valljam, nem egyszer láttam már a filmeket. A könyvekből és a filmekből is az első két rész a kedvencem.5. Végül egy olyan könyvet választottam, amiből nem film, hanem filmsorozat készült. Nem is csoda, hisz George R. R. Martin Trónok harca nem egy másfél órás történet.  A sok szálon futó történetet remek szereplőgárda keltette életre. Minden apró részletre ügyelve, rendkívül igényesen jelenítették meg a hét királyság minden kis szegletét.  És hát a sorozat intro-ja egyszerűen zseniális!Kikyo: Ezeket gyorsan megválaszolom, mert filmes berkekben totál amatőrnek szímítok, nagyon keveset nézek meg. Suzanne Collins: Az éhezők viadalát az egyik legjobb adaptációnak tartom (ez már megint 3), Michael Ondaatje: Az angol beteg, bár itt a könyvet jóval később volt szerencsém megismerni. De nagyon tetszett még az Egy gésa emlékiratai filmben és könyvben is, valamint A gyűrűk ura (de oda kell a mozifeeling).


Internet böngészés:
3 könyv, aminek nagyon vártad/várod a megjelenését  

Genevieve: 
Magyarul: 
Isabella Starling: Vallomás, az eredetit imádtam, kíváncsi vagyok milyen lesz a fordítás; Pam Godwin: ...Összetörted a szívem, majd..., az első részt gyakorlatilag faltam, (ígérem nemsokára hozom az értékelésemet is) tudnom kell hogy mi történik a folytatásban; végül, de nem utolsó sorban pedig L.J. Shen: Csóktolvaj könyve. 


50991701. sy475  50991706. sy475  51519305. sy475

Angol nyelven:
Amo Jones: Crowned by Fate, ami a Crowned duológia második része, még nem tudni mikor jelenik meg de tutira olvasni fogom.
Isabella Starling & Rina Kent: Hate & Love Duológiája, külön-külön imádom az írónők műveit, kíváncsi vagyok mit hoznak össze együtt.
Isabella Starling & Kelli Callahan sorozatával is le vagyok maradva szóval az eddig megjelent 3-ből 2-t még el kell olvasnom...


  

Coeur: Nemrég volt szerencsém Borsa Brown Sapho-ját olvasni, s már nagyon várom a folytatását. Épp így vagyok R. Kelényi Angelika Lányneveldéjével is, ami természetesen a legizgalmasabb résznél szakadt félbe. S végül Raphael Montes Titkos vacsorák című könyvét is nagyon várom. Szeretem thrillert, és ezt a könyvet a Holtodiglanhoz hasonlítják, ami a thriller kategóriában etalon. Szóval abban reménykedem, hogy egy hasonlóan csavaros, izgalmas történettel gazdagodom, ha elolvasom a Titkos vacsorát.


  

Kikyo: Ebből is sok van, de nézzük azokat, amelyek belátható időn belül meg fognak jelenni (remélem): Ransom Riggs: A madarak tanácskozása (Vándorsólyom kisasszony gyermekei 6.) Lana Millan: Raziel 2, Kersley Cole: A tél halottai (Arkánum krónikák 3.)


Kézmosás:
1 könyv, amit már azelőtt is olvastál, hogy menő lett

Genevieve: Passzolok. 

Coeur: Bocs, de ezt is passzolnom kell. Nem igazán tudom, éppen mi a menő. Vagy hogy melyik könyvet hányan olvassák.

Kikyo: Ezzel megint megfogtatok. Fogalmam sincs, hogy van-e ilyenem. Viszont remélem, sok olyan könyvet olvastam már, ami a jövőben majd menő lesz.1 megjegyzés:

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co