TOP 5 Szerda Csütörtökön | TOP 5 kedvenc írónő (hazai)

2020. március 19., csütörtök


Genevieve

Olvasmányaim kezdetén egyáltalán nem olvastam magyar íróktől/írónőktől, azonban ezt a láncot Ludányi Bettina: Az egyetlen menedék c. könyvével megtörte. Őt említeném elsőként, innentől pedig nem volt megállás... Marilyn Miller: A Vezér c. könyvével rögtön a második helyre lépett. Végül pedig Sienna Cole írónőt említeném Lefelé a folyón c. könyvével teljesen "elvarázsolt". Ugyan olvastam még néhány magyar írónőtől és szerettem is a könyveiket, de ők hárman az abszolút kedvenceim!

Coeur

Bár egyre több magyar írónő munkáját ismertem és szeretettem meg az elmúlt évek során, mégis az örök szerelem, a top lista első helyezettje nálam nem lehet más, mint Vavyan Fable. Imádom, hogy több műfajban is minőséget alkot; ahogy krimibe ágyazva hajszál pontos társadalomkritikát tár az olvasó elé. S teszi ezt annyi humorral, hogy azt nem lehet megúszni hangos nevetés nélkül. Ami miatt aztán furcsán néznek az emberre a buszon vagy a vonaton. És nem utolsó sorban ő fertőzött meg a fantasy szeretetével is, így hát nem hiszem, hogy valaha is trónfosztásra kerülhetne a sor :-)
De, mint említettem sokan vannak még a kedvencek listáján. Nem is biztos, hogy ötnél meg tudok állni. Ha nagyon muszáj, akkor a mostani illetve a közelmúltbeli olvasmánylistám alapján válogatok, mert már ebben is több, mint öt kedvencem van.
Leiner Laura, aki a Szent Johanna gimivel levett a lábamról, hogy aztán bebizonyítsa, nem ez volt az egyetlen nagy dobása. Az Iskolák versenyét is olvasnia kellene minden kamasznak! A következő választottam: R. Kelényi Angelika, aki a történelmi romantika igazi mestere. Aztán következzék On Sai, akinek nagyon egyedi humora van, és aki megkedveltette velem a sci-fi műfaját.  Esővágy című novellás kötetével pedig teljesen elvarázsolt.
Végül, de nem utolsó sorban jöjjön egy olyan szerző, akitől eleinte, mi tagadás, kissé ódzkodtam.  Borsa Brownt már többen is ajánlották nekem, de valahogy nem vonzottak a történeteinek témái. Aztán a Gyalázat és hit sorozatának már nem tudtam ellenállni, szerencsére! Annyira megszerettem az írónő stílusát, hogy - bár a maffiás történetek sem tartoznak a kedvenceim közé - A Sapho sorozatba is belekezdtem, és az is nagyon ütős!
S tudom, tudom, megvan az 5, de muszáj említést tennem a legújabb kedvencemről, aki számomra annyira friss, hogy még csak egy könyvet olvastam tőle. Sienna Cole dicséretét már többször halottam Genevievetől, így februári közös olvasmányunknak az ő egyik könyvét, az Elme-játékot választottuk, amiről csak annyi, hogy zseniális! 

Kikyo

Hála Istennek magyar írónőkben sincs hiány, akiket nagyon szeretek. Kezdjük is mindjárt Leiner Laurával, aki a Szent Johanna gimi sorozatával vett meg magának. Azóta is nyomon követem a munkásságát, sőt, igyekszem a korábbi könyveit is elolvasni. A másik nagy favoritom Baráth Viktória, tőle eddig A főnök a kedvencem, tűkön ülve várom a folytatást. Muszáj megemlítenem Sienna Cole-t, akivel a múlt havi közös olvasmányunk kapcsán ismerkedtem meg, de teljesen lenyűgözött. Biztosan hamarosan fogok még tőle olvasni. Szintén nagy kedvencem Robin O'Wrightly, mindegy milyen műfajban ír, tuti egyedit és maradandót alkot. Végül, de nem utolsó sorban meg kell említenem Fábián Jankát a gyönyörű történelmi romantikus regényeivel. Tőle hamarosan terítékre is kerül A könyvárus lány. 

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co