TOP 5 Szerda | Kedvenc humoros könyveink

2020. március 25., szerda


Sziasztok!

Rengeteg könyvet olvasunk, vannak azok a történetek melyek érzelemben gazdagok azért sírunk rajtuk és vannak melyek olvasása közben akarva akaratlanul is felnevetünk. Ezért alapozva áprilisra, március havi utolsó témánk, kedvenc humoros könyveink. 


Genevieve

   

Mikor kitaláltuk a mai témát úgy gondoltam áh, ez nagyon könnyű lesz. Hát persze, főleg egy olyan valakinek aki 90%-ban dark romance műfajú könyveket olvas. Én marha :D No azért 2-3 könyvet még így is sikerült összeszednem ;)
Ide sorolnám Kőhalmi Zoltán: A férfi, aki megölte a férfit, aki megölt egy férfit c. könyvét, ez az a tipikus könyv amit szórakoztatásra írtak. Kőhalmi Zoltán neve előtte sem volt ismeretlen számomra, állandó nézői vagyunk.
A következő írónő J.K. Smith. Eddig két könyvét volt szerencsém olvasni, mindkettő fantasztikus történet, kellő humortöltettel. 
Riley Baker egy számomra új írónő, A Happy End után történetét volt szerencsém előolvasni. A könyv ugyan nem a humoros kategóriába tartozik, hiszen alapjában véve ez egy romantikus történet. Mégis muszáj megemlítenem Kisha karakterét, szabad szellemét és magával ragadó humorát. 

Coeur


Elsőre fejtörést okozott a heti címke. Mert nem olvasok kimondottan vicces, humoros könyveket. Ezért azt hittem, hogy most biztosan nem lesz meg az öt könyv. Aztán mégis sikerült, és nem is kellett olyan sokat gondolkodnom rajta. 
Először is, ki más juthatott volna eszembe, mint kedvenc írónőm, Vavyan Fable. Még a legvéresebb krimijének olvasása közben is hangosan fel kell röhögni. Számomra talán a legviccesebb könyve, a Nászjelentés.
A következő választásom régebbről való. Szerintem ugyanis Rejtő Jenő neve kihagyhatatlan, ha humorról van szó. Az egyik kedvencem tőle a Tizennégy karátos autó. Ugyanígy etalon a humoros írások alkotói között "Rímhányó" Romhányi József. Nagy szamárfül című verses kötete már nagyon sok kellemes percet okozott. 
Utolsó két választásom kortárs magyar írókra esett. Leiner Laura Szent Johanna gimijének fiatalos humora biztosan hozzájárult ahhoz, hogy sokat olvassak tőle. S végül pedig On Sai, akivel annak idején úgy ismerkedtem meg, hogy könyvének címe meghökkentett. Mert miféle cím az hogy: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál?  On Sai könyveinek azonban nemcsak a címei érdekesek. Egyedi humorral átszőtt  különleges történetei kihagyhatatlanok.

Kikyo

Nagyon szeretem azokat a könyveket, amiken hangosan fel bírok nevetni, ezeket pedig leginkább egy-egy szereplő stílusának, beszólásainak köszönhetem. Bár elsőként rögtön egy paródiakönyvet szeretnék megemlíteni, Robin O'Wrightly: Erelem c. kisregényét, amin sokszor sírva nevettem. Még nagyon régen olvastam Vámos Miklós: Zenga zének c. könyvét, amelynek nyelvezete és az 5 éves öcsi gondolatai folyamatosan mosolyt csaltak az arcomra. A komoly téma ellenére nagyon sokat nevettem Marie-Aude Murail: Oh, boy! c. regényén, különösen Barthélemy karaktere volt rám nagy hatással. És ha már szereplők és humor, egyszerűen imádom Jace és Roth dumáját, úgyhogy 4. és 5.-kén álljon itt Cassandra Clare Csontváros és Jennifer L. Armentrout Komor elemek sorozata.


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co