TOP 5 Szerda | Kedvenc női íróink (külföld)

2020. március 11., szerdaGenevieve

Tuuudom háttal nem kezdünk mondatot, de akkoris! Hát ki mással kezdhetném kedvenc külföldi szerzőim listázását mint AMO JONES-al?! Senki mással, lehetetlen! Ő a NUMBER ONE! Ha recept könyvet írna azt is elolvasnám.
Folytatásképpen Isabella Starling írónőt említeném meg, lehengerlő stílusát mindenkinek meg kell ismernie. Harmadikként kedvencem S.M. Soto, Ache könyvével és Chaos sorozatával teljesen levett a lábamról. Negyedikként Meagan Brandy-t említeném meg, az írónő eddig megjelent könyvei közül 5-t olvastam és mindegyiket imádtam. Végül de nem utolsó sorban Trilina Pucci, aki Sinful sorozatával berobbant az életembe, és nem is szeretném kitessékelni ;)

Coeur

Egyértelmű, hogy Harry Potter fanként nálam a number one külföldi női szerző nem lehet más, mint J. K.  Rowling. Imádom az általa megálmodott varázsvilágot, az izgalmas cselekményt. Nem is beszélve a karakterekről. Még a mellékszereplők is annyira kidolgozottak, hogy a kedvenceim is közülük kerülnek ki. Nem egyszer olvastam már el a történeteket, de az biztos, hogy sokáig nem porosodhatnak a polcomon a könyvek. 

Mivel a fantasy a kedvenc műfajom, nem csoda, ha a következő két választottam mindegyike ebben a műfajban jeleskedik. Sarah J. Maas  az Üvegtrón sorozatával, míg Cassandra Clare az Árnyvadászok világának megteremtésével alkotott maradandót. Fantasy rajongóként ki nem hagynám egy könyvüket sem.

Negyedik választottam Stephenie Meyer, akinek a vámpíros romantikus sorozatát is nagyon szerettem, de igazán a Burok című könyvével vett meg magának. Kár, hogy csapnivaló filmet készítettek belőle.

És végül, de nem utolsó sorban a romantikus műfaj kiemelkedő alakja, Colleen Hoover sem hiányozhat a listámról. Ő is azoknak a szerzőknek az egyike, akinek minden könyvét el kell olvasnom. Ebben a műfajban vitathatatlanul a kedvenceim közé tartozik. 


Kikyo

A legnagyobb örömömre nagyon-nagyon sok jó szerzővel találkoztam már az olvasmányaim során, mégis azt kell mondanom, tényleg megvan az a néhány favorit, akinek a lehetőségekhez mérten igyekszem minden könyvét elolvasni, mert csak pozitívan tudok róluk nyilatkozni. Évtizedek óta nagy kedvencem Anne Rice, aki a Vámpírkrónikákkal lopta be magát a szívembe, és szerintem sosem fogok megunni. Ugyanezt tudom elmondani Cassandra Clare-ről is, a Csontváros óta nem bírom letenni a könyveit. A romantikus műfajban Colleen Hoover az etalon, már csak a November 9. hiányzik, hogy teljes legyen az olvasási listám. Jennifer L. Armentrout ugyancsak nagy kedvencem a műfajban, bár neki több könyvét kell még elolvasnom. És szerintem Elle Kennedy könyveit is rögtön várólistára teszem, akármilyen néven írjon is.


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co